|
|
Pentru fanii Vadu, un update (ca sa ne tinem la curent cu ce ni se mai pregateste pe acolo):
Mi-am luat permis pentru un an pentru o persoana (30 lei) de la http://www.ddbra.ro/activitati/permise-online. Pentru masina un an e 100 lei. Anul trecut m-a intrebat un "ranger" despre permis, aveam, asa ca am luat si anul asta. Sa fie...
Am fost de 1-2 mai.
Soseaua intre Lumina si Navodari s-a largit si s-a reparat, e aproape gata (mai planteaza niste giratorii...) , si asta ajuta. Si in Corbu asfaltul e in stare buna.
Duminica a fost vreme frumoasa, luni cam racoare si nor, am plecat pe la pranz. Accesul la marginea satului/fabricii absolut free, nici macar ghereta pentru paznic de anul trecut nu mai e acolo. A ramas, insa, panoul care anunta accesul doar pe baza de permis, pe care il aveam. Constructia cu aspect bizantin proptita de gardul fabricii s-a mai inaltat un pic dar e departe de a fi gata, ferestrele mari de tot ma fac sa banui o carciuma, ceva... Cand coteste betonul la dreapta, eu am facut stanga, apoi am lasat drumul spre "antene" inainte si am carmit dreapta spre Popasul Pescarilor (fostul, ca a ars / i s-a dat foc, anul trecut). Nicio balta care sa dea emotii unui autoturism obisnuit de oras. Unele dintre intrarile spre plaja au fost arate, devenind inaccesibile, altele nu, si nicio urma de "parcarile" amenintate prin declaratiile primarilor. Pe locul Popasului si al casutei de la N de el e acum santier si lucrare serioasa, citand din un neica paznic de pe acolo: "se face cazari pentru turisti". M-am dus mai sus (N) de locatia Popasului, unde drumul se termina in nisip si boscheti (prietenii locului stiu).
Pe plaja, niste ametiti spre S, in dreptul Popasului, cu un Hummer bagat literalmente in mare ca sa se dea cu jeturile (vezi foto atasata), si un cort la 6-700 m N de mine, la ultimul boschet (cuplu de nudisti). In rest nimeni inca 3 km spre N (mai departe nu stiu, ca nu m-am dus decat atat pe plaja, dar nu au trecut masini spre N cat am stat acolo). Ba da, a trecut una, a "rangerilor" de la Adminstratia Rezervatiei, s-au dus vajaind pe plaja, duminica seara, spre N si nu au mai revenit (cel putin nu pe plaja). Nu au oprit, nu au intrebat pe nimeni de nimic. O ora inainte de apus, s-a colorat totul in portocaliu, roz si turcoise, mi-a parut rau ca nu am avut decat telefonul cu mine (vezi foto). Ametitii au plecat spre seara, asa ca noaptea a fost linistita si dominata de o masiva "furtuna de tantari" (fenomenal de multi, probabil umezeala din tot locul...).
Rasaritul de soare, superb (vezi foto).
Cand s-o indrepta vremea am sa revin. Cine ajunge primul prin zona, va rog dati cu update, vom aprecia cu totii.
|
|
ElefantulEugenMember168 posts
Mai multe poze, eventual cu plasări pe hartă. :)
Mulțumim pentru reportaj.
Respect.
|
|
AnonymousUndefined0 posts
Salut Klimis... :)
Danke pentru informatii... sau confirmat si de la cunostintele pe care le avem in sat. (Vadu)
Cunoastem ff bine zona chiar pana la Periboina... si dincolo de ea... :)
Constructia de la coborarea pe langa fosta fabrica intradevar e constructie pentru restaurant si e facuta din materiale de la demolari.
Ghereta pentru paznic de anul trecut era pentru paza constructiei de langa fabrica... :)
|
|
@Naturali: ma bucur sa cunosc connaisseuri ;-) , o sa stiu unde sa dau cu intrebari. |
|
@ElefantulEugen: atasez poza cu localizare :-)
|
|
Sa inteleg ca nu e permis cu cortul, dar se poate? |
|
@Bluuuz:
Sa intelegem ca traim in Romania iar ceea ce e sau nu permis e vag si in schimbare, astfel incat sa nu stie numeni ce se poate si ce nu, astfel incat oricine sa poata spune oricui ca ceea ce face nu se poate si nu e permis. Si sa-i aplice (sau macar sa ameninte cu) o pedeapsa. Am invatat ca regula generala - despre orice - este ca nu e permis dar negociem.
Teoretic: "Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) anunţă vizitatorii că în perimetrul Rezervaţiei este interzisă camparea, cu excepţia locurilor de campare autorizate, amenajate şi dotate corespunzător cerinţelor igienico-sanitare.Menţionăm că în conformitate cu prevederilor Art. 12, pct.9 din Legea nr. 136 din 5 iulie 2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării" constituie contravenţie camparea în afara zonelor aprobate sau în altfel de condiţii decât cele autorizate, precum şi nerespectarea regulilor stabilite pentru utilizarea zonelor de campare şi se sancţionează cu amendă de la 70 lei la 200 lei pentru persoane fizice şi de la 100 lei la 250 lei pentru persoane juridice." sursa: www.ddbra.ro
Practic 1: Interpretand cele de mai sus la litera, pentru ca "locuri de campare autorizate..." nu s-au inventat si pentru ca accesul auto trebuie justificat cu o hartie despre in ce fel (stiintific, cultural, etc) masina are nevoie sa fie acolo, uitam de Vadu.
Practic 2: Accesul cu autoturismul pana in balariile de langa plaja nu se poate/doreste bloca fizic (desi s-a vehiculat amenintarea unei bariere, fara a se pune in practica) asa ca doar se amendeaza (cred ca 200 lei, nu am patit-o). Logica administratiei pare simpla: bariera costa bani, in timp ce amenzile aduc bani. Accesul cu auto pe plaja se amendeaza mai aspru (cred ca 700 lei) si te pune sa il muti inapoi in balarii. Rangerii de la Administratia Deltei vehiculeaza o limita de 250m de plaja pentru accesul auto, dar nu am gasit-o confirmata nicaieri in scris. Camparea pe plaja se amendeaza cu vreo 200 lei (am luat una), camparea in balarii se trece cu vederea. De permise de acces m-au intrebat o singura data, am avut si pentru oameni si pentru masina (era parcata in balarii, nu pe plaja), asa ca m-au amendat doar pentru cort.
Rangerii trec pe plaja cate o data pe zi sambata si o data duminica, cu masina de la S la N si invers, opresc din cort/masina in cort/masina (mai sar pe cate unii, nu m-am prins inca de algoritm) si scriu amenzi in timp ce se bucura si ei de peisajul cu interlocutoare dezbracate si amendate.
Informatiile sunt despre sezonul trecut, evident. Ce-or mai inventa anul asta, nu stiu :-)
|
|
:) multumesc de informarea frumos explicata si exemplificata |
|
ElefantulEugenMember168 posts |
|
telefon tractorist Vadu (prietenii nisipului stiu de ce):
0761963195 - Vasile
desigur, va doresc sa nu aveti nevoie :-)
|
|
Ceva nou anul acesta la Vadu fata de postarile precedente? |
|
Salutare, o să merg și eu la mare în perioada 15-21.08 și aș vrea să ajung și la Vadu și Corbu, care dintr cele 2 mi-le recomandați, așa măcar câteva zile, că în rest voi fi la Eforie. |
|
sorinAdministrator884 posts
Liviu, daca mergeti cu cortu atunci incearca VADU, mi se pare mai ok decat Corbu desi am inteles ca si la Corbu daca mergi unde trebuie ai parte de liniste si plaja ta :D
Pentru cazare mergi la Corbu. Acolo este plaja mai aproape de sat si ai si unde sa te cazezi :)
"www.ronudism.ro" |
|
telefon tractorist Vadu (prietenii nisipului stiu de ce):
0761963195 - Vasile
desigur, va doresc sa nu aveti nevoie :-)
Pana sa chemati tractoristul incercati sa bagati covorasele de la picioare sub rotile cu tractiune pentru a iesi din impotmoleala si apoi dupa ce ati iesit tineti masina constant turata( nu sa-i sara psitoanele prin capota :D ) si nu va opriti pana nu ajungeti la un loc mai tare. Iata si un link pentru ajutor: http://citynews.ro/auto/ce-trebuie-sa-faci-daca-te-duci-cu-masina-la-mare-si-ramai-impotmolit-nisip-1246946
|
|
Ne poate ajuta si pe noi cineva cu niste informatii legate de zona in care se poate face nudism pe plaja Vadu? Ne-ar fi de ajutor evnetual un screenshot pe harta sau coordonate GPS. Orice alte detalii legate de plaja Vadu ne-ar fi utile. Multumim! |
|
Neata! Am fost la Vadu in week-end. @2nudisti: Klimis a postat mai sus o fotografie cu locatia, e usor de gasit pe baza ei. Noua ne-a iesit din prima.
Am incercat sa postez "de la fata locului" dar n-am reusit ... banuiesc ca era putina inghesuiala fata de o perioada normala, noi am stat in zona punctului rosu de pe harta mai sus mentionata, si la nord de noi in 700m erau 15-20 corturi si "turisti zilieri", toti nudisti, iar la sud aproape dublu numarul de corturi majoritatea textilisti. Am facut o plimbare sambata la nord pana la turnul de beton inghitit de mare, am intalnit 3-4 corturi la peste 100 m unul de altul. Toti acestia au avansat pana acolo cu masina pe plaja din cate am putut intui.
La sud de noi a fost sambata seara un cort cu "boxe" dar care din fericire nu zdranganea pana la cortul nostru, iar duminica au venit chiar langa noi un grup de tineri destul de galagiosi, care la plecare au lasat un foc aprins, un scaun pliant rupt si un sac de iuta cu lemne. M-as mira sa se fi intors ieri dupa amiazi sa continue distractia ...
"Rangeri" n-au fost, doar sambata a urcat spre nord un Duster cu numere de Constanta (nu mai stiu exact numarul) si am banuit ca ar putea fi ei, dar nu i-am vazut sa revina.
Tantari, in limita bunului simt, o tura de seara, dar a cam batut vantul si probabil n-au avut "suflu" sa razbata.
Am simtit ieri, la intoarcere "puterea nisipului", e o zona de drum cu 2 drumuri paralele, unde la dus mi s-a parut ca cel dinspre uscat e mai bun, a fost primele 2 treimi, dupa am dat de o zona de 30-40m de nisip destul de afanat asa ca la 10m de mal m-am "inecat". M-a ajutat un sofer din Bucuresti sa ies tractandu-ma, si agitat cum m-a simtit s-a oferit sa ne duca si sacii de gunoi in masina lor pana in Vadu, probabil aveau mai mult spatiu. Daca e cumva pe receptie, multumiri si aici!
Ieri cu siguranta numarul corturilor s-a injumatatit. Revin cu poze zilele viitoare.
|
|
AnonymousUndefined0 posts Salutare nudisti de pretudindeni, am ajuns la Vadu intr-un final anul acesta, cu permise conform regulii, pe care nu le-am folosit, drumul este OK, plaja superba, oamenii de calitate. Intradevar nisipul afanat da de furca soferilor. Ar trebui actualizat numarul tractorului ca acela nu mai este de actualitate, din pacate nu il stiu. In rest totul superb si minunat. |
|
AnonymousUndefined0 posts Am revenit si cu o fotografie!! |
|
Vadu ... ce-i frumos si mie-mi place ;) |
|
Foarte faine pozele, de locatie nu mai zic. |
|
Si noi am fost in acest weekend cu niste prieteni. Foarte frumos. Un pic cam rece noaptea dar ne-am descurcat.
Confirm ca amenda pentru intrat cu masina pe plaja este de 100 ron :)
In bucata dinspre cazemata a fost chiar mai liber decat in alte weekend-uri desi in rest mi s-a parut ca erau foarte multe masini.
Azi ne-am intors acasa si deja ma gandesc Sambata sa mai trag o tura :)
|
|
"Turnul inecat" e cazemata? |
|
E o constructie de beton in mare (cam la 3-4 metri de mal sau poate putin mai mult). Mie mi se pare ceva militar de aparare. Oricum este singura constructie din apa.
|
|
Mulțumim pe tru informații si pentru poze. Speram sa ajungem si noi saptamana viitoare. Plaja frumoasa sa aveți! |
|
|
|
Superbe pozele, arată bine, așa mai sălbatic, neatins de către omul ”civilizat”
|
|
sorinAdministrator884 posts Cum a fost vara aceasta in Vadu? "www.ronudism.ro" |
|
Ce mai este pe la Corbu, Vadu? Se mai practica nudismul? |
|
|
|
Vadu 2017, cum il stiti, liber de oameni, cam 10 corturi de la cherhana pana la turn, cam 2/3 nudisti, am fost de luni pana vineri (nu stiu care a fost miscarea in week-end), mai multe insecte ca anul trecut asta tine insa de noroc, dar Vadu ... |
|
si un numar de fix pentru tractari (l-am primit de la vanzatorul din ultimul magazin din Vadu) - 0241.876.583 Cristea, din fericire neverificat :) |
|
Știe cineva cazare in Vadu la un preț ok(in jur de 100ron)? Nu căutăm lux, ci doar ceva decent, curat si unde sa putem face un dus. |
|