Forums  ›  RONUDISM FORUM  ›  NUDISMUL IN PRESA

Vama Veche a fost plină de nudişti, în wekeend

Vama Veche a fost plină de nudişti, în wekeend

"Poliţiştii şi jandarmii spun că nu au ce să le facă, deoarece nu există cadru legal care să le interzică acestora să facă plaja doar în anumite zone. Cu toate că la Vama Veche, nudiştii nu mai au bucăţica lor de nisip, aşa cum era pe vremuri, îi vezi peste tot. Gardurile care delimitau nudiştii de textilişti au dispărut la câţiva ani după Revoluţie."

"www.ronudism.ro"

Confirm si eu pentru ca am fost in Vama weekend-ul trecut, nudistii au fost prezenti pe plaja in proportie foarte mare la extremitati depasind chiar zona lor, cu siguranta in aceste parti mai mult de 50% din cei prezenti pe plaja in mare masura amestecati erau nudisti. Au fost si parti in care deobicei veneau textilisti dar de data asta au fost invadati, si aici vorbesc de zona dinspre nord unde incep terasele beach-bar si unde era un mix incredibil de zile mari. A fost atat de multa lume incat foarte multi veneau pe jos din 2 Mai unde erau cazati pentru ca in Vama era ful absolut toate locurile ocupate. La iesire din Vama zona pescarie era plin de masini pe camp, cred ca a fost perioada de varf a sezonului cu siguranta.

salut.

eu sunt in vama de luni. sunt nudisti in proportie destul de mare in partea de nord 

@dunhill:  Tot cu micutul Will ?  :P  Cum a fost concediu?

"www.ronudism.ro"

Willyca e si el nudist ? Hai sa il cooptam in comunitate !

Da, a dat recent un alt interviu pentru adevarul, parca , si a spus ca este nudist si nu renunta chiar daca exista paparazzi

"www.ronudism.ro"

Da, a dat recent un alt interviu pentru adevarul, parca , si a spus ca este nudist si nu renunta chiar daca exista paparazzi

Pai si atunci putem sa stam cu el la o cafea si sa ne ajute sa facem o coproductie/parteneriat eveniment RONUDISM Romania la anul pentru a populariza comunitatea/siteul/naturismul ? Intreb si eu ...Poate vine si Maruta...

Cred ca putem discuta cu el sa facem intalnirea RONUDISM pe plaja lui, in ideea ca nu vad de ce nu ar fi interesat, daca si lumea este dispusa sa plateasca 10 lei pentru camparea cortului. Trebuie sa discute cineva care poate ajunge in Vama. Pe facebook cred ca este mai greu de abordat.

"www.ronudism.ro"

Cred ca putem discuta cu el sa facem intalnirea RONUDISM pe plaja lui, in ideea ca nu vad de ce nu ar fi interesat, daca si lumea este dispusa sa plateasca 10 lei pentru camparea cortului. Trebuie sa discute cineva care poate ajunge in Vama. Pe facebook cred ca este mai greu de abordat.

Este o idee foarte buna de a populariza comunitatea RONUDISM chiar pe plaja lui Willmark. daca ne indreptam spre alte zone mai putin populare nu rezolvam nimic, tot in Vama e baza. Pana atunci poate lucram la treaba cu flyerele pe care sa le impartim pe plaja, daca de exemplu tinem evenimentul in august dupa 15 avem timp din iunie pana atunci sa impartim acele fluturase si sa le povestim oamenilor despre ce inseamna aceasta comunitate si sa-i invitam sa participe la eveniment.Eu sunt primul care ma ofer voluntar in aceasta privinta. Mai trebuie gasiti si niste sponsori care vor sa-si asocieze numele cu RONUDISM.

Sa vedem ce gasim, daca este cineva interesat.

"www.ronudism.ro"

Can-Can TV ?

Ce este cu CANCAN TV ?

Desi cei de la CanCan au scris decent despre noi, nu este siteul/emisiunea potrivita, avand in vedere ce articole au despre nudisti.

"www.ronudism.ro"

Nu, scuze. Mai degraba ,,Povestiri de acasa'' (Media Pro):

Iata un posibil titlu: Micutul Will a devenit imaginea comunitatii Ronudism 

Continuare: in acest an 2014 noua sa locatie din Vama Veche va gazdui cel mai important eveniment naturist din Estul Europei.

Trebuie sa vb cineva cu el, incerc pe facebook

"www.ronudism.ro"

Multumesc pemtru intelegere. Desi la prima vedere pare ca mi-am exprimat puncte de vedere fanteziste, eu am fost chiar foarte serios. Si pentru faptul ca eu chiar imi doresc sa se intample.

Lion, va multumesc pentru ca sunteti alaturi de noi si sunteti foarte activ. Speram ca in aceasta iarna sa demaram o parte din ideile expuse de dumneavoastra, Pana in Februarie urmeaza sa finalizam revista si pliantul de promovare. In functie de parerea utilizatorilor si donatii, putem renunta la pliant si sa editam revista pentru a o oferi gratuit exclusiv nudistilor de pe plaja. Putem merge si pe revista pentru nudisti si pliantul pentru textilistii care vin pe plaja de nudsti.

Pana in decembrie am sa contactez persoanele publice care au declarat ca sunt naturisti pentru a le propune o eventuala colaborare. Nu vreau sa credeti ca sunt negativist dar cred ca sunt putine sanse de a realiza o colaborare intre RONUDISM si o persoana publica. Oricum, ne ramane posibilitatea sa incercam pentru ca nu avem nimic de pierdut.

"www.ronudism.ro"

Cum de nu s-a gandit pana acum nimeni sa scoata o revista pentru naturistii din Romania ?

S-au gandit multi...la multe! Din pacate lipsa fondurilor, a timpului si nu in ultimul rand, a implicarii membrilor comunitatii, a reusit sa opreasca majoritatea initiativelor...

Vedem ce va fi in viitor! :)

Pinguinu'

Cum de nu s-a gandit pana acum nimeni sa scoata o revista pentru naturistii din Romania ?

Pun si eu o intrebare:

- Si cam ce tiraj ar trebui sa aiba revista pentru ca din incasari sa se acopere costurile de tiparire si distributie fara sa discutam despre profit?

- Cati potentiali cumparatori crezi ca ar exista pentru o revista cu specific avand in vedere ca pe acest site suntem circa 700 inscrisi?

Pentru a publica o revista trebuie un investitor cu putere financiara, care sa fie dispus sa o sustina! In primul an, cel putin, garantat se merge pe pierdere! Nu vreau sa intru in detalii cu privire la costurile de tiparire si distributie, dar iti spun cu certitudine ca acestea sunt MARI, de ordinul miilor de euro pe aparitie!

Daca vrei putem discuta!

Cu stima

bdant, daca reusesti sa vinzi 700 de exemplare/luna sigur faci profit, foarte importanta este distributia si nu cele cate mii de euro pe care ii investesti . Piata e plina cu fel de fel de reviste cu toate prostiile si multe din ele chiar se vand deci chiar nu vad unde ar fi problema. Si mai e ceva important: sa iti placa sa faci lucrul acesta si sa te pricepi.

bdant, daca reusesti sa vinzi 700 de exemplare/luna sigur faci profit, foarte importanta este distributia si nu cele cate mii de euro pe care ii investesti . Piata e plina cu fel de fel de reviste cu toate prostiile si multe din ele chiar se vand deci chiar nu vad unde ar fi problema. Si mai e ceva important: sa iti placa sa faci lucrul acesta si sa te pricepi.

Iti spun eu cu certitudine ca nu faci profit din 700 exemplare vandute! In cel mai fericit caz reusesti sa acoperi cheltuielile de tiparire si distributie, cu toate ca m-as mira sa reusesti! Nici o publicatie (ziar sau revista) din Romania nu "traieste" din vanzarea ziarului/revistei ci din vanzarea spatiului de publicitate din cadrul publicatiei!

Iar in ceea ce priveste partea cu priceputul ai nimerit-o. Poate ca nu ma pricep prea bine, dar imi place ceea ce fac de aproape 15 ani :)

Daca vrei sa intram in amanunte o putem face pe e-mail (ca sa nu pictisim lumea care mai citeste forumul) si-ti pot da multe detalii cu privire la difuzarea presei din Roamania. Ce nu stiu este legat de partea redactionala pentru ca n-am avut contact cu redactorii nici unei publicatii dintre cele cu care am lucrat pe de o parte si nici nu m-a interesat, pe de alta parte, dar pe parte de difuzare presa si nu numai te pot lamuri cam cum stau lucrurile.

Cu stima

Pai si cine a spus altfel? Cand ai o astfel de revista este imposibil sa nu gasesti doritori care sa cumpere publicitate iar cele 700 de numere vandute iti vor aduce profit. Problema e alta, tu poate la experienta ta nu concepi faptul ca te poti restrange la un anumit numar de pagini, la o anumita calitate a hartiei si la un anumit format. Nu vorbim despre Playboy aici ce naiba.. Si daca tot e scump iti iei o masina si o scoti acasa ca pana la urma e ceva care se vinde cel mai bine pe plaja sau pe baza de comanda, deci distributie zero lei.

Parerea mea e ca tu gandesti prea departe si prea profesionist cand exista atatea solutii de a exemplifica lucrurile. Cea mai buna idee este sa lansezi la inceput revista gratis pe un site dupa care la momentul oportun, daca aduni ceva oameni interesati, o lansezi. Chiar la Epava sau pe Epava.

Lion.   REVISTA , ce poate sa contina o revista de nudism in romania atata timp cat nu ai locuri unde sa mergi , facem reclama la locatiile altor tarii . 

Pai si cine a spus altfel? Cand ai o astfel de revista este imposibil sa nu gasesti doritori care sa cumpere publicitate iar cele 700 de numere vandute iti vor aduce profit. Problema e alta, tu poate la experienta ta nu concepi faptul ca te poti restrange la un anumit numar de pagini, la o anumita calitate a hartiei si la un anumit format. Nu vorbim despre Playboy aici ce naiba.. Si daca tot e scump iti iei o masina si o scoti acasa ca pana la urma e ceva care se vinde cel mai bine pe plaja sau pe baza de comanda, deci distributie zero lei.

Parerea mea e ca tu gandesti prea departe si prea profesionist cand exista atatea solutii de a exemplifica lucrurile. Cea mai buna idee este sa lansezi la inceput revista gratis pe un site dupa care la momentul oportun, daca aduni ceva oameni interesati, o lansezi. Chiar la Epava sau pe Epava.

Hai sa discutam putin pe tema asta!

1. Vorbim de 700 exemplare care sa se vanda fara sa ai retur, cu toate ca si cele mai exigente publicatii accepta un retur de 30%.

2. Costurile de tiparire, in general, cresc pe exemplar cu cat tirajul scade. De exemplu, daca tiparesti 10.000 exemplare (ma refer la nivel national asa cun se doreste o astfel de revista) costul per exemplar este sa zicem 8 lei. Daca reduci tirajul la 5.000 exemplare, nu inseamna ca ai redus si costurile de tiparire pe exemplar cu 50% ci din contra vei avea surpriza sa constati ca de fapt ai crescut costul per exemplar la 8,5 lei. In procesul de tiparire, pana se regleaza masina de tiparit pentu ca tiparul sa fie de calitate, exista un numar de rebuturi, iar costul acestui rebut se imparte la numarul exemplarelor tiparite. In cazul de fata la un tiraj de 700 exemplare, cand mergi sa faci comanda de tiparire, probabil vei fi intrebat de ce nu-ti cumperi un copiator color ca te costa mai putin :)

3. Cu cat revista are mai putine pagini, cu atat pretul de vanzare scade, dar costurile de productie nu scad in aceeasi proportie! (vezi explicatia de mai sus)

4. In ceea ce priveste calitatea hartiei nu ai alternative! Orice revista se tipareste pe hartie lucioasa! Nu cred ca ai vrea sa tiparesti o revista pe hartie de ziar. Pretul acesteia difera de la producator la producator, dar in Romania nu prea ai de unde alege. De cele mai multe ori tipografia,in pretul de productie, iti ofera si hartia, dar aceasta are adaugat in componenta pretului un adaos al tipografiei si costul transportului de la producator pana la tipografie. Deci o cumperi la un pret sensibil mai mare.

5. Referitor la formatul revistei, din pacate, nici aici nu prea ai ce alege pentru ca sunt doar cateva formate pe care se lucreaza si pe care presupun ca le-ai vazut afisate pe tarabe. La  o adica ai de ales intre formatul A4 sau A5.

6. In ceea ce priveste revista PlayBoy, daca ai sti cat costa tirajul pentru o aparitie si difuzarea la nivel national a revistei, cred ca te-ar trece toate transpiratiile, dupa care te-ar lua cu frisoane :))

7. In ceea ce priveste masina de tiparit de care amintesti, vreau sa cred ca ai glumit! Sa nu cunmva sa crezi ca o masina de tiparit e cat un copiator! Pentru fiecare culoare cu care se lucreaza (negru, galben, rosu si albastru) ai cate un grup pentru a putea tipari fata/verso in acelasi timp, iar pe placa tipografica sunt de fapt patru pagini de revista, adica 8 pagini fata/verso. Dimensiunile unei placi sunt de 1000 mm X 600 mm, iar ale unui grup sunt aproximativ 2000 x 1500 inmultit cu 4,grupuri la care mai adaugi ceva spatiu de lucru pe langa ele, rezulta ca o linie a unei masini de tiparit are undeva la 10 metri lungime. Prin urmare spatiul necesar va fi de circa 15 metri lungime  X 3 metri latime. Cred ca nu te-ai gandit ca iei o masina de tiparit si o montezi in casa sau in garaj!

8. Despre costurile de distributie nu poti spune niciodata ca sunt zero! Cine vinde revista pe plaja? Probabil o persoana care asteapta sa primeasca ceva in schimb. Cu ce duci revista pana pe plaja? Cu carca? Daca e pe baza de comanda, cu ce o trimiti in tara? Ai idee cat costa o trimitere cu posta romana? Deci costuri cu distributia tot ai! Daca o mai faci si la nivel national sa vezi ce costuri ai! Sau tu te-ai gandit la o revista doar pentru plaja de la epava nu la o revista pe care sa o citeasca si nudistii din Satu Mare, Iasi sau Timisoara?

Parerea mea este ca DA gandesc profesionist ca de "Lasa ca merge si asa m-am saturat". Iar in ceea ce priveste lansarea, ceea ce spui tu este egal cu zero! O publicatie scrisa nu o lansezi on-line! Cand lansezi o publicatie noua pe piata o faci cu surle si trambite pe toate canalele media (TV - un spot publicitar costa mii de euro pe minut de emisie, radio - asta e ceva mai ieftin, nu stiu costurile de emisie, presa scrisa - aste e la nivelul a zecilor de euro/cm patrat de reclama) cu cateva luni inainte de lansare ceea ce costa enorm, dupa care ai cateva luni (4 - 5) in care sa invadezi piata cu noua publicatie, perioada in care trebuie sa tiparesti de 10 ori mai multe exemplare pe aparitie decat tirajul pe care doresti sa-l ai in final, iar "chioscarilor", ca sa-ti vanda publicatia, trebuie sa le accepti retur de 100% ca altfel nici nu stau de vorba. Doar nu vor plati ei exemplarele care nu se vand si nici nu le pot returna!.

Sper ca te-am lamurit intr-o oarecare masura ca fara fonduri (MARI) nu poti lansa nici o revista si ca din 700 exemplare vandute la nivel national niciodata nu vei avea profit, ba din contra realizezi o IMENSA pierdere!

In final imi cer scuze celorlati colegi de forum care nu sunt interesati de problema, pentru ca sunt nevoiti sa-si piarda timpul citind aceste explicatii.

Cu stima

Bdant,  mie mai greu mi se pare mai greu sa vinzi legume bio pe internet decat sa scoti un ziar/revista pentru nudisti, aici vorbim de o nisa neexploatata si nu de un alt ziar de sport. Deci s-ar putea sa ai o surpriza in acest sens. Parerea mea e ca tu intri prea mult in detalii pentru o treaba prea simpla si generalista, gandesti foarte departe fara sa stii ce am eu in cap referitor la un astfel de eventual proiect.

Dar pot , pana in acest moment, sa trag niste concluzii: 

1.este o afacere care se construieste, nu trebuie sa lansezi revista imediat si nici nu trebuie sa faci profit imediat, important e sa nu ai pierderi mari la inceput dar nici investitii mari. Ti-am mai spus-o, poti sa lansezi treaba online aproape gratis dupa care, in momentul in care simti ca exista cerere, mergi mai departe pe o treapta superioara

2. ma ocup eu de distributie, imi place sa muncesc dar nu pot sa dau amanunte (secret profesional).

3. vorbind cu tine a inceput sa-mi placa ideea insa intre timp m-am gandit la altceva similar si mai usor de facut, sa vedem ce-o sa iasa  

4. apreciez faptul ca stii si stiu ca stii insa nu despre asta este vorba acum. Iar eu nu pot sa-ti spun chiar tot. Cu siguranta insa noi doi nu avem idei comune referitor la modul in care poti face o afacere in acest domeniu. Eu intotdeauna ma gandesc la solutii si la ce pot eu sa fac si doar mai apoi la ce sunt obligat sa fac.

Din pacate pot gandi doar prin prisma cunostintelor si experientei pe care le am in ce priveste presa scrisa si in domeniul economic. Prin urmare o afacere de acest fel nu o pot gandi doar la suprafata atata timp cat stiu care sunt costurile ascuse si ce presupune editarea unei publicatii.

Iti doresc "succesuri" depline in constructia unei astfel de afaceri!

Cu stima

Multumesc. Daca-mi iese probabil o sa scriu o carte prin care dau intreg sistemul economic peste cap.