|
|
ElefantulEugenMember168 posts
Salut.
Habar nu am dacă s-a mai dezbătut așa ceva până acum, dar din titlurile postărilor mai vechi de forum deduc că nu.
Voi cum abordați față de prietenii voștri această temă a nudismului? Sunteți mai degrabă discreți sau mai degrabă vocali, încercați să îi convingeți să intre în rândul oamenilor faini, le povestiți despre vacanțele nude, țineți mare secret, care este atitudinea voastră?
Prietenii voștri știu că practicați nudismul?
Încercați să convingeți cât mai mulți dintre cunoscuți despre avantajele și frumusețea nudismului sau credeți că acesta trebuie trecut la informații accesibile unui număr cât mai mic de amici, eventual a nimănui?
Chiar sunt dornic să aflu opinia voastră pe tema asta.
Să dicutăm așadar...
:)
|
|
ElefantulEugen, ce te face pe tine sa crezi ca nudiștii sunt oameni faini iar textiliștii nu sunt fain? Cu ce crezi ca noi nudiștii suntem mai presus decat ceilalți? Noi credem ca aceste generalizări, aceste etichetări nu sunt tocmai cel mai bun lucru pe lumea asta. Si ca sa răspundem la întrebarea postului, ei bine preferam sa ținem pentru noi faptul ca facem nudism sau cel puțin încercam sa discutam despre asta cu cei care știm ca au aceeași atracție ca si noi pentru nudism. De ce crezi ca facem asta? Pentru ca in urma unor discuții cu câțiva cunoscuți despre nudiști ne-am dat seama ca e mai bine așa. Sa spunem ca si ei gândeau la fel ca si tine ca ei sunt faini si nudiștii sunt niste ciudați care stau dezbrăcați de fata cu toată lumea?! D-aia spunem ca nu e bine sa punem etichete. |
|
Nudiștii sunt oameni faini pentru că majoritatea dintre ei sunt oameni cu mintea deschisă, oameni care au reușit să treacă peste multe prejudecăți ale societății. Textiliștii sunt cu mult mai conformiști. Mie mi-a fost dat foarte rar să întâlnesc nudiști care să fie nasoi, ca oameni așa zic. Deci nu sunt etichete, sunt constatări emipirice. Da, e chiar atât de simplu.
Textiliștii vin să vadă cum merge treaba în comunitatea noastră, noi nu mergem să vedem cum e treaba cu plaja la slip. Deci noi suntem mai meseriași. :)))))
Bun, deci voi nu faceți public faptul că practicați nudismul pentru că vă este teamă de reacția prietenilor. Este o opțiune. Să mai ascultăm și altele. Deci...dragi nudiști, spuneți sau nu că sunteți nudiști?
|
|
Ok, daca tu crezi ca ești superior altor oameni pentru faptul ca ești nudist si ca ai mintea deschisa, dă-mi voie să-ți spun ca din punctul nostru de vedere un om deschis la minte are puterea de a accepta si de a respecta părerile si opțiunile celorlalti. Si noi ne simțim mai bine printre nudiști, dar asta nu ne da dreptul sa spunem ca nudiștii sunt superiori textiliștilor. Putem cel mult sa spunem ca noua ne plac nudistii dar nu ca suntem superiori ca si nudiști, nu știm daca avem acest drept sa facem noi clasamente. Nu știm daca putem spune noi ce e bine si ce e rău pe lumea asta ci doar sa spunem ce ne place si ce nu. In alta ordine de idei, ni se pare normal ca atunci când propui un astfel de post sa fii tu primul care își spune părerea despre nudism si prieteni. Inca nu am aflat părerea ta in acest subiect. |
|
Open mind in Romania nu exista, sa fim multumiti ca exista mai multa toleranta ca in Grecia de exemplu, tara ortodoxa dar mult mai stricta in ceea ce priveste nudismul.
Cat despre nudisti, ai dreptate, marea majoritate sunt o.k. si foarte amabili (nu neparat mai inteligenti ca altii imbracati, ci mai educati, mai sociabili, mai saritori, mai de gasca), desi eu de curand am intalnit unul pe care as putea sa il cataloghez cel putin ghiolban, si era nudist.
|
|
Așa este, nu e ok să punem etichete, și eu am întâlnit mii de oameni faini ca textiliști și câțiva gherțoi ca nudiști. Dar marea majoritate a celor despre care aflu că sunt nudiști sunt oameni despre care și înainte de a afla asta aveam o părere excelentă.
Și ca să răspund și topicului inițial, ei bine, eu am spus tuturor că practic nudismul, am postat pe blog subiecte despre nudism, pe facebook toată lumea mă știe de nudist, pe twitter la fel. Prietenii cu care am vorbit despre mersul la plajă știu că prefer plaja de nudism, dar dacă merg cu ei în gașcă la mare (rar) mă conformez și stau cu slipul.
Deci oamenii din jurul meu știu despre activitatea mea. Ba chiar am avut plăcuta surpriză ca unii textiliști convinși să vină să îmi ceară sfaturi despre ce anume să facă pentru a încerca în siguranță nudismul, între aceste persoane regăsindu-se - spre bucuria mea - și mai multe doamne.
Deseori, ori pe unde am ocazia fac reclamă nudismului și acestui stil de a face plajă (ca să nu zic stil de viață). Din moment ce eu cred că este ceva foarte fain, de ce să nu îi atrag și pe alții acolo unde este atât de ok și de plăcut?
Știu persoane care au încercat nudismul în urma curiozității pe care le-am trezit-o și care acum sunt nudiști/nudiste convinși/convinse.
|
|
Nimeni? Nu mai are nimeni nicio opinie pe tema asta?
:D
|
|
Maxim vreo doi amici stiu ca mai merg vara pe la nudism.
In rest am tinut discretie. Ca sa ma feresc de barfe, comentarii si alte asemenea.
|
|
:( Sunt singurul care a făcut o informație publică din asta, din nudism? Îmi vine greu să cred că aș fi singurul care a spus franc, drept și răspicat tuturor despre activitatea asta.
|
|
Cred ca daca vrem sa ne consideram si sa fim considerati oameni normali, si eu asa imi place sa ma consider, nu e cazul de vorbit sau facut ceva cu ostentatie legat de preferintle noastre pentru nudism, care spre deosebire de ce mai dau prin Can Can oameni de bine, nu reprezinta ceva senzational sau deplasat.
Eu cel putin, cu siguranta nu o sa imi fac tricouri cu "nudist" sau ceva de genul, asa cum altii nu simt nevoie sa isi scrie "textilist" pe masina. Daca vorbesc cu cineva cum a fost la mare discut despre plaja si soare, ca toata lumea, nu in primul rand cu ce ma imbrac sau nu. Evident ca daca vine vorba nu am nici o retinere sa spun cuiva ca merg la nudism, cu tonul cel mai normal, si atat. Daca se apuca cineva sa combata nudismul sau sa vorbeasca de rau, evident ii raspund, dar sa ma apuc eu sa promovez cum imi place mie sa fac plaja, nu mi se pare un subiect normal.
Ma gandesc ca asa cum mie imi displace sa vina unul de la MISA sa ma integreze in absolut sau de la penticostali sa imi arate calea dreapta, si altora le-ar displace ca cineva din senin sa se apuce sa le promoveze nudismul, asa fara legatura cu discutia....daca cuiva ii surade idea vine de la sine discutia...deci daca cineva m-a intrebat vreodata sau a venit vorba i-am spus fara nici o rezerva, daca nu nu....
|
|
„dar sa ma apuc eu sa promovez cum imi place mie sa fac plaja, nu mi se pare un subiect normal.”
Eu am o problemă să interpretez pasajul ăsta.
Deci nudismul nu este un subiect de discutat cu cei din jur pentru că este anormal? Atunci de ce îl practicăm dacă e anormal?
Vă rog interveniți și ajutați-mă cu niște idei, că eu așa interpretez. Greșesc?
Adică, dacă nu e normal, cum putem face o asociație în care să credem cu toții, cum putem să ne prezentăm în fața societății cu promovarea stilului nostru de viață dacă noi înșine prin anumiți reprzentanți îl găsim ca anormal de abordat în discuții cu prietenii? De ce să nu le arătăm și altora beneficiile de care noi ne bucurăm dacă noi credem că asta e ceva de discutat numai în cercuri restrânse sau eventual deloc?
Oooof.
Recunosc că mă așteptam la altceva atunci când am creat topicul.
:))))
Credem că sunteți la fel de entuziaști ca mine și tratați acest stil de viață cu naturalețea cu care o fac eu. În fine, poate greșesc eu, nu?
|
|
Noi nici nu ascundem dar nici nu facem prozelitism. Deci destul de multa lume din cercul nostru de prieteni stie. Asta nu inseamna ca insistam sa ii convingem sa abordeze acelasi stil. Fiecare om are dreptul la popriile sale alegeri. Si nici mie nu imi place exprimarea "încercați să îi convingeți să intre în rândul oamenilor faini". Adica alminteri sunt niste nasoi? :)
Si oricum, stiutul asta vine cu o doza de tachinari si luari peste picior si de-o parte si de alta. Noroc ca suntem cu totii (nudisti si textilisti) faini si nu ne suparam, altfel cine stie ce iesea!
Recunosc, uneori eu (Mihai) am incercat sa mai imping lumea "pe calea pacatului" :)) dar recunosc si ca motivele au fost mai degraba egoiste. Si oricum, au fost mai degraba remarci aruncate, decat vreo insistenta in ceea ce priveste "marile avantaje ale iluminarii in pielea goala" (presupun ca se observa ironia).
Tind sa cred ca aceasta segregare nu e prea aproape de adevar. Da, poate ca nudistii au o abordare mai relaxata a unor probleme "de imagine" dar asta nu inseamna ca "textilistii" sunt incuiati sau obsedati de imagine. Si de fapt am vazut si nudiste/nudisti "pitzi", asa cum am vazut si textilisti echilibrati.
Eugen, suntem entuziasti in aceasta privinta, doar ca totodata sa stii ca o abordare prea entuziasta poate determina o reactie adversa in cei carora te adresezi. Chiar daca tu esti convins ca asta e cea mai mare inventie de la apa calda incoace (de fapt o antedateaza), asta nu inseamna sa-i dai interlocutorului in cap cu ea.
Apropos de asta, m-a cam agasat acum cateva luni o adepta plina de ardoare a nudismului, care s-a aratat mirata (ca sa nu spun dezgustata) de faptul ca am ales sa petrecem 2 saptamani de concediu fara sa facem nudism (am fost undeva unde conditiile de mediu nu permiteau). Ea spune ca nici nu si-ar pune problema sa faca asa ceva, ce-i aia concediu fara nudism? E, uite ca in lumea noastra nu totul se invarte in jurul nudismului, mai avem si alte pasiuni si interese. Nudistii care nu inteleg asta imi par la fel de obsedati de nudism ca si textilistii.
Ref. normalitate: din cate stiu eu normalitatea se defineste prin raport cu majoritatea (sau cu media). In cazul nudismului, atat pe plan local (Romania) cat si pe plan global (planeta Pamant) este evident ca suntem anormali. Faptul ca ne purtam (sau nu) anormalitatea cu mandrie e alta poveste :)
Ref. discutat, uneori oamenilor nu le place sa se expuna mistourilor altora. Sau poate si altor probleme/abordari mai necuviincioase, deci mai bine se pastreaza in limitele normalitatii. De asemenea, in anumite medii (corporatiste de pilda) nu este bine sa stie toata lumea ca iesi din norma, asta poate avea consecinte neplacute. Faptul ca *se presupune* ca nu ar trebui sa se intample asta nu schimba cu nimic lucrurile cand te trezesti ca tie ti se intampla tot felul de chestii fara sa stii de ce, deci o doza de paranoia in aceasta privinta poate prinde bine.
|
|
Cel mai simplu si correct ca roman e sa nu spui nimanui din grupul tau de prieteni ce preferinte ai, fie ele sexuale, politice sau de bronz. Daca e sa te intalnesti la vreun club de simpatizanti ai nudismului cu ei asta e, o dati pe fata. Daca nu, va faceti ca ploua. daca nu au incercat inca nudismul inseamna ca nu sunt inca pregatiti, sau ca nu e pentru ei. |
|
Ok, mi-am făcut o idee cât de cât pe unde vă plasați fiecare dintre cei care ați răspuns la topic.
Vă mulțumesc că ați răspuns.
|
|
Eu le spun acelor prieteni pe care i-am cunoscut ca fiind cu mintea un pic mai deschisa. Daca vine cineva la mine si, la fel il stiu cu mintea deschisa, il intreb daca e o problema ca eu stau gol acasa. Daca nu are nicio problema cu asta, poate sa aleaga sa stea si el asa, sau sa stea imbracat. Daca are probleme cu faptul ca eu as sta gol in casa, ma imbrac lejer ca sa nu fie probleme.
Consider ca intre a face prozelitism si a spune sau a prezenta nudismul/naturismul este o diferenta chiar daca nu mare, dar totusi existenta. Prin faptul ca ii prezint nudismul ca pe o forma de viata, nu doresc sa il/o fac sa se dezbrace. Ii prezint modul meu de viata. Poate sa-i placa sau nu. Este alegerea lui/ei daca va face acel pas sau nu. Prin a prezenta (inca) nu lezez libertatea lui/ei.
|
|
ElefantulEugenMember168 posts Nu vorbește nimeni de impus, doar de a prezenta o alternativă la plaja cu slip. :) |
|
sorinAdministrator884 posts Nenea Eugen, cu ce parere ai ramas? :) "www.ronudism.ro" |
|
romeoelmagicoMember27 posts
Nu vad o problema din asta. Cand iesim la plaja/pescuit...etc, fiecare sta cum vrea ca d-aia is prieteni (dar atentie, prieteni, nu cunostinte). Si mi se pare foarte ok a te simti bine asa cum consediri tu ca te simti bine.
Dar ati folosit vreodata nudismul ca arma? :)))
Eram 3 cupluri la pescuit prin salbaticiile dunarii. Am ajuns primii. Era liber si pustiu. Paradis. Imbracati toti ca era 8 dimineata. Pe la un 9 apar 3 masini de localnici cu cate 5 membrii fiecare. Se fac comozi, si in mai putin de 15 min, 4 copii se arunca in apa si lovesc haotic cu toate membrele Dunarea, si o harmalaie cu manele de proportii apocaliptice se revarsa asupra noastra. Am stat rabdatori si cuminti, ca doar dadeam la peste si poate intelegeau si ei ca ar fi cazul sa pastreze o distanta decenta. NU! In urmatoarele minute, inteleapta clanului, o tanti ce se apropia de 8 decenii, intra si ea la o scalda. Cu fusta ei cea neagra, ilicul de lana maron (in august), baticul bisericos cu dantela neagra, se lupta vitejeste cu valurile dunarii... Cu picioarele lovea apa ca o sportiva desavarsita iar cu mainile impletea firele celor 4 lansete care o incomodau sa-si exercite stilul de inot. Acela a fost momentul. Ne-am inteles din priviri. 5 din 6 eram goi intr-o clipita. Baba fuge la tabara de talibani ingrozita. Mamicile astupa ochii copiilor in timp ce tatii pe ai mamicilor. Zburau paturi, beri si mici in masini ca din pusca. Da, am castigat. In 10 minute era din nou liniste...
Nu e ortodox, dar a fost singura solutie. :))) si a mers!
|
|
Consider nudismul ca ceva mai intim, nu pot impartasi colegilor de munca ca sunt nudist, dar am un cerc de prieten in in care ne bucuram de natura , de a face plaja pe malul raului, la marginea orasului, plimbari nud pe munte ., dar in asa fel incat sa nu deranjam pe nimeni ,Ma consider un om perfect normal, nu superior celorlalti soare |
|
sorinAdministrator884 posts
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Dar ati folosit vreodata nudismul ca arma? :)))
Eram 3 cupluri la pescuit prin salbaticiile dunarii. Am ajuns primii. Era liber si pustiu. Paradis. Imbracati toti ca era 8 dimineata. Pe la un 9 apar 3 masini de localnici cu cate 5 membrii fiecare. Se fac comozi, si in mai putin de 15 min, 4 copii se arunca in apa si lovesc haotic cu toate membrele Dunarea, si o harmalaie cu manele de proportii apocaliptice se revarsa asupra noastra. Am stat rabdatori si cuminti, ca doar dadeam la peste si poate intelegeau si ei ca ar fi cazul sa pastreze o distanta decenta. NU! In urmatoarele minute, inteleapta clanului, o tanti ce se apropia de 8 decenii, intra si ea la o scalda. Cu fusta ei cea neagra, ilicul de lana maron (in august), baticul bisericos cu dantela neagra, se lupta vitejeste cu valurile dunarii... Cu picioarele lovea apa ca o sportiva desavarsita iar cu mainile impletea firele celor 4 lansete care o incomodau sa-si exercite stilul de inot. Acela a fost momentul. Ne-am inteles din priviri. 5 din 6 eram goi intr-o clipita. Baba fuge la tabara de talibani ingrozita. Mamicile astupa ochii copiilor in timp ce tatii pe ai mamicilor. Zburau paturi, beri si mici in masini ca din pusca. Da, am castigat. In 10 minute era din nou liniste...
Nu e ortodox, dar a fost singura solutie. :))) si a mers!
"www.ronudism.ro" |
|
sorinAdministrator884 posts
Prietenii stiu ca sunt nudist. Imi este si greu ca cred ca poti avea prieteni si sa nu stie despre tine ca esti nudist. Colegii de munca nu stiu si nici nu vad de ce ar sti. Nu stiu extrem de multe despre mine. Discutam despre munca si nimicuri si cam atat. Schimbi jobul si dupa vezi daca dintre colegi cineva era si ramane prieten. In general, in cazul meu, am schimbat joburile si dintre toate am ramas cu un singur prieten, restul sunt facebook "friends".
Despre prieteni si daca ii conving sa faca nudism .......... nu prea. Au venit la mare, am fost in 2 mai, unii au incercat si unii nu dar totul a fost la libera lor alegere. Nu le-am spus nimic :)
"www.ronudism.ro" |
|
Mai aștept până să mă apuc să luptăm pentru drepturile nostre. :)))))) Pentru asta e nevoie de o atitudine mai relaxată - din punctul meu de vedere. Dacă nu ne asumăm în fața celor din jurul nostru că suntem nudiști, nu văd cum am putea înfrunta o societate întreagă pentru a ne susține stilul de viață. Nu e greșită nicio atitudine dintre cele pe care le-am văzut mai sus, dar e clar ca lumina zilei că ceea ce am eu în cap cu privire la expunerea și „lupta” publică este hazardat în acest moment. Mai așteptăm.
Nenea Eugen, cu ce parere ai ramas? :)
|
|
sorinAdministrator884 posts Sa nu asteptam prea mult ca trecem pe lumea cealalta :))) daca asteptam sa fie cum vrem noi :D "www.ronudism.ro" |
|
În cazul meu unii ştiu, alţii nu, dar nu este cine ştie ce secret. Pentru mine este ceva perfect normal şi natural de care nu am un motiv să mă ruşinez sau să mă ascund. |
|
eugen , unii dintre prietenii mei stiu ca suntem nudisti altii nu, pe cei care is mai deschisi la minte am incercat sa le explic placerile de a sta nud ,vazand ca nu am cu cine discuta asa ca nu am mai abordat subiectul cu ei, pe cand ei ne-au intrebat si ne intreaba de cum e , ce am vazut etc , curiozitati iar eu leam zis sa mearga pe o astfel de plaja ca si alti nesimtiti cu haine pe ei si sa-si spele ochii sau sa se apuce de nudism. In fond nu ma intereseaza parerile lor si nici nu voi incerca sa conving pe nimeni de placerea de a sta nud (atat pe plaja cat si in casa , apartament sau de fiecare data cand are ocazia) sa stii ca nu ai cu cine , pe cine sa convingi sa faca nudism ?, ajungi la concluzia de multe ori ca pana si cei deschisi la minte (open mind) sunt contra nudismului (nu fac nudism dar fac sex in grup). Parerea mea e ca atata timp cat religia controleaza majoritatea populatiei si nu avem o lege a nudismului nu are rost sa te stresezi, profita de ceea ce iti ofera viata cu riscurile ei si lasai naibii pe ceilalti ca chiar nu merita . Vei ajunge la concluzia ca pe cel ce nu il lasi sa moara nu te lasa el sa traiesti .Aduti aminte ce sa intamplat in urma cu cativa ani cand a avut loc in bucuresti parada aia gay, in loc sa animeze atmosfera si sa fie o chestie noua /distractiva , ceva iesit din comun sa transformat in ceva scandalos si multi nesimtiti au strigat contra lor sau au inceput sai agreseze. Tot la fel se va intampla si cu nudismul daca se intinde coarda . Dar daca am face o secta religioasa in care sa includem nudismul obligatoriu dar dupa ce se boateaza atunci cu alti ochi ar fi vazuti aceii credinciosi
Salut.
Habar nu am dacă s-a mai dezbătut așa ceva până acum, dar din titlurile postărilor mai vechi de forum deduc că nu.
Voi cum abordați față de prietenii voștri această temă a nudismului? Sunteți mai degrabă discreți sau mai degrabă vocali, încercați să îi convingeți să intre în rândul oamenilor faini, le povestiți despre vacanțele nude, țineți mare secret, care este atitudinea voastră?
Prietenii voștri știu că practicați nudismul?
Încercați să convingeți cât mai mulți dintre cunoscuți despre avantajele și frumusețea nudismului sau credeți că acesta trebuie trecut la informații accesibile unui număr cât mai mic de amici, eventual a nimănui?
Chiar sunt dornic să aflu opinia voastră pe tema asta.
Să dicutăm așadar...
|
|
@cypry - Nu stiu de ce toata lumea se ia de religie cum ca ar avea ceva legat de incuierea la minte a compatriotilor nostrii. Romanii sunt incuiati, pentru ca asta este o caracteristica nationala, cum este si fudulia, hotia, smecheria de 2 lei, dorinta si placerea de a pacali pe cineva si placerea de a fura un lucru cat de mic, macar locul la semafor sau la coada la teleschi (activitati cu care practicantii se considera dealtfel niste persoane foarte respectabile), ipocrizia, dorinta de a simula ca sunt ceea ce nu sunt, lipsa de cultura plus saturarea cu anti-cultura de mana a doua, s.a.
Nu are, iar respectivii compatrioti sunt 99.999% cat se poate de ipocriti in ceea ce priveste religia, se dau credinciosi pentru ca participa la nunti, botezuri si inmormantari, dar in rest nici nu ii intereseaza, nici nu au habar, nici nu fac nimic mai de substanta legat de religia de care vorbesc. Acelasi procent de mai sus nu a citit nici macar informativ un catehism ca sa stie despre ce vorbesc, dar asta nu-i impiedica sa vorbeasca....
Nu din cauza religiei nu avem suficienti oameni descuiati la minte in legatura cu nudismul, ci al tuturor celorlaltelor caracteristici ale populatiei de mai sus.
Sau spus mai urat si neelevat, oamenii sunt mai nasoi in Romania decat in FInlanda, Germania, Canada sau Japonia, pentru ca sunt mai nasoi puri si simplu, ca altfel ar fi finlandezi, germani, etc. nu romani....asta e, suntem cumulul cultural al putin glorioasei istorii locale....:)))
|
|
@cypry - Nu stiu de ce toata lumea se ia de religie cum ca ar avea ceva legat de incuierea la minte a compatriotilor nostrii. Romanii sunt incuiati, pentru ca asta este o caracteristica nationala, cum este si fudulia, hotia, smecheria de 2 lei, dorinta si placerea de a pacali pe cineva si placerea de a fura un lucru cat de mic, macar locul la semafor sau la coada la teleschi (activitati cu care practicantii se considera dealtfel niste persoane foarte respectabile), ipocrizia, dorinta de a simula ca sunt ceea ce nu sunt, lipsa de cultura plus saturarea cu anti-cultura de mana a doua, s.a.
Nu are, iar respectivii compatrioti sunt 99.999% cat se poate de ipocriti in ceea ce priveste religia, se dau credinciosi pentru ca participa la nunti, botezuri si inmormantari, dar in rest nici nu ii intereseaza, nici nu au habar, nici nu fac nimic mai de substanta legat de religia de care vorbesc. Acelasi procent de mai sus nu a citit nici macar informativ un catehism ca sa stie despre ce vorbesc, dar asta nu-i impiedica sa vorbeasca....
Nu din cauza religiei nu avem suficienti oameni descuiati la minte in legatura cu nudismul, ci al tuturor celorlaltelor caracteristici ale populatiei de mai sus.
Sau spus mai urat si neelevat, oamenii sunt mai nasoi in Romania decat in FInlanda, Germania, Canada sau Japonia, pentru ca sunt mai nasoi puri si simplu, ca altfel ar fi finlandezi, germani, etc. nu romani....asta e, suntem cumulul cultural al putin glorioasei istorii locale....:)))
100% de acord. :)
|
|
nesterenko sa stii ca oamenii nu sunt mai nasoi in romania decat in alte tari , la noi oamenii sunt foarte usor infuentabili , nu au curajul sa-si spuna punctul de vedere , romanii nu sunt incuiati la minte , nu sunt fuduli , nici hoti , etc aceste caracteristici sunt peste tot in lume . Am intalnit romani/oameni extraordinari |
|
Cypry, daca preferi sa lasi lucrurile vagi si sa pui inainte lozinci e dreptul tau.
Totusi dupa mine exista echivalentele:
la noi oamenii sunt foarte usor infuentabili = prostie, lipsa de cunostinte si cultura, memorie scurta (ca altfel daca ai pe ce sa te bazezi nu esti usor influentabil cu orice prostie)
nu au curajul sa-si spuna punctul de vedere - pe bune? nu numai ca isi spun punctele tampite de vedere toti, dar sunt si incapatanati odata ce si-l spun si merg pana in panzele albe in ciuda evidenteleor, si de asta probabil statistic in Romania sunt substantial mai multe procese prin tribunale decat in alte locuri, ca nu se pot intelege frate cu sora, vecin cu vecin, etc. si pentru ca toti au "dreptate" se judeca....
Si eu am vazut hoti prin alte tari, de multe ori de origine romana.....sunt tari in care se duc de obicei sa munceasca romanii (si altii din Europa de est, cei-i drept, nu au meritul exclusiv, doar contribuie) precum Grecia, Cipru, Spania, unde statistic a crescut criminalitatea de cand cu miscarile astea de populatie.....deci da nu sunt doar romanii asa, dar sunt in proportie (substantial) mai mare decat altii....
|
|
Nudismul poate fi practicat doar de oameni sinceri, ei nu au nimic de ascuns fata de semeni lor, ceea ce le da o calitate aparte care ii separa de ceilalti textilisti care poate si-ar dori sa faca asta dar nu au curajul necesar. soare |
|
Exact asta cred și eu. :)
Nudismul poate fi practicat doar de oameni sinceri, ei nu au nimic de ascuns fata de semeni lor, ceea ce le da o calitate aparte care ii separa de ceilalti textilisti care poate si-ar dori sa faca asta dar nu au curajul necesar.
|
|
AnonymousUndefined0 posts
Eu (noi) nu ne ascundem, dar nici nu ne laudam pe FB :)))
Daca vine vorba, spun oricui ca imi place sa fac plaja dezbracat. Daca deranjaza pe cineva...treaba lui / ei. Nu ma intereseaza opinia celorlalti....
|
|
ElefantulEugenMember168 posts O atitudine sănătoasă până la urmă. :) |
|
Salut forum,
Cand vine vorba de prieteni ori cunostinte care sunt si asa putini, nu as putea sa spun ca ma feresc dar prefer sa vorbesc despre subiect doar cu persoanele care stiu ca sunt mai deschise la minte, am incercat si cu persoanele mai inchise dar mai rau ma enervez (la cum gandesc unii) si mai stau si prost cu rabdarea.
In general nu ma feresc si incerc sa conving cat mai multa lume sa incerce nudismul, oriunde vor ei si pot.
|
|
Salut forum,
Cand vine vorba de prieteni ori cunostinte care sunt si asa putini, nu as putea sa spun ca ma feresc dar prefer sa vorbesc despre subiect doar cu persoanele care stiu ca sunt mai deschise la minte, am incercat si cu persoanele mai inchise dar mai rau ma enervez (la cum gandesc unii) si mai stau si prost cu rabdarea.
In general nu ma feresc si incerc sa conving cat mai multa lume sa incerce nudismul, oriunde vor ei si pot.
Fain! :)
|
|
@ romeoelmagico:
Arma, arma, dar ca orice arma, nu merge mereu. Anul trecut am mers la Vadu, am plecat devreme si am ajuns devreme, ne-am ales un loc bun pe plaja. Pe la pranz, au venit doua masini si au desertat (scuzati eticheta, dar face referirea mai simpla) textilisti. S-au instalat imediat in apropiere si mai sus, intre noi si vegetatie (apropiere inseamna la 20 m). Am defilat cat am putut in timp ce se instalau, spre a-i convinge sa nu o faca, dar erau hotarati. Deranjati de noi, dar hotarati. Spre seara, deja deranjati rau ca nu prea vedeau marea de noi (ca sa vezi...) ne-au intrebat de ce nu ne mutam noi mai incolo, ca ei acolo stau de cand vin ei la Vadu...
Eh? De asta ce ziceti?
|
|
ElefantulEugenMember168 posts |
|
Mai este o diferenta intre cei ce practicam nudismul si ceilalti . Eu cred si sunt convins de asta ca gradul de erotism al persoanelor ce practica nudismul este mult mai mare in comparatie cu persoane ce nu fac sau nu agreaza nudismul .De asemenea nudisti sunt oameni veseli ,zimbitori cu dragoste de viata si natura soare |
|
Sincer, am fost deschis si direct intotdeauna, indiferent de gradul de rudenie/prietenie/colegialitate ... si spus din capul locului ca sunt un nudist inrait.
Pana si parintilor + socrilor le-am spus... pentru ca am considerat ca doar purtand discutii mature, deschise, te poti astepta la acelasi lucru din partea lor.
Soare mult!
|
|
Asta mi-a venit in minte azi: nudismul e ca masina de spalat vase, n-o apreciezi pana n-o incerci. |
|
Dar de ce sa no apreciezi, mai degraba as spune pana nu o inveti, ca unii care isi prind urechile cu atatea programe si citit etichete de haine... |
|
Ma refeream la masina de spalat vase, pentru ca sunt multi care spun ca pana pui vasele in masina le speli singur, dar dupa ce-o au n-ar mai renunta la ea ... cel putin noi :) |
|
Asta mi-a venit in minte azi: nudismul e ca masina de spalat vase, n-o apreciezi pana n-o incerci.
:))))))))))) Mie nu mi-a plăcut mașina de spălat vase. :)))))
|
|
Eu de-aia nici nu mi-am luat, ca sa nu uit cum se spala vasele... |
|
sorinAdministrator884 posts Vasele nu se spala, se folosesc de unica folosinta :)) "www.ronudism.ro" |
|
Da, multi prefera de-alea grecesti... |
|
AnonymousUndefined0 posts Eu fac nudism singur sau cu amicul meu ”soare„. Considerăm că expunerea nud la soare are efect anti-stres și deconectant. |
|
ElefantulEugenMember168 posts |
|
no , ca amu am ajuns si la spalat vasele ))))))) |
|
in general, prietenii ar trebui sa fie apropiati in modul in care gandesc, asa ca un prieten caruia nu-i poti spune ca esti nudist (sau alte "secrete") poate primi ghilimele la statut (adica este "prieten", cu ghilimele)! |
|
|
|