Forums  ›  RONUDISM FORUM  ›  LEGAL INFO

Nudismul interzis prin lege ?

Din Avedarul de Weekend:

"Ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, este "fapta persoanei care, in public, savarseste acte sau gesturi, profereaza cuvinte ori expresii sau sau se deda la orice alte manifestari prin care se aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public ori se tulbura, in alt mod, linistea si ordinea publica" si se pedepseste cu inchiosoare de la 1 la 5 ani sau in cazuri grave, de la 2 la 7 ani.

In proiectul noului Cod Penal "fapta persoanei care, in public (,,,)savarseste acte de exhibitionism sau alte acte sexuale explicite" se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

dar din Dex Online "

NUDISM s.n. Expunere (in scop terapeutic) a corpului uman gol la razele solare. ¦ Doctrina care preconizeaza viata in aer liber, practicarea sporturilor complet dezbracat.“ Din fr.nudisme."

desi parca am fost citit undeva ca in dex era descris ca exhibitionism, se pare ca ma insel?

"www.ronudism.ro"

Stie cineva daca a fost aprobata legea si cat de mult ne afecteaza din punct de vedere juridic ?

Vama Veche a fost plină de nudişti, în wekeend

"Poliţiştii şi jandarmii spun că nu au ce să le facă, deoarece nu există cadru legal care să le interzică acestora să facă plaja doar în anumite zone. Cu toate că la Vama Veche, nudiştii nu mai au bucăţica lor de nisip, aşa cum era pe vremuri, îi vezi peste tot. Gardurile care delimitau nudiştii de textilişti au dispărut la câţiva ani după Revoluţie."

"www.ronudism.ro"

http://legeaz.net/cod-penal-actualizat-2011/art-321-cpen

Se poate, insa e mult de munca pentru ei si trebuie sa gaseasca cateva persoane care sa declarea in scris ca au fost indignati de cei care fac nudism.

Daca vorbim de zone in care nudistii nu au ce sa caute (pe strada, pe bloc, in apropierea oraselor adica pe iarba verde, in alte zone in care nudismul nu este o traditie ci dor ocazional) este evident ca oamenii pot sesiza politia pentru ca altfel confundam nudismul cu altceva. Ce sa mai zic de cei care vin in anumite zone si chiar pe plaja special pentru a-si freca organele ?

In alta ordine de idei niciodata nu se va putea aplica legea acolo unde nudismul s-a practicat in mod traditional chiar daca niciodata nu a fost o plaja recunoscuta prin lege a fi dedicata nudismului. Deci astfel de legi nu trebuie sa ne sperie daca vorbim despre Vama Veche, 2 Mai, Costinesti, Eforie insa in alte zone inclusiv Rezervatia Delta Dunarii lucrurile nu cred ca vor sta la fel, cel putin nu pe viitor.

Cred ca in Spania poti sta dezbracat in orice loc public pentru ca nu este interzis sa stai nud. Era, mai demult, un reportaj realizat de un post de televiziune din Spania. Imi pare rau ca nu am salvat clipul.

"www.ronudism.ro"