Forums  ›  RONUDISM FORUM  ›  DISCUTII GENERALE

Vacanță la cort

Bună!

Cu scuzele de rigoare, îmi permit să inițiez acest topic dedicat doar celor pasionați de petrecerea vacanțelor la cort.

Deși au mai fost postări în cadrul unor discuții (pe alte topicuri) cred că ar fi mai util să avem structurate toate informațiile despre locații, echipamente, costuri etc., astfel încât să putem găsi mai ușor ceea ce ne interesează, sau să aibă un punct de plecare cei care vor să încerce o astfel de experiență. 

Așadar, toți cei care au "savurat" acest stil de vacanță sunt invitați să împărtășească ceea ce au apreciat și chiar ce au descoperit că ar trebui îmbunătățit. 

Cred că vor fi apreciate atât experiențele offgrid (wild camping) cât și cele din zonele special amenajate. 

Vă mulțumesc anticipat în numele tuturor celor interesați. 

PS. Experiența noastră se rezumă momentan doar la binecunoscuta plajă Vadu, (wild camping ) cu respectarea regulamentului de pe site-ul rezervației (campare în  spatele dunei de nisip ce desparte plaja de restul rezervației). Din păcate pierde teren la propriu și la figurat, încet încet din "sălbăticia și farmecul" de altă dată (a se vedea plaja Corbu și  probabil mai sunt exemple asemănătoare mai spre sud). 

- Recomandat o mașină cu gardă mai înaltă (>15 cm,  dacă e 4x4 e un plus - am avut dificultăți cu fosta mașină Prius); multă loțiune anti insecte. Electricitate pentru 2 telefoane, camera foto și o ladă frigorifică (am renunțat la ea în ultimele zile) din 2 baterii auto 12v ~60Ah (uzate). O perioadă mai mare necesită prezența unui panou fotovoltaic. O mini butelie din dechatlon și un arzător luat de pe eMag am rezistat o săptămână. 

https://www.emag.ro/aragaz-de-camping-roffie-gaz-6800w-argintiu-portocaliu-9782920300552/pd/DFX4FRMBM/?utm_campaign=share_product&utm_source=mobile_dynamic_share&utm_medium=android.

Apă într-un bidon de 20l luată de la nea Bebe (patronul magazinului de la intrarea în sat). Pentru consum apă îmbuteliată la bax. Noi nu am făcut grătar cu lemne arse.

Dezavantajul este în weekend, așa cum am precizat și în topicul dedicat Vadu. Aglomerație,  marea majoritate full textil (sporadic topless), gălăgie, multă mizerie lăsată în urmă. 

Sper să găsim și alte locații (cu ajutorul membrilor de pe forum) care să ne permită evadări de acest gen. 

noi am fost cativa ani ( 7-8) cu cortul pe plaja din 2 mai si ne-a placut enorm de mult. Cel mai mare atu al iesirii cu cortul e socializarea cu vecinii de cort , serile in care se joaca table sau se bea un pahar de palinca sau o bere sau se manca pop corn sau langosi facuti pe plaja sau etc etc......Cat despre dotare ....fiecare ce crede ca are nevoie pt confortul lui. In primul rand un cort mare in care sa incapa 2 saltele de 200/150 cm si intrarea in el sa se faca in picioare, apoi o masa cu 4 scaune , apoi obligatoriu un pavilion sau umbrar de 3/3 m , butelie mica de gaz pt preparatul mancarii , presoul de cafea obligatoriul sau ibric cum i se mai zice la cel pt butelie, oale , farfurii metalice , tacamuri , pahare , cel putin 2 galeti , lopata (mare pt nisip), matura , faras , haine groase si haine subtiri , prosoape , incaltaminte (diferite) accesorii pt inotat , solutii pt protectie atat a soarelui cat si a insectelor, apa si bauturile se ia de la diferite magazine (supermarketuri) din zona, aprovizionarea cu alimente proaspete zilnica , in fiecare dimineata ,doar cat se manca in acea zi , seara daca se opteaza pt a se manca la cort sau a iesi in vreo locatie anume.

am mai fost la praid la cineva iin curte in luna august si a fost foarte fain , singura pt era frigul de noapte ......in rest ca si pe litoral....

Nu am fost niciodata cu cortul, dar vreau cu sa incerc, parerea mea Este CA trebuie sa fie cateva persoane extra CA atmosfera sa fie cat Mai buna, sunt adeptul noilor experiente dar nu tot timpul planurile de-acasa SE potrivesc cu cele de pe teren. 

Concluzia Este sa SE mearga cat Mai multe persoane in acelasi timp pentru un sejur cat Mai placut. Parerile sunt diferite dar orice ideie Este binevenita.

Nu am fost niciodata cu cortul, dar vreau cu sa incerc, parerea mea Este CA trebuie sa fie cateva persoane extra CA atmosfera sa fie cat Mai buna, sunt adeptul noilor experiente dar nu tot timpul planurile de-acasa SE potrivesc cu cele de pe teren. 

Concluzia Este sa SE mearga cat Mai multe persoane in acelasi timp pentru un sejur cat Mai placut. Parerile sunt diferite dar orice ideie Este binevenita.

daca te duci singur cu cortul pe plaja din 2 mai , e imposibil sa nu legi prietenii si sa socializezi cu vecinii de cort . Sunt sanse minime sa socializezi cu vecinii de cort doar daca stai o singur zi /noapte pe acolo si nui vezi....sau esti un singuratic ..... dimineata cand ne trezeam si ieseam din cort si vedeam vecinii afara salutam la fel si ei , ne invitam la o cafea , o vorba buna ....ca doar stai 24 ore pe acolo .......bine acum daca te duci intrun loc mai retras si cu multi cunoscuti e cu totul altceva.....Oricum pt noi cele mai frumoase vacante au fost cele la cort pe plaja din 2 mai ......Prima data am mers ca niste necunoscuti ai plajei si a statului la cort , dar dupa 2 zile am fost ai casei....prima zi am tatonat terenul si a doua zi ca si acasa . Oameni extraordinari de minunati si de simpli .....restul e poveste mega frumoasa....

Bună!

Cu scuzele de rigoare, îmi permit să inițiez acest topic dedicat doar celor pasionați de petrecerea vacanțelor la cort.

Deși au mai fost postări în cadrul unor discuții (pe alte topicuri) cred că ar fi mai util să avem structurate toate informațiile despre locații, echipamente, costuri etc., astfel încât să putem găsi mai ușor ceea ce ne interesează, sau să aibă un punct de plecare cei care vor să încerce o astfel de experiență. 

Așadar, toți cei care au "savurat" acest stil de vacanță sunt invitați să împărtășească ceea ce au apreciat și chiar ce au descoperit că ar trebui îmbunătățit. 

Cred că vor fi apreciate atât experiențele offgrid (wild camping) cât și cele din zonele special amenajate. 

Vă mulțumesc anticipat în numele tuturor celor interesați. 

PS. Experiența noastră se rezumă momentan doar la binecunoscuta plajă Vadu, (wild camping ) cu respectarea regulamentului de pe site-ul rezervației (campare în  spatele dunei de nisip ce desparte plaja de restul rezervației). Din păcate pierde teren la propriu și la figurat, încet încet din "sălbăticia și farmecul" de altă dată (a se vedea plaja Corbu și  probabil mai sunt exemple asemănătoare mai spre sud). 

- Recomandat o mașină cu gardă mai înaltă (>15 cm,  dacă e 4x4 e un plus - am avut dificultăți cu fosta mașină Prius); multă loțiune anti insecte. Electricitate pentru 2 telefoane, camera foto și o ladă frigorifică (am renunțat la ea în ultimele zile) din 2 baterii auto 12v ~60Ah (uzate). O perioadă mai mare necesită prezența unui panou fotovoltaic. O mini butelie din dechatlon și un arzător luat de pe eMag am rezistat o săptămână. 

https://www.emag.ro/aragaz-de-camping-roffie-gaz-6800w-argintiu-portocaliu-9782920300552/pd/DFX4FRMBM/?utm_campaign=share_product&utm_source=mobile_dynamic_share&utm_medium=android.

Apă într-un bidon de 20l luată de la nea Bebe (patronul magazinului de la intrarea în sat). Pentru consum apă îmbuteliată la bax. Noi nu am făcut grătar cu lemne arse.

Dezavantajul este în weekend, așa cum am precizat și în topicul dedicat Vadu. Aglomerație,  marea majoritate full textil (sporadic topless), gălăgie, multă mizerie lăsată în urmă. 

Sper să găsim și alte locații (cu ajutorul membrilor de pe forum) care să ne permită evadări de acest gen. 

Buna. Inainte de a avea o rulota si ulterior autorulota, am mers cu cortul in campingul de la Cap d Agde. 

Pro: costuri reduse. Cortul nu este f scump, umbrar, etc.

Contra: -comfort scazut vs cazare(mobilhome) sau rulota/autorulota. -spatiu redus pt depozitare (necesare pt gatit etc). -caldura mare in timpul zilei. Daca vrei sa te trezesti mai tarziu...complicat pt ca se face sauna. Poti sa faci orice, in momentul in care ai 40C afara...este irelevant. 

Concluzia noastra: suntem destul de practici insa cu cortul, nu am mai merge. 

salutari.cea mai lunga sedere la cort a fost de 2 saptamani.dar in camping.saltea care se umfla ,saci dormit patura si lanterna .pt o perioada lunga va sugerez un cort dublu,adica sa aibe 2 straturi de material,altfel sunt probleme cu condensul.am si unul simplu,fiind mai usor o saltea care se unfla singura,.pe ultimele le folosesc daca calatoresc cu motocicleta,lipsa spatiu transport.nu il montati langa musuroaie de furnici,cautati un teren putin mai inalt,in cazul in care vine ploaia noaptea.o saltea gonflabila e ideala.primavara si toamna un izopren sub saltea izoleaza perfect creand o bariera termica.