Forums  ›  RONUDISM FORUM  ›  NUDISM IN ROMANIA

Statistica-Nudism minut cu minut - part 3

Am atasat niste filmulete mai vechi din Golful Francezului insa se poate face o idee cat de cat mai ales ca nu s-a schimbat mai nimic, petru a le vizualiza click pe cifre sau imagini:

1  ,  2

Ieri am fost la Vama... Acolo am gasit cea mai curata apa mai ales daca mergeti dimineata, faptul ca acolo undeva este o rezervatie isi spune cuvantul. De fapt, ca sa fiu sincer, cea mai curata mare o veti gasi in sud de la Vama spre bulgari si mai ales la bulgari spre turci.

Nudisti putini in raport cu numarul de ,,vamaioti'' , dar erau ceva mai ales in zona nordica intre ultima terasa si corturi. Erau si dupa barci tot in nord dar mai putini in extremitatea sudica, e drept ca multi motaiau pentru ca a fost o zi infernala , cu greu gaseai un loc cu umbra in toata Vama...

Nudisti erau de toate genurile , inclusiv voyeuri dar atmosfera frumoasa , parca n-am mai vazut de mult asa atmosfera calda, poate nebunii dormeau sau poate nu prea erau ? Am vazut in schimb foarte multi hippie de toate varstele care vorbeau o limba nordica, aia care la noi se aude de parca bagi o banda sa mearga invers, parca era flamandra dar nu sunt sigur, oamenii erau foarte albi, blonzi si se inroseau dupa cinci minute de stat la soare. Iar soarele ciupea , nu gluma, iar marea deosebit de sarata, mai - mai ca ma gandeam la rechini...

Deci mi-a placut in Vama, pacat ca s-a construit mult si prost spre sud, am vazut hotel de patru stele , am ajuns rau daca toti handicapatii se ocupa de planuri urbanistice, cu cat mai multe etaje cu atat e spaga mai mare, dincolo de asta se construieste urat , cu materiale neadecvate peisajului urbanistic al Vamii...

Deci mergeti cu incredere, e frumos, e liniste , este foarte curat insa uitandu-ma si la nordicii aia nudisti nu pot sa ma gandesc decat ca singura scapare pentru Vama este o promovare in mediurile hippie straine altfel se prabuseste, deja este resort si se intinde. Oamenii astia chiar stiu sa aprecieze libertatea din Romania si sunt incantati de partea traditionala .

Altfel vom ajunge sa fim dati afara exact cum s-a intamplat recent cu cazematele de la Epava ocupate de textilisti...

Cazematele-de la Costinesti-mai exact zona de la epava este și era sortita dispariției din momentul apariției indiguirii-falezei de acolo. Mă mir ca mai sunt nudiști.  

Azi la Vădu era 99 la suta textilisti-extrem de multi-erau și 15 mașini parcate pe un drumusor- ce duce spre plaja. Nudiști cât sa îi numeri pe degete

"www.ronudism.ro"

La Cap Midia ne-am strans 18 nudisti. Pacat ca nu au venit toti care s-au anuntat la intalnire. Din cei anuntati am fost doar 4. 

Important este ca a fost frumos. Nu?

"www.ronudism.ro"

in golf doar misa sau mai sunt si pers ne-misa?

Am trecut ieri prin zona Golfului si era plin de masini deci cu siguranta plin si jos de corturi.

La Epava alaltaieri destul de bine si parca ceva mai multa lume dupa amiaza. 

La Vama ieri multe corturi, cu greu mai gaseai un loc, pacat ca s-a stricat vremea cam pe la 3, deci gata cu plaja pe litoral.Nudisti destui dar mai mult in extremitati, zonele de corturi, la mix in zona terasa Biblioteca doar cativa , vreo 15-20. Oricum, fata de anul trecut, slab peste tot, singura zona care se misca in sensul cresterii numarului de nudisti este zona Golful Francezului.

Si o nota in incheiere: foarte murdara , namoloasa si urat mirositoare la mal plaja din Costinesti. Cea din Vama insa, desi nu era la fel de clara ca acum cateva zile, se prezenta mult mai bine. Cu exceptia unor mici alge prezente mai mult in apa, totul a fost cat de cat Ok, fara mirosuri .

Am stat in Golf, la Costinesti, cateva zile.

Majoritatea erau yoghini, dar mai erau si oameni veniti doar pentru relaxare si plaja. (n-am fost chiar singurul nepracticant de pe acolo).

Din pacate mai apar si textilisti si gura-casca, ca nu le mai ajunge plaja din statiune.

Per total, atmosfera a fost ok. Sper sa nu se "modernizeze" si plaja asta.

Pai cum sa nu se modernizeze, faleza va intra intr-un proces de refacere pe bani europeni... Si multimea aia de turisti ce se va caza in viloaiele alea aflate in constructie unde crezi ca va face plaja ca sa nu se oboseasca ? Orice minune tine cativa ani, mai ales in vremurile astea...

O sa ajungem sa ne mutam in Bulgaria, au aia plaja pustie cat vezi cu ochii , la ei oricum aerul simarea sunt impecabile...

La Cap Midia ne-am strans 18 nudisti. Pacat ca nu au venit toti care s-au anuntat la intalnire. Din cei anuntati am fost doar 4. 

ne cerem scuze ca nu am ajuns la intalnire , dar am avut motivele noastre pe care nu le expun aici

am fost o zi in golful francezului unde 90% erau nudisti , celelalte zile in 2 mai unde 60-70 % nudisti iar in ultimele zile chiar invazie de textilisti

Multumim tuturor pentru informatiile postate si asteptam in continuare cat mai multe informatii.

"www.ronudism.ro"

Cineva pe la 2 Mai ?

"www.ronudism.ro"

De Golf stie cineva ceva? Am auzit eu gresit ca se construieste un dig acolo? 

Eu am fost anul trecut. Adică în 2014, scuze. Era ceva în construcție dar nu pe plajă ci pe sus. Cred că se vor face niște hoteluri și chestii.

Anul trecut in golf "trageau" faleza in sus cu un excavator cu cupa trasa de lant (nu stiu cum se cheama utilajul respectiv), probabil vor sa largeasca plaja.

Salut,

Pot sa confirm ca anul asta Golful francezului nu mai exista. Am fost in minivacanta de Paste in Costinesti si am mers in golf. Plaja nu mai exista, se fac lucrari de consilidare a acelui mal, este un santier in derulare acolo, unde a fost plaja s-a excavat si sau pus un dig de pietre; probabil vor astupa pietrele cu nisip dar in mod clar plaja nu v-a mai fi la fel. La epava mai sunt doar circa 50mp de plaja. Pentru mine sigur Costinestiul nu mai reprezinta o destinatie de nudism. In schimb mi-a placut plaja din Eforie Nord.

Pai lucrarea de la Golful Francez are drept rezultat pe viitor chiar reapritia sau marirea plajei dupa modelul Mamaia. Prima parte e consolidarea falezei, dar in larg se vor pune diguri pentru reaparitia golfurilor si implicit a plajei. In Mamaia plaja este acum mai mare ca in anii 70' in multe locuri.

lion - sper sa-ti reuseasca proiectul pe care l-ai demarat, ar fi super.

In rest o veste proasta cu Golful. Aveti idee unde se poate face nudism ceva asemanator ca la Golf? Am fost la Eforie, 2Mai, Vama dar nu m-am simtit ca acolo.

Consolidarea malurilor are ca scop principal posibilitatea de a putea construi cladiri in zona respectiva. In programul ministerului turismului este si largirea plajelor din Costinesti dar nu anul acesta. Acum se desfasuara lucrari de largire in Mamaia Nord si Eforie Sud. Eu cred ca in urmatorii 2 ani cel putin, zona deacolo nu va mai fi potrivita pentru a face plaja.

Cat despre alte locuri daca 2mai, vama sau eforie  nu e ok, altele nu mai sunt.

Constructii se pot face si acum si exista deja, ca le da automat retragere fata de mal atunci cand solicita autorizatie,

Faleza se consolideaza ca sa nu iti cada in cap atunci cand faci plaje, s-a intamplat mai demult la Costinesti la Epava, si se mai face pentru a consolida un drum de promenada daca e cazul. Faza a doua evident se refera la largirea plajei, dar pana acolo e mult si nudismul posibil deja disparut.

Sa pun un link cu ce urmeaza sa se intample frumos pe litoralul romanesc, avand ca scop imediat si largirea plajelor:

http://apmct.anpm.ro/documents/840114/3762942/Memoriu+Prezentare+-+ABADL.pdf/320fd330-bd0d-420a-b064-6bb50df40cbd

Copiati linkul si puneti-l sus pe cautare (www), pentru ca daca intrati in el direct nu merge.

Asteptam sa vedem minunea realizata :D

"www.ronudism.ro"

Minimum 3-4 ani dureaza, vor motiva ca vin greu banii de la guvern, si uite-asa se prelungeste lucrarea.

Ceva vesti de pe plajele de nudisti?

"www.ronudism.ro"

Da. Am fost ieri pe Eforie. Nu era lume multă, căldurică la greu, apa ca ceaiul. Chioșcul dinspre Nord nu mai era deschis, numai La Hamace. Plaja era destul de curată iar pe bngalourile alea părăsite de pe plajă au pus niște plase de acoperire, semn că cineva ar avea totuși un plan pentru anul ăsta cu privire la cea plajă. :)

In 25 si 26 iunie am fost in Eforie la Hamace si in Golful Francezului.

Plaja din Eforie este OK si destul de plina. Multi barbati in zona din mijloc si destul de multe cupluri in cele doua extremitati. Noi am stat in dreptul terasei La Hamace. Aici plaja e curata si civilizata.

La Golful Francezului e dezastru. Plaja aproape nu mai exista. A aparut un drum betaonat sub mal, protejat de o bariera de bolovani. Latimea maxima a plajei este de 6 metri, cand nu sunt valuri mari. Atunci plaja dispare. Adio Golf. Voi reveni cu poze ale plajei.

Pozele promise din Golful Francezului

Cam trist in Golful Francezului.

Ce preturi sunt pe La Hamace :D  ?

"www.ronudism.ro"

Eu am dat 6 lei pe o bere la 0,33. Ciuc parcă. Na, prețuri de litoral...

Scump :P Cred ca se incadreaza in preturile din zona :) 

"www.ronudism.ro"

3 - 4 lei paharul de bere, 5 lei sticla de 0.5 apa, 10 lei paharul de fresh, 10 lei frape,  3 lei micul, 1 leu chifla, 35 lei porția biban de mare, 40 lei porția midii cu sos

Scump ? Extrem de scump...Cred ca se incadreaza cu preturile din Belgia de pe malul marii...

Update despre plaja La Hamace. Anul acesta întreaga plaja de nudiști este semnalizata si împrejmuita. Nu se mai vede din strada. In poza este marcat cu rosu gardul.

La Hamace.jpg251.9K35 views

Treaba buna.

Asa de mare este imprejmuirea? Oare de cine tine toata plaja?

"www.ronudism.ro"

O administrează cei de la Hamace. 

oare sa fie adevarat??? daca da , ne schimbam domiciliul ))))))

Update despre plaja La Hamace. Anul acesta întreaga plaja de nudiști este semnalizata si împrejmuita. Nu se mai vede din strada. In poza este marcat cu rosu gardul.

oare sa fie adevarat??? daca da , ne schimbam domiciliul ))))))

Da este imprejmuita ca in imagine, dar este un gard de trestie nu foarte robust cu mici intreruperi din loc in loc. Este departe de ce ar trebui sa fie dar cel putin e ceva. Administrarea ar putea fi ceva mai buna. Plaja nu este foarte bine curatata si aici nu ma refer la pet-uri sau hartii ci la micile bucatele de lemn, paie cu care este amestecat nisipul. Per ansamblu pentru noi este cea mai buna plaja de nudism de pe litoralul romanesc; aces facil din statiune fara a avea nevoie de masina, acces la terase, restaurante, hoteluri etc. Si cel mai important lucru este in civilizatie, ai acces la toalete, dusuri si ce mai are omul nevoie.

PS: A fost cineva la plaja de nudist din Nisipurile de Aur? Ceva pareri?

Salutare,

Am și eu o întrebare legată de plaja ”La hamace”, s-au schimbat regulile de acces pe plajă, adică ești condiționat să închiriezi un șezlong sau așa ceva, sau poți să îți întinzi fără probleme prosopul și să te bucuri de mare și soare?

Salutare,

Am și eu o întrebare legată de plaja ”La hamace”, s-au schimbat regulile de acces pe plajă, adică ești condiționat să închiriezi un șezlong sau așa ceva, sau poți să îți întinzi fără probleme prosopul și să te bucuri de mare și soare?

Trebuie sa fie aceiasi regula valabila pe intreg litoralul, intre sezlonguri obligatoriu pastrat un spatiu de cativa metri patrati pentru cei care nu doresc sezlong. Altfel e ilegal.

Salutare,

Trebuie sa fie aceiasi regula valabila pe intreg litoralul, intre sezlonguri obligatoriu pastrat un spatiu de cativa metri patrati pentru cei care nu doresc sezlong. Altfel e ilegal.

Exista mult spatiu pentru prosoape, cearsafuri si umbrele, chiar si langa apa daca vrei. Ca o parere personala plaja este mai buna in partea de nord spre complexul La Perla; in zona cazematei este multa verdeata si cazemata aia strica tot peisajul. Oare chiar nu se gaseste nimeni sa farame cazemata aia deacolo?

Ma gandeam ca daca toata plaja apartine de La Hamace atunci era ilogic ca punctul central unde s-au asezat cei de La Hamace sa dea inspre uratenia aia neagra :)

Banuiam ca nu le apartine lor toata plaja dar ........ ii putem intreba :)

"www.ronudism.ro"

Ma gandeam ca daca toata plaja apartine de La Hamace atunci era ilogic ca punctul central unde s-au asezat cei de La Hamace sa dea inspre uratenia aia neagra :)

Banuiam ca nu le apartine lor toata plaja dar ........ ii putem intreba :)

Nu cred ca este toata plaja a lor pentru ca se mai lucreaza la o constructie de lemn aproape de gardul cu La Perla.

Are cineva idee unde se se poate vedea cine a inchiriat fiecare bucatica de plaja? Ma gandesc ca apare pe un site al statului :) sau macar teoretic ar trebui sa fie transparenta :D

"www.ronudism.ro"

Cred că plaja e împărțită totuși...

http://www.rowater.ro/dadobrogea/Contracte%20inchiriere%20sectoare%20de%20plaja/Forms/AllItems.aspx

HAMACE BEACH - S.R.L.; - cod unic de înregistrare: 33050536; - domeniul principal de activitate: grupa CAEN: 561

https://termene.ro/firma/33050536-HAMACE-BEACH :

Fragment din Monitorul nr. 4896 din anul 2014

Subsemnații NICU ȘTEFAN și PINDICHI DUMITRU - în calitate de asociați la societatea sus-menționată, am hotărât: Art. 1 Se completează obiectul de activitate al societății cu următorul cod CAEN: 9329-Alte activități recreative și distractive n.c.a.c