Forums  ›  RONUDISM FORUM  ›  DISCUTII GENERALE

Întrebări şi răspunsuri pe forum

O să încep acest topic cu un îndemn: FIȚI BUNI! FIȚI EMPATICI!

Nu v-ați pus întrebarea de ce pe forumurile de afară, indiferent de domeniu sau subiect, nu găseşti sfada de la noi? Şi acolo apar tot felul de oameni. Începători cu fricile, curiozitățile şi complexele lor, rătăciți şi provocatori care pun întrebări prosteşti sau malițioase, derapați cu obsesiile lor. Dar rar am văzut să fie combătuți cu atâta entuziasm. 

Parcă ne este imposibil să realizăm că sunt oameni diferiți de noi. Viața e o continuă căutare. Dar fiecare căutăm altceva. De multe ori ne simțim datori să corectăm o atitudine greşită, un comportament nepotrivit, etc. Dar putem face asta cu eleganță şi bună cuvință. Cel puțin în primă fază...

oare ce inseamna a fi bun????? oare ce inseamna a fi empatic?????........poate pentru unii a tacea si a nu spune nici un cuvant , a accepta tacit toate tampeniile altora sau a fi intru totul deacord cu ce zic unii si altii. Suntem diferiti si e firesc sa avem pareri diferite si daca iti expui punctul de vedere asta nu inseamna sa te superi( ca o fetita de gradinita) daca nu esti deacord. De multe ori a fi bun , a fi empatic e echivalent cu ceea ce se intampla azi pe plan international ......pumnul in gura .....ca numai ce zic si fac unii e bun si nu mai conteaza deloc păarerea altora. Badi, si afara sunt pareri pro si contra destuyle si nu se supara oamenii ca si unii de aici.......... dar aici.....avem prea multe fetite ))))si prea multi mincinosi.....

Putem să discutăm în contradictoriu fără să fim violenți în limbaj, fără să fim grobieni la cea mai mică provocare, reală sau închipuită. O minimă eleganță în comportament şi limbaj este o cerință de bun simț, fără teama de a fi catalogat "fetiță". A-ți apăra ideile şi principiile nu trebuie confundat cu bullying-ul. Violența are frumusețea ei. În ring nu în tribună sau într-o discuție pe o platformă pe net, unde denotă frustrare, frici şi complexe.

Pusese un nene, începător în ale nudismului vreau să cred, o întrebare legată de cum sunt priviți  şi acceptați cei ce nu par să se încadreze in standardele impuse de filmele pentru adulți. Sau cel puțin aşa am înțeles eu. Şi se trezise alt nene să se dea de ceasul morţii că s-a umplut platforma de perverşi şi că numai ai loc de ei, şi că nu-şi face adminul treaba. Dacă omul chiar avea o problemă, o nefericire şi spera la un răspuns decent, nu la mistrețisme? Într-o societate defectă  ca a noastră, unde eşti judecat şi pus la zid pentru cele mai mici chestii, dublat de faptul că genetic Terente nu e standardul ci excepția excepțiilor, o astfel de ipoteză nu mi se pare neverosibilă. 

Şi exemplele pot continua. Cu altă ocazie cineva întrebase ce se întâmplă cãnd ai erecție pe plajă. Şi sărise lumea că ăstea nu sunt probleme, că nu e "nudist adevărat". Poate doar băga bățul prin gard, dar cele mai multe întrebări primite de la prieteni textilişti când aud că fac nudism exact ăstea sunt: "Bro, dar dacă... Ce faci?"  E atât de simplu să nu te ofensezi şi să fii de ajutor dacă poți.

Discuția despre ipocrizie, o altă problemă pe care am văzut-o,pe aici, cu altă ocazie.

Heh, buna remarca despre grobieni. Cred ca asta e unul din motivele pentru care am reusit sa ne imprietenim cu atat de putini nudisti, se pare ca noi avem o oaresce sensibilitate in directia asta. Pe de alta parte, una peste alta ni s-a parut ca bulgarii sunt totusi mai civilizati pe plaja.

Ipocrizia e prezenta in multe aspecte ale vietii, parca mai mult la noi in tara decat pe la altii (desi poate e doar iluzia ierbii mai verzi peste gard). Poate or fi si presiunile sociale mai mari la noi, iar asta poate obisnui oamenii sa mentina o 'fatada' falsa.

Si pentru noi empatia inseamna capabilitatea de a vedea putin lumea prin ochii celorlalti, de a te pune in locul altcuiva si a incerca sa te comporti astfel incat sa nu ii creezi disconfort. In masura in care este posibil.

Si da, poate unii troleaza cu intrebarile acelea, dar sunt si oameni pentru care chiar este o problema (chiar daca imaginara). Este intr-adevar mult mai civilizat, politicos si *empatic* sa raspunzi omului la obiect, mai ales ca experientele de viata ale fiecaruia sunt diferite, si poate ce mie mi se pare de la sine inteles, este complet necunoscut pentru altcineva.

Pe de alta parte suntem atat de invatati cu mistocareala si aerele de superioritate incat uneori uitam sa mai fim oameni. Si mai ales uitam ca si noi am avut temeri si nesigurante. Pentru ca totusi societatea romaneasca a fost hiper-pudica, dupa cum spunea Dorin Lazar pe blogul lui:

Și la suprafață aș spune că e vorba de un puritanism al comuniștilor, care după ce s-au dezis de propria lor ideologie (în care libertatea sexuală era printre idealuri) au șters orice formă de expresie a individului care ar putea să-i dea idei. Doar că nu e. Citiți basmele populare, cele culese de Petre Ispirescu, și numărați câte aluzii, glume sau cuvinte cu conotație sexuală găsiți. Zero? Spre zero? Ispirescu și mai toți culegătorii de folclor românesc au șters complet cam orice ar putea să deranjeze. Avem cel mai curat folclor, mai că începi să crezi că românii s-au înmulțit ca efect secundar la fotosinteză, și că Împăratul Roș se ducea în dormitor cu Împărăteasa ca să se roage, și să le aducă barza și lor un copil.

https://dorinlazar.ro/romania-voteaza-contra-educatiei-sexuale-scoli/

Cam aia e, ne e frica de tot ne poate duce chiar si vag cu gandul la ce avem intre picioare si acoperim frica asta cu diverse alte reactii.

cand vezi atata minciuna , atata falsitate, cand esti contactat de persoane care se dau cineva si in realitate sunt cu totul altceva , cand unii care vor sa devina nudisti si isi fac cont pe un astlef de site pun niste intrebari  ciudate , cand ai internet si acces la o gramada de informatii , cand acele persoane sunt mega curiosi sau se excita  la raspunsurile pe care le primesc la intrebarile lor si apoi te contacteaza in privat unde iti pun en intrebari, cand acele persoane asteapta doar povestiri siropoase , etc etc etc cum poti fi empatic cu ele????  PREFER SA FIU GROBIAN DECAT EMPATIC. Sunt pe acest site aproape de la inceputul lui si am vorbit in privat cu en persoane care siau facut cont aici , dupa un anumit timp toate persoanele au acelasi tipar (xerox) in ceea ce scriu , ce intrebari pun de zici ca sunt roboti etc etc etc........in momentul in care le ceri o confirmare web , o intalnire pe plaja ......se dau pe cur inapoi zicand ca sunt persoane publice , ca sunt pe telefonul firmei , ca nu au camera web, sau cand ajung pe plaja stau dupa gard si se uita pe plaja zicandu ti ca ia fost rusine sa ne abordeze (noi inainte am vb la telefon) sau ca ia fost jena sotiei   etc etc etc .....o gramada de scuze scuze scuze.........dupa un timp nu mai ai rabdare sai raspunzi frumos elegant unuia care nu are acces la informatie. In momentul in care tiai facut cont aici ......

Sa stiti ca am cunoscut , intalnit , imprietenit cu  multe persoane de pe acest site, cu unele inca mai pastram legatura cu altele nu. Am cunoscut atat cupluri cat si barbati singuri pe plaja si am socializat chiar pastrat legatura , oameni super de treaba . Oameni care sunt nudisti si stiu sa lege o conversatie fara a pune intrebari stupide cum pun NOU VENITII pe acest site , nou veniti cu care se vrea a fi EMPATICI. 

Aici doar vorbim , discutam , discutii si cuvinte care pentru unii (cei sensibili) par rautacioase ..........asta e realitatea si libera exprimare.......

NUDISMUL E TOLERANTA , LIBERTATE ,  dar sa nu exageram .......sunt satul pana peste cap de empatia pe care o propaga ONG urile lumii si mass media . Va recomand sa fiti realisti . Prefer grobian , rau sau cum vreti voi sa fiu catalogat , prietenii ma cunosc si stiu cum sunt, prefer mai putini si de calitate. Nu sunt profesor de limba romana asa ca pe acei care vor sa ma corecteze gramatical ii rog sa stea in banca lor. Suntem oameni simpli carora le place libertatea , respectul , distractia si bunul simt

Sexualitate exista peste tot .........

@cypry175 Oamenii e tare rai pe aicisea. Is de acord cu tine, e mai bine sa fim rau cu prosti. Nici cu mini nu vorbeste oameni dupa ce le scrii cateva fraze. Ei zice ca eu nu stiu gramatica, dar ei vrea ca eu s-a fiu profesor de limba romana. 

Concluzionez ca e mai bine s-a fiim grobieni cu cei ce emana prostie i-n jurul lor.

Îți înțeleg nemulțumirile Cypry şi probabil că la fel aş reacționa dacă aş fi de atâta timp pe site şi m-aş fi lovit de chestiile de care povesteşti. În legătură cu interacțiunile cu ceilalți, încerc să nu mă aştept la nimic. A zis că vine şi n-a venit. Aia e! Vezi că aberează. Îl ignori. Şi eu am început să-mi dau seama după câteva replici cu ce om sau panaramă stau de vorbă. Sunt şi insistenți. E unul care mă apelează de câte ori mă vede online. Ştie din profilul meu că nu vreau să interacționez în privat decât cu cupluri. El nu şi nu. Nu-i răspund. De ce să-mi fac rău şi să mă enervez băgându-l în seamă? Pe plajă n-am dat de neînțelegători, poate şi pentru că lumea tinde să te ia în serios când te vede față în față. 

Mi-ai zis de cel căruia i s-a ruşinat nevasta şi n-a mai vrut să se dezbrace. Şi a mea face figuri, şi până nu-i dau două capace nu sare din textile. Când avem o vacanță mai scurtă o întreb direct dacă sărim peste rugăminți şi capace şi se dezbracă de bună voie. Glumesc. Cine ştie ce năcaz avea omul cu nevastă-sa? Fii fericit că tu n-ai asemenea probleme, şi că ai prieteni aproape şi nu trebuie să cauți tertipuri penibile pentru a fi băgat în seamă. 

Şi noi suntem oameni simpli, fără ifose şi fonfleuri. Despre gramatică n-am văzut pe nimeni să se inflameze şi să se dea Pruteanu pe aici, ceea ce e bine. Nu de asta ne-am adunat. 

Mi-a plăcut faza că sexualitatea există peste tot. Ai mare dreptate. Dar aici intrăm in subiectul ipocriziei.

Să-i dăm cu pace zic!

Solutia pentru agasanti, cum zicea cineva pe alt site: "liberal use of the block button"
Parca avem si aici...