Forums  ›  RONUDISM FORUM  ›  NUDISM IN ROMANIA

de ce nu este nudismul asa de dezvoltat la noi

Consider ca  nudismul este  ceva  natural atat  pe plaja  cat si in viata  persoanala   consider hainele   ca fiind  o povara pe care din pacate  de  multe ori tre sa o suport  .

daca are   cineva aceeasi parere ca  mine eventual  alta  sa  imi spuneti si sa  dezbatem  cat  mai frumos   posibil acest subiect.

Nudisti ar fi, dar...parerea mea...

- plajele nu sunt amenajate, locurile unde se poate sta nud sunt putine si necivilizate, (plaje fara dusuri, fara toalete -vezi Eforie sau Vama)

- naturistii nu sunt organizati intr-o asociatie care sa-i aibe in evidenta si sa existe o comunicare permanenta cu toti.

- Multi amatori de nudism se rezuma doar la ideea de a sta goi, fara a avea filosofia NATURIMULUI! De fapt, in tarile din vest naturismul  este baza, fundamentul, ideologia, dragostea de natura, vegetariarieni, grija pentru sanatate, curatenie, ecologie, etc etc; nudismul e doar o forma de manifestare a acestor idei, nu scopul in sine.

Eu spun :"Imi place sa ma bucur de soare, de apa marii, de briza etc si o fac gol", nu "imi place sa stau gol si fac asta cand e soare"  E o diferenta de nuanta importanta.

Avem nevoie de o asociatie, hai sa ne strangem 10-15 si sa punem pe hartie un statut, o organizare juridica si o forma de lucru ulterioara.

Acum suntem doar imprastiati