Forums  ›  RONUDISM FORUM  ›  CONDUITA/SFATURI PENTRU NUDISTI

Eticheta la nudisti

Sau cu alte cuvinte, ce se face si ce nu se face pe o plaja/intr-un camping de nudisti? Ce comportament va place si care va displace? O sa incepem noi cu reguli aflate de ici de colo - este "interzis" sa fotografiezi/filmezi persoane fara acordul lor. Multe locatii organizate interzic de tot fotografia/filmul pe plaje/piscina. Cu asta suntem de acord fiindca nimeni nu isi doreste sa apara pe cine stie ce siteuri fara a fi in cunostinta de cauza. Personal daca am facut fotografii atunci au fost de la distanta a.i. sa nu se identifice persoanele in poza sau fetele au fost sterse cu programe de editare. - este indicata folosirea unui propop atunci cand te asezi pe ceva (e.g. scaun). Din acest motiv multi nudisti o sa poarte mai tot timpul un prosop dupa ei. No comment, e de bun simt. - unele locatii "te obliga" sa fii nud cel putin la piscina/plaja. Sunt si exceptii cum ar fi femeile in acea perioada a lunii. Probabil regula este facuta pentru a evita textilistii sau voyouri. Personal credem sa regula este dusa la extrem dar pana la urma daca nu vrei sa fii gol atunci nu ai motive sa ramai in locatie. - pe unde am umblat am vazut ca in restaurante, magazine din interiorul campingului era interzis sa intri nud . Pare o regula rezonabila. - comportamentul sexual explicit in public (fie si cu sotia/sotul) este de evitat fiindca ar putea fi interpretat ca si exchibitionism. Personal evitam sa ne sarutam/mangaiem in public. Nu avem ce face cand trebuie sa ne dam cu crema de soare - Erectiile nu sunt vazute cu ochi buni pe o plaja de nudisti. Daca ti se intampla atunci incearca sa o ascunzi pana se "linisteste singura" cu un prosop de ex.; daca vezi pe cineva ca are o astfel de problema (ca de, suntem oameni) nu te uita. Personal nu am vazut pe nimeni la nudisti si credem ca e o regula de bun simt. - Parul pubian - nu am gasit reguli. Personal nu avem preferinte, doar sa fie ingrijit. Asadar fiecare cum ii place. - Podoabe (gen piercing), tatuaje. Nu am auzit de reguli. Personal nu ne deranjeaza, fiecare cu ce ii place totusi sa nu fie duse la extrem. - nu e frumos sa privesti insistent pe cineva, ar putea denota altceva, asa cum nu e frumos probabil sa faci avansuri. - multi nudisti din motive personale se recomanda pe numele mic. E indicat sa nu insisti sa obtii numele de familie sau alte date personale. Daca increderea va creste atunci probabil le vei afla.

Scris de bia_petre

"www.ronudism.ro"

Reguli.....

Da, trebuie sa existe reguli chiar si la nudism

trebuie sa tii cont de prezenta celorlalti, astfel incat fiecare sa se simta liber, sa nu deranjezi pentru a nu fi la randul tau deranjat

mai pe scurt, regula bunului simt

Dar...

daca e sa facem o comparatie intre regulile de comportament pe o plaja normala si cele pentru plajele de nudism, cam care ar fi diferentele?

mai e vreuna in afara de slip?

cine ar fi in masura sa stabileasca reguli in general si la nudisti in special?

ce mai ramane din libertatea celor ce vin acolo pentru libertate?

altfel spus, vin acolo pentru ca acolo oamenii sint lipsiti de prejudecati, nimeni nu este ofensat de ce si cum ma prezint, dar... in anumite limite

care sint aceste limite? de ce depind ele? sau de cine? chiar si acolo, risc sa deranjez pe cineva si nu cred ca exista o limita foarte clara intre decent si indecent

Exista vreun loc unde exista libertate totala, unde nu POTI sa ofensezi pe nimeni, oricum ai fi?

Mi se pare ca ramane foarte mult nespus, dar sper ca e clara dilema mea

Cu stima, Andrei

P.S.

Cata libertate isi doreste un nudist pe o plaja de nudisti? Cata libertate gaseste in acest moment? Unde?

Andrei22 , eu am gasit pe net o comunitate de nudisti in Colina del Sol , Brazilia , este prezentat un documentar . Dar nu stiu daca asta cauti . Omul isi va gasi libertatea in interiorul sau nu in exterior , asta e parerea mea . Daca cauti ceva in exterior ajungi sa ai tangente cu ceilalti " cautatori " si avand in vedere ca suntem unici in felul nostru este greu sa avem relatii , de orice fel unii cu ceilalti , fara niste reguli .

Pe plajele romanesti, pe noi ne-a deranjat cel mai mult mizeria . Eu as pune regula unu AVETI GRIJA CE LASATI DUPA VOI. Sfatul meu e sa luati deseurile voastre inapoi la locul vostru de campare sau inapoi acasa dupa caz , nu aruncati in tomberoanele de pe plaja daca nu e neaparat nevoie . Pentru mucurile de tigare solutia cea mai simpla este sa puneti putina apa intr-o sticla de jumatate de litru cu dop  si sa puneti acolo chistoacele . Ultima data cand am fost la Costinesti nisipul de pe plaja mirosea a chistoace nu a mare .
Pe noi nu ne deranjeaza persoanele ce se manifesta mai zgomotos  (vorbesc tare, asculta muzica etc ) face parte dn spiritul nostru latino-balcanic si ne caracterizeaza ca si natiune la fel sunt si italienii . Am observat insa ca pe altii ii deranjeaza acest tip de comportament , deci incercati sa AVETI GRIJA DE VECINII VOSTRII . Intr-un an am stat langa o familie de francezi ,7 zile ,si nu am reusit sa ne dam seama cum comunica intre ei ne salutau dimineata , ne salutam pe plaja dar in rest ...pauza.
In locurile in care ne-am petrecut ultimele concedii am facut cunostiinta cu mai multe familii si ne-am vizitat reciproc locurile de campare. Din pacate la cort nu am avut decat strictul necesar de scaune astfel incat le-am oferit musafirilor sa stea pe ele , bineinteles au avut prosoape cu ei pe care le-au intins pe scaun inainte sa se aseze , la fel si in hamac, canoe , hidrobicicleta . AVETI GRIJA UNDE ,CUM SI PE CE  VA ASEZATI .

Fiecare face nudism la varste si din motive diferite. In adolescenta probabil este dorinta de a fi diferit, altfel decat ceilalti, de a impresiona, de teribilism, sau dimpotriva , de a fi singur, de a te retrage. Ceea ce e valabil si pentru o parte dintre adulti ; oricum am lua-o si oricare ar fi motivele, senzatia de libertate, placere, confort fizic si psihic pana la urma , o simte fiecare- indata ce reusesti sa te eliberezi de inhibitii, sa renunti la toate falsele puncte de sprijinsi dar sa-ti gasesti totusi echilibrul si evident cu conditia sa te afli intr-un mediu potrivit.Celelalte aspecte si sentimente care insotesc nudismul sunt multe si variate asa cum e si natura umana.Nu poti sa impui nimanui ce sa simta, ce si cum sa gandeasca, ce sa creada....dar, evident la capitolul manifestare fiecare trebuie sa lucreze.., deci pana la urma regula ar fi una singura:regula bunului simt.

Peste tot trebuie sa se aplice bunul simt, la nudisti nu se face exceptie.

Daca mergi pe o plaja de nudisti atunci stai dezbracat.

"www.ronudism.ro"