http://www.cancan.ro/actualitate/intern/istoria-se-repeta-in-fiecare-an-la-vama-veche-tatuatul-care-a-speriat-o-plaja-intreaga-barbatul-s-a-dezbracat-in-fata-copiilor.html
http://www.cancan.ro/actualitate/intern/istoria-se-repeta-in-fiecare-an-la-vama-veche-tatuatul-care-a-speriat-o-plaja-intreaga-barbatul-s-a-dezbracat-in-fata-copiilor.html
Istoria se repeta in fiecare an la Vama Veche: tatuatul care a speriat o plaja intreaga! Barbatul s-a dezbracat in fata copiilor"www.ronudism.ro" |
SI uite asa ..suntem bagati toti in aceeasi oala... Cad spui nudist...te gandesti la tatuatul din Vama! |
Ca suntem, bagati in acelasi oala e un pic si vina noastra. Atata vreme cat ne ascundem nu o sa putem sa promovam natura sanatoasa a nudismului. Inainte sa sara cineva pe mine, vreau doar sa spun, ca de vina sunt foarte multi ani (secole) de gandire impotriva de a arata trupul gol. Citandu-l pe Gandhi :"Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume", pot spune ca schimbarea se produce, doar ca roadele se vor culege mai tarziu. Ce putem face noi? Ceea-ce facem si acum, chiar daca ni-se pare prea putin. Be happy! :) |
Eu nu cred ca "tatuatul" a gresit cu ceva. Vama Veche este cunoscuta ca o plaja unde merg si nudistii ( ca sa nu uitam ca acum ceva ani era cunoscuta drept o plaja plina de nudisti ) Daca cineva nu vrea sa vada nudisti ar trebui sa mearga la Mamaia sau au zeci de variante pe litoralul romanesc. Atata timp cat nudistii aleg sa se retraga mereu cand textilistii vin pe bucatica noastra de plaja, nu cred ca o sa avem dreptul sa ne plangem in cativa ani ca nu mai exista nici o bucata de plaja pentru nudism. sau macar daca nu facem ceva, macar sa i sustinem pe cei care fac :) Eu sustin pe nudistul tatuat :P "www.ronudism.ro" |
Si ma rog care ar fi oala aia in care nu ar trebui sa fim bagati si care e problema cu omul ala (in afara de cea din capul cretinilor frustrati care au scris reportajul)? Eu n-am nici o problema sa fiu in aceeasi "oala" cu omul respectiv, si eu as face la fel. Din pacate cu varsta m-am mai "inmuiat" si nu prea mai am chef sa ma contrez cu o plaja intreaga de idioti textilisti care se cred probabil cool pentru ca merg in vama, si prefer sa nu mai calc pe acolo decat sa ma dezbrac intre ei.... Cat despre ce spui tu Tzoli, esti putin in eroare, situatia e invesa, lumea noastra foarte actuala e din ce in ce mai deformata, frustrata si prina de prejudecati. In general, istoric vorbind, nu prea avea nimeni probleme cu trupul gol ca in ziua de azi cand parca s-au exacerbat (cu exceptia evului mediu/negru din Europa dar in perspectiva mai globala asta e un fenomen minoritar...). Dupa mine omul respectiv nu e un deschizator de drumuri, ci (din pacate) un ultim protestatar, intrucat in trecutul recent (10-15 ani) in vama erau numai nudisti iar textilistii exceptia, iar acum "sperie plaja"...Involutia si gradul de diseminare al prostiei cool dar plina de prejudecati mi se par clare...
|
Se da o prea mare importanta uni articol scris in goana dupa senzational.Nu este nimic senzational acolo decat prostia celor de la ziar ,in principal a autorului articolului,deoarece se contrazice titlul cu continutul. Asta in afara de faptul ca tatal acelor copii "terifiati" era si el nud (cred ca era tatal deoarece era pe prosopul langa care se jucau ei),si in jur mai erau si alte persoane care tot asa "ingrozeau plaja". Succesuri :P |
1.Toata lumea stie ca nudism-ul se face dicolo de celebra scara! (filmarea e mult dincoace) 2.Eu nu-l sustin, nudistul adevarat nu merge intre textilisti sa se dezbrace, sa se ia in gura cu ei. El isi cauta zona linistita din marginea plajelor. Fara suparare, dar si in Italia si in Grecia pe unde am mai fost era la fel, nudistii ocupau, capetele plajelor. (mie mi se pare ca este mai repede exchibitionism) 3.Nu-mi place ca sunt in aceeasi oala. Eu n-as face la fel (repet , daca este singurul om care fac nudism din zona respective de plaja)! 4.Apoi sa nu uitam ca normalitatea o da majoritatea , nu invers (chiar daca pe vremuri acolo era o zona de nudism, acum nu mai e, trebuie sa ne adaptam!) |
1. In Vama nudism se face peste tot. Nu stiam ca exista un loc anume dar stiam ca mai multi nudisti intalnesti la marginea plajei, care au fugit in capete din calea invaziei de textilisti. 2. Vama Veche era o plaja cunoscuta drept a nudistilor. A inceput invazia textilistilor si nudistii au inceput sa se retraga in capatele plajei. Nu mi se pare corect :) Daca nudistii nu se retrageau poate domnul din articol nu mai era un caz izolat. Mie mi se pare ca este un om care incearca sa mai salveze ceva ce eu nu cred ca se mai poate salva. Am citit pe alt forum ca sunt cativa nudisti care merg special pe toata plaja pentru a pastra Vama Veche drept o zona unde poti intalni mereu nudisti. 3. Pentru ca multi au renuntat sa faca ca si el, asa au disparut locurile pentru nudism invadate de textilisti. Textilisti au KM intregi de plaja si zeci de statiuni. Nudistii trebuiau sa isi pastreze ultimul loc unde erau majoritari, Vama Veche. Pe plaja de nudisti de la 2 Mai erau acum numai textilisti si doi nudisti. Pe principiul spus de tine nudistii nu trebuiau sa se dezbrace pe plaja respectiva doar pt ca era invadata de textilisti. Nu conteaza ca plaja este cunoscuta drept o plaja a nudistilor? 4. "Normalitatea" a fost data de majoritate si in raspandirea nazismului. Toata lumea trebuia sa se adapteze? Daca facem ce spuneti dumneavoastra in 5 ani nu o sa mai fie nici un loc de nudism pentru ca textilistii acapareaza si acel metru patrat. Poate ar trebui sa se intalneasca 100 de nudisti si sa mearga langa tatuat. Atunci am fi majopritatea si noi am deveni "normalitatea" si textilistii sa plece in Mamaia :) Ar fi ceva :D "www.ronudism.ro" |
Sa nu va apucati de certuri din cauza unui articol cretin ... Intr-adevar "normalul" e definit de majoritate ... sau de reguli! Daca ar exista o organizatie care ar propune inclusiv legi in directia nudismului/naturismului, dar mai ales sa se ocupe de reabilitarea vechilor si abandonatelor solare si spatii pentru nudism, de delimitarea plajelor etc ... atunci poate s-ar intampla ceva. Atata timp cat nu exista opozitie, "textilistii" castiga "lupta"... |
Nu se cearta nimeni "www.ronudism.ro" |
Salut Coincidenta face sa stiu intamplarea pe deplin.Pentru a cam facut plaja nud, langa restul. Era acolo de cateva zile, cu cortul. Stiu pt ca l-am intalnit si in zilele anterioare. In zona respectiva mai faceau si alti oameni plaja nud, asa ca majoritatea faceau nud in zona aia. Am facut si eu. Si dezbracat in fata copiiilor? El era deja acolo, nud. |
Multumim :) Eu il sustin 100% "www.ronudism.ro" |
Cineva spunea ca articolul a fost scris in goana dupa senzational.Eu as spune ca de fapt a fost scris de "umplutura",cine stie ce reporter de 2 bani a scris cele cateva randuri sa isi poata incasa salariul! De vina pt aceste lucruri nu suntem noi,nudistii,ci dogmele care sunt tiparite atat de adanc in mintea oamenilor.Si mentalitatea romanilor(a natiei,in general),care a fost invatata sa stea cu un picior in comunism,si unul in capitalism.Asta pt a putea sa se miste in directia dorita fara sa supere pe nimeni!!!Si spun asta,pt ca inainte de revolutie, 2Mai si Vama Veche erau locuri "tolerate" pt nudism.Nu erau in afara legii,dar nici in interiorul ei.NIMENI nu a fost amendat sau criticat pt ca facea nudism acolo.Dar nici nu au fost vreodata aceste localitati declarate legal zone de nudism.Pur si simplu,se inchideau ochii,din acest punct de vedere.Totusi,se pare ca oamenii erau mai deschisi la minte in acea perioada!Existau acele "solare",niste zone ingradite cu garduri inalte la marginea plajelor,special amenajate pt nudisti!Nu erau mari,dar era legal sa stai acolo in curu' gol cu toata familia(Mamaia,Eforie,Venus,etc),contra unei taxe minore.Cel putin ,nu erau vanati ca in filmul "Jandarmul la Saint-Tropez" :-) .Eu zic ca noi trebuie sa obtinem un sprijin legal pt locatiile in care se practica nudismul,ca sa nu mai avem asemenea probleme.Aici trebuie sa incercam sa obtinem ceva... Stiti de ce au fost invadate plajele de la 2 MAi si Vama de textilisti?! Eu sunt sigur ca exista un singur motiv! Acestea au fost zonele cele mai ieftine de pe litoral de zeci de ani!Nici la Vama,si nici la 2 Mai nu exista taxa pt campare(eu nu stiu daca vreodata a existat asa ceva,iar cine nu avea cort,putea sa stea la gazde in conditii f bune,contra unor sume rezonabile)!Dar in ultimul timp,trebuie sa recunoasteti,romanii sunt in decadere financiara,si atunci au inceput sa prefere aceste zone si textilistii.Cred ca cel putin 75-80% din populatie au masini,cumparate poate cu mari eforturi,si trebuie sa mearga undeva in concediu cu ele...Nu toata lumea isi poate permite sa plateasca cazare in plin sezon la un hotel,cand cu acei bani iti poti lua o multime de lucruri zilnice!De fapt,daca stau sa ma gandesc,poate fi si din cauza faptului ca statiunile acestea si-au ridicat nivelul in ultimii ani.Nudistii nu cauta prea multe fite(baruri,restaurante,cluburi,etc),sunt oameni care se simt bine in sanul naturii.Isi organizau petrecerile pe malul marii,si ieseau suuuper.Tare imi e teama,ca daca nu obtinem sprijin de la autoritati,vom fi nevoiti sa ne indreptam spre alte zone!Acesta a si fost motivul pt care eu nu am mai calcat la Vama sau la 2Mai de ceva ani... As avea o propunere!Haideti sa incercam cumva sa facem o petitie catre primarul Constantei, Mazare!Nu ma intereseaza cum e privit de altii,dar sigur e deschis pt lucruri de genul asta,are o alta mentalitate.Macar poate declara o zona dedicata nudismului...Merita sa incercam! |
Da Ritz, ai spus-o cu voce tare ... AI DREPTATE. Nudistii nu se bat cu textilistii, ci de cele mai multe ori cu o gloata de sarantoci, cu o cultura indoielnica, oameni care se stiu certa "ca la poarta pietei". Si cum cel mai destept cedeaza ... asta e! |
Daca o sa apara o forma legala pentru nudism si or sa se construiasca acele solare ca niste tarcuri, sigur nu o sa ne placa in spatile amenajate special pentru nudism si o sa mergem in continuare unde ne place cu un risc mult mai mare de a primii amenzi. |
Da,Emi,stiu ce spui,dar daca nu stiti exact cum erau acele solare,poate nu le-ati prins,va spun eu!Practic,desi era ingradit,se facea plaja nud cam in toata zona,cand era aglomerat.Ideea era ca in felul acesta erau cumva legalizate,deci se atragea atentia ca este o zona de nudisti.Practic,un fel de cadru legal pt asa ceva.In felul acesta,nimeni nu avea ce sa comenteze.Gardurile se terminau undeva la 8-10 metri de apa,se putea intra in solar pe oriunde.Legalitatea ne omoara... |