Forums  ›  RONUDISM FORUM  ›  NUDISM IN ROMANIA
 

EFORIE NORD - LA CIOCANE - NUDISM

EFORIE NORD - PLAJA NUDISM LA CIOCANE 
Va rog sa postati impresii, pareri, fotografii, pentru a realiza la sfarsitul sezonului un articol despre aceasta plaja.

"www.ronudism.ro"

cu scuze pentru ignoranta embarassed...  unde este plaja "la ciocane"?

Lângă La Hamace cry Același loc împărțit în două.  Din cate am citit pe aici și Facebook, în partea La Hamace sunt mai multi gay și în partea La Ciocane mai multe familii. Așteptăm păreri :)

"www.ronudism.ro"

multam! aveam o banuiala.

Am fost o singura data acolo anul asta (2017), intr-o dupa-amiaza. Plaja linistita, familii cu copii, oameni de toate virstele.

Plaja este protejata fata de sosea, dar chiar linga hotelul La Perla care are ferestre direct spre plaja.  Va citez din recenzia unei turiste cazate la Perla

"Plaja de nudiști situată în dreapta complexului La Perla, care oferă un spectacol murdar și grotesc ( și la propriu, si la figurat)."

Dincolo de subiectivismul doamnei cred ca si locatarii hotelului si nudistii au motive de nemultumire.

Intrarea in mare este lina pe o portiune foarte lunga si se adinceste usor spre dreapta spre plaja La hamace.

In general plaja e curata, are niste sezlonguri de lemn cu umbrele mici. Nu stiu daca plaja este administrata tot de cei de La hamace sau de altcineva.

Plaja este separata de zona "textilistilor" de un gard de stuf la care se lucra inca prin iunie. Gardul lasa o portiune de plaja bunicica pina in mare deschisa astfel ca cele doua tabere se pot vedea reciproc. Nu cred ca nudistii au curiozitati fata de cei in slip, dar invers - da, cu siguranta. Ar fi fost bine ca protectia sa fie mai bine facuta pentru evitarea conflictelor.

Plaja este tranzitata de multi oameni care n-au nimic de-a face cu nudismul, inclusiv vinzatori de ziare si gogosi. Unii dintre ei mai zabovesc pe cite in sezlong chipurile sa-si mai traga sufletul.

Concluzie: o plaja buna, nisip si mare perfecte, curatanie acceptabila (asta depinde in cea mai mare masura de noi), populata cu hetero si familii cu copii sau fara. Chiar daca nu sint conditii ideale in privinta separarii fata de textilisti, este mult mai bine decit in alte locuri si fata de acum citiva ani.

P.S. Cu siguranta sint persoane in acest forum care stiu mult mai mult despre aceasta plaja decit noi, am vrut doar sa facem un inceput.

 

 

 

Multumim. Foarte bine detaliat laughing

Doamna am vazut ca avea o problema si cu animalele de companie desi "nu m-am intersectat cu ele"

O deranja doar ideea ca au acces in complex.

Am vazut ca multa lume a trecut la MINUS ca se vede plaja de nudisti

https://www.booking.com/hotel/ro/complex-la-perla.ro.html?

"www.ronudism.ro"

Am fost acolo zilele astea. S-a schimbat administrarea de anul trecut. Alte șezlonguri, alte umbrele, alt bar pe plajă. Primele două nu neapărat în bine... Dar plaja e la fel de frumoasă. Liniștită. Familii multe, chiar și ceva copii. Păcat că nu lăsăm mai multă curățenie în urma noastră.

Dar o plaja fara textilisti exista? 

Textilistii care-si fac drum pe plaja de nudisti fac tot farmecul la Eforie. Altfel cum sa nu te bucuri ca atunci cind iesi din apa dai nas in nas cu un colocatar de hotel care se uita la tine ca la un extraterestru? si daca esti politicos il duci sa stea la o sueta cu sotia ta care tocmai isi bronza zona pubiana proaspat epilata laughing

De luni s-au luat umbrelele si sezlongurile iar populatia nudista s-a rarit.

Sezonul e pe terminate.

A fost un septembrie perfect pentru plaja. Pacat ca lumea nu este obisnuita sa mearga si in Septembrie la plaja. A fost mai bine decat in iunie.

"www.ronudism.ro"

Am fost de trei ori anul asta la eforie per ansamblu multumit , cu siguranta voi revenii la anul . Lume ok in partea la ciocane , intrarea in apa se face lin ce sa mai zic astept sa vina vara ! 

Cunosc aceasta plaja inca  din anii '90 de pe vremea cand zidurile erau intregi, existau cabine de dus si wc-uri si plateai bilet de intrare la plaja pentru nudisti. Era mult mai lunga in special zona barbatilor adica " la hamace" cum este acum pentru ca nu exista acea vila uriasa neterminata si putin modificata in zona femeilor sau "la ciocane" cum e acum din cauza constructiei hotelurilor din complexul Perla. In anii '90 plaja era impartita de cei de la ministerul sanatatii asa: ( cum te uiti la plaja ) in dreapta era plaja pentru barbati, in stanga era portiunea pentru femei, iar in mijoc pe mal catre apa marii erau familistii. Trebuie de mentionat ca nudismul este folosit si in balneofizioterapie si se foloseste in mod automat cand exista in schema de tratament cure de helioterapie cu/fara folosire de namol pentru a se pune in valoare R.I.R.(radiatiile infrarosii) si U.V.(ultraviolete) naturale care se folosesc in recuperari dupa diferite boli: reumatismale, neuro-motorii,dermatologice,traumatisme,unele congenitale, unele respiratorii(aerosoli).....etc. Pana la sfarsitul anilor '90 plajele de nudisti si hotelurile foste UGSR cu bazele proprii de tratament erau controlate de ministerul sanatatii pentru ca se putea din neatentie pune viata oamenilor in pericol. Sunt asistent balneo-fiziokinetoterapeut si cunosc aceste lucruri. In bazele de tratament practici tot medicina ai indicatii si contraindicatii care variaza in functie de mai multi factori dar in principal de la pacient la pacient. Atentie sunt indicatii si contraindicatii si in helioterapie. Contraindicatiile se refera nu numai la dermatologie(piele) ci si la reumatologie, mici traumatisme care la prima vedere sunt banale, plagi,boli cardiovasculare decompensate.....etc. Putem zice deci ca nudismul este o metoda de tratament ce are legatura directa cu helioterapia si balneo-fizioterapia. Problema e ca Statul Roman nu se mai uita spre recuperarea medicala adica spre balneo-fizioterapie.

Doruppdoru

Mai mentionez ca in helioterapie se pune in valoare pe langa proprietetile R.I.R. si U.V. ale soarelui, arosolii din aer, iar din namol substantele minerale si organice depinzand de tipul de namol. In discutia noastra intra lacul Techirghiol, deci namolul va fi sapropelic spre deosebire de Mangalia care are namol de turba. Nisipul este un alt factor  care intra in alcatuirea terapiei si actioneaza cand stam pe cearceaf facand un masaj local foarte fin pe spatii mai mici sau mai mari, nu se poate vorbi de masaj general pentru ca ar trebui tot corpul acoperit cu nisip ceea ce foarte greu de realizat. Principalele indicatii si contraindicatii pentru namol sunt descrise mai sus. Toate tratamentele se fac cu fisa de la medicul balneolog sau reumatolog, la nevoie cu consultarea cardiologului si/sau a neurologului. 

Doruppdoru

Are cineva imagini din perioada comunista?

"www.ronudism.ro"

Oare in anii trecuti , au fost grup sau grupuri de nudisti , care sa inchirieze , la comun, o vila ?   3,4 sau mai multe camere ? Un loc unde sa nu trebuiasca sa te imbraci , cand iesi din camera si mergi la bucatarie. :)

Foarte buna intrebarea insa eu sunt convins ca se poate realiza asta foarte usor. Mai greu cu rezervarea

Chiar nimeni ? Sau persoane interesate pentru asa ceva ? inchirierea in comun a unei vile ?

hey eu sunt interesat de inchirierea la comun a unui spatiu, chiar si petreceri nud, in Bucuresti si nu numai

Cateva poze de la locatie 2017

DSCN0611.JPG1.9M90 views
DSCN0609.JPG1.8M80 views
DSCN0609.JPG1.8M81 views

Salut 

am gasit, la o prima cautare, cateva vile. Insa sunt prin intermediul unei agentii si pretul variaza intre 400 euro si 1500 euro. 

Nu specifica daca pe noapte sau pe toata perioada. Insa ei inchiriaza pe termen lung ( nu stiu nici asta ce vrea sa insemne )

Cam asta ar fi ideea noastra de inchiriat la comun a unui spatiu : https://www.eforieonline.ro/apartament-mariejeanne-eforie-nord.html

Salutare!

Ceva informatii proaspete de la plaja sus-numita?

 

Oare in anii trecuti , au fost grup sau grupuri de nudisti , care sa inchirieze , la comun, o vila ?   3,4 sau mai multe camere ? Un loc unde sa nu trebuiasca sa te imbraci , cand iesi din camera si mergi la bucatarie. :)

 O idee buna care se poate aplica oricand. Totul e sa ai prietenii potriviti si o vila bine amplasata.

salutare! Am fost zilele trecute pe aici si am plecat cu o impresie placuta: plaja libera, curata si primitoare

am fost 2 zile 17-18.. e chiar liniste  si pace la nudisti.. inca nu e sezonul.. se mai plimba ,,curiosii''..

image256.jpg45.7K8 views

 

am fost 2 zile 17-18.. e chiar liniste  si pace la nudisti.. inca nu e sezonul.. se mai plimba ,,curiosii''..

 in plin sezon sunt foarte multi curiosi , au si ce vedeaaaaaa

Se pare ca a devenit un loc apreciat din ce in ce mai mult.

"www.ronudism.ro"