Forums  ›  RONUDISM FORUM  ›  NUDISM IN ROMANIA

Nudism pe litoralul romanesc 2013

Va salut ! :)

Eu, impreuna cu prietena mea, dorim sa facem nudism pt prima oara, suntem un cuplu de tinerei :P ( 22 ani ) si am vrea sa stim care sunt plajele de nudisti de pe litoralul romanesc.

De asemenea va rugam daca aveti sfaturi pt noi sa ni le ziceti.

Multumesc

Buna Mihai si Mihaela si bine ati venit in comunitatea noastra ! Pai depinde ce va doriti, o plaja intima doar a voastra sau una notorie in care putem sa si socializati, sa va faceti noi prieteni ... Plaje cunoscute cat de cat sunt Costinesti-zona Epava unde in iulie dar mai ales august vine ceva lume, plaja din capatul sudic al localitatii 2 Mai de langa barul Nudy si plaja din partea de sud a localitatii Vama Veche , adica ,,la corturi''. Mai esti si plaja din Eforie Nord pe care insa nu o recomand cuplurilor tinere, foarte multi barbati singuri si lume in general de o anumita varsta. Astea sunt plaje consacrate dar din pacate unde vine din ce in ce mai putina lume fata de ce se intampla in anii precedenti.

Intimitatea maxima o puteti gasi pe plaja Corbu - Vadu - Gura Portitei, datorita in special intinderii si faptului ca este mult mai putin cunoscuta decat cele amintite mai-sus, apoi mai este o plaja in nordul localitatii Vama Veche unde se sta ,,la mix'' iar un new entry mai vechi ce se doreste consacrat este plaja din Costinesti zona de sud denumita si Golful Francezului unde se mai aglomereaza cand vin yoghinii de la Misa adica in august, in rest este destul de libera. Nu in ultimul rand plaja Tuzla care este in extremitatea sudica a statiunii Eforie Sud, insa nici una dintre aceste plaje, retineti, nu este amenajata, adica puteti gasi si ceva pet-uri aruncate , scoicile sunt mai mari iar nisipul nu este fin.

Alte plaje de care am auzit sunt la Sulina sau Sfantu Gheorghe insa nu stiu nimic despre ele, nu am fost acolo.

Despre eventualele sfaturi nu stiu ce sa zic, este bine sa detaliati ce va intereseaza. Va asteptam oricum la intalnirea anuala care va avea loc in statiunea 2 Mai in perioada 15-18 August , acolo puteti sa socializati si sa va faceti prieteni chiar din interior. Puteti sa va cazati la 2 Mai sau in Vama Veche, in ambele se poate sta si cu cortul pe plaja fara probleme.

Cred ca o sa ajungem in Costinesti-zona Epava, cat mai curand :) nu ne intereseaza o plaja pustie, ne-am dori sa stam cu alte persoane.

Noi am fost in 2012 in zona Epava si abia daca aveau loc 15, 20 de persoane. S-a micsorat plaja in urma lucrarilor de consolidare. Am fost in partea sudica ( Golful Francez) unde nu este nimic amenajat.

In perioada 11-14 iulie suntem in aceeasi zona!

Va dorim vreme frumoasa!

Noi am fost in 2012 in zona Epava si abia daca aveau loc 15, 20 de persoane. S-a micsorat plaja in urma lucrarilor de consolidare. In perioada 11-14 iulie suntem in aceeasi zona!

Va dorim vreme frumoasa!

Plaja nu s-a miscorat datorita lucrarilor de consolidare, en contraire, daca nu se faceau la timp acum nu mai aveam plaja deloc. In acest moment plaja se reface in urma unor fenomene extreme iar unul dintre acestea a avut loc in anul 2005 sub forma unor inundatii catastrofale care au rupt chiar o parte din malul de pamant. Un alt lucru pozitiv datorat lucrarilor de taluzare: nu a mai murit nimeni pe plaja ingropat de viu asa cum s-a intamplat in anii 2000 cand doua femei au murit ingropate in urma surparii malului de pamant. Acest lucru in acest moment este imposibil a se repeta.

Dupa cum am mai precizat, anul acesta plaja din zona Epava s-a marit in comparatie cu anul trecut cu cativa metrii si acest lucru se va intampla din an in an deci totul e spre bine .

P.S. MihaisiMihaela, cand ajungeti in zona Costinesti dati un mesaj si daca vreti ne vedem in zona pentru a socializa. O zi buna va doresc !

cazare ieftina la Costinesti sau Eforie Nord stie cineva ?

mihaisimihaela la Costinesti incercati la localnici.In aceasta perioada nu ar trebui sa fie o problema cazarea,decat in wekend.In Costinesti nu stim care sunt preturile,la gazda,nu ne-am mai cazat acolo cam de 6 ani.Noi avem o gazda la Tuzla si ne costa 60 de ron pe noapte.In Costinesti se poate sa fie mai scump.

Plaja  de  la  Epava  sa  cam  dus  si  nu  prea  mai  sunt  nudisti  acolo  doar  curiosi  sa  isi  faca  poze  cu  epava

La  Costinesti  va  recomand  plaja  de  la  Golful  Francez  ,iar  la  Eforie  Nord  plaja  de  la  iesire  care  este  foarte  cunoscuta  pentru  nudisti

Daca  mergeti  cu  cortul  mai  sunt  destule  plaje  ptr  nudisti:2 Mai ;vama  Veche 

Acum  depinde  si  cu  ce  va  deplasati:masina  sau  tren

Cazarea  in  Eforie  Nord  este  cam  scumpa,  mai  bine  mergeti  in  Eforie  Sud  si  gasiti  camera  cu  50  lei  pe  zi

Am  si  un  nr  de  la  cineva  unde  am  stat  noi

Daca mai facem multa reclama de genul ,,plaja de la Epava s-a cam dus'' s-ar putea chiar sa vorbim despre ea la trecut dar si din culpa proprie. In alta ordine de idei, noi  nu ar trebui sa incurajam alte locatii net inferioare gen ,,Golful Francezului'' in detrimentul celei consacrate de la Epava. Eu inca cred ca am pierdut doar o batalie si nu razboiul iar daca ne implicam s-ar putea sa ne recastigam teritoriul pierdut.

Nu recomand Golful Francezului pentru nimic, nu e Vama Veche: ci mizerie, prea retras si departe, acces greu, mirosuri baltite, nisip grunjos, apa murdara, rosiatica deseori. Si asta constatat recent in anul de gratie 2013. Bun pentru MISA de pus corturile dar daca se amenajeaza plaja si faleza poate e totusi altceva.

Faceti totusi o vizita si comparati locatiile, una sigur vi se va parea mai buna.

P.S. Nu le recomandati plaja din EforieNord mai ales daca sunt tineri, s-ar putea sa nu mai doreasca sa calce pe-acolo. Pentru tineret doar Costinesti si Vama, eventual 2 Mai.

Daca mai facem multa reclama de genul ,,plaja de la Epava s-a cam dus'' s-ar putea chiar sa vorbim despre ea la trecut dar si din culpa proprie. In alta ordine de idei, noi  nu ar trebui sa incurajam alte locatii net inferioare gen ,,Golful Francezului'' in detrimentul celei consacrate de la Epava. Eu inca cred ca am pierdut doar o batalie si nu razboiul iar daca ne implicam s-ar putea sa ne recastigam teritoriul pierdut.

Nu recomand Golful Francezului pentru nimic, nu e Vama Veche: ci mizerie, prea retras si departe, acces greu, mirosuri baltite, nisip grunjos, apa murdara, rosiatica deseori. Si asta constatat recent in anul de gratie 2013. Bun pentru MISA de pus corturile dar daca se amenajeaza plaja si faleza poate e totusi altceva.

Faceti totusi o vizita si comparati locatiile, una sigur vi se va parea mai buna.

P.S. Nu le recomandati plaja din EforieNord mai ales daca sunt tineri, s-ar putea sa nu mai doreasca sa calce pe-acolo. Pentru tineret doar Costinesti si Vama, eventual 2 Mai.

1)Daca  vreti  sa  fiti  pozati  voi  cand  faceti  plaja  nud  mergeti  la  Epava  si  sigur  cei  care  se  fotografiaza  va  vor  lua  in  obiectiv

Acolo  s-a  construit  foarte  mult  si  nu  prea  mai este  loc.Plus  ca  textilisti  merg  pana  la  Epava  acum  sa  faca  plaja  din  cauza  ingustari  plajei

2)  Cu  Golful  asa  este  apare  un  miros  neplacut  din  cauza  algelor,dar  foarte  multa  lume  merge  acolo  chiar  pentru  acel  miros"  cica  emana  sulf  alge  putrezite"

Noi  am  fost  anul  trecut  in  mai  si  la  inceputul  lui  iunie  si  a  fost  super  fara  nici  un  miros

3)EFORIE  NORD:NU  ESTE  NIMIC  DE  SPERIAT  ACOLO.  Lion  exagerezi  un  pic

Plaja  este  cam  impartita:la  mijloc  stau  gay  ,iar  pe  laterale  cuplurile.Singura  chestie  de  "speriat"  este  ca  unii  gay  exagereaza  si  incep  sa  se  mai  pipaie  pe  plaja 

Dar  cum  am  mai  spus  si  la  Eforie  Nord  a  aparut  aceeasi  problema  veche:invazia  textilistilor. Noi  am  fost  anul  asta  si  deja  erau  si  textilisti  acolo  din  cauza  ca  este  mai  libera  plaja  si  apa  mai  limpede

In  Vama  este  super  ,dar  trebuie  sa mergi  cu  cortul  si  cam  multe  pietre  in  apa.

Si  la  2  Mai  este  ok  ,dar  mie  nu  imi  place  tot  din  cauza  pietrelor  in  apa

Si  la  Eforie  gasiti  destule  cupluri  si  va  puteti  face  prieteni

Ramane  voi  sa  alegeti

plaja de la Epava sa dus dupa furtuna din 2005 sau 2006 , asa ca noi nu incurajam a nu se vizita plaja ci doar spunem un luncru care a inceput atunci si pe an ce trece e tot mai evident pana ajunge la disparitie totala , razboiul e pierdut de atunci , poate tu vezi lucrurile cu alti ochi deoarece esti zilnic pe acolo pe cand eu merg doar o data pe an si asta am constatat disparitia costinestiului cu tot cu farmecul lui de altadata

O.K., sunt de acord ca parerile sunt impartite dar au si puncte comune atata vreme cat exista dialog. Despre plaja Epava, voi reveni cu informatii noi in curand, nici mie nu mi-a placut ce am relatat data trecuta. Dar daca veni vorba de exagerare trebuie sa notam aici si partea cu pozele pe care le fac unii din zona, pentru ca altfel isi inchipuie saracii nudisti ca acolo e zona de paparazzi pentru ei. Se fac poze la Epava dar nu si la ,,epave''. Am observat ca lumea a inceput sa se emotioneze atunci cand si eu, in pelea goala fiind, faceam o poza reusita la Epava de la distanta, la care o nudista trecuta de prima frumusete care statea oarecum in fata mea ma intreaba intrigata daca nu cumva am pozat-o pe ea. Respectuos, i-am spus ,,doamna, eu pozez epava mea, chiar nu am treaba cu a dumneavoastra,'' .La asa intrebare, asa raspuns

Imi pare rau ca nu am fost prea explicit in legatura cu Eforie Nord. Cu exceptia faptului ca este regina plajelor gay din Romania, aici vin in special oameni in varsta si foarte in varsta iar ei (Mihai si Mihaela) sunt un cuplu foarte tanar deci s-ar putea sa nu se incadreze profilului de plaja nud. La asta m-am referit desi desigur intr-o zi sau doua mai pot aparea si exceptii, concluzia fiind una generala ca si celelalte dealtfel.

Cypry, absolut nimic nu e la fel cum a fost, nici Vama, nici 2 Mai, nici Costinesti si nici Eforie. Singura treaba pozitiva este ca intre timp lumea a descoperit Corbu.

@Lion: Gluma cu epava a fost super tare, intamplarea :)

Eu stiam ca plaja de la Eforie este destinata cuplurilor mai mult.   Se pare ca nu multa lume este deranjata ca se vede totul din strada :)

"www.ronudism.ro"

Salut Sorin, am fost recent la Eforie Nord la ora de maxima audienta (dimineata pe la 10.30) si am numarat un cuplu over 40, doua cupluri over 60 si unul over 70. Restul numai barbati (foarte multi !!!) si vreo 4 femei singure trecute mult de pensie. Deci ,,numai tineret " . Fara ofensa, dar prietenii nostrii care au deschis threadul au in jur de 24 de ani iar in conditiile astea putem sa punem lejer semnul ,,interzis sub 40 de ani''. 

Pe vremuri era alta treaba si cu Eforie, aveam cupluri de toate varstele, aveam familii de toate varstele, aveam familii cu copii de toate varstele, aveam barbati de toate varstele, aveam inclusiv femei singure ghici, tot de toate varstele. Aveam pana si femei singure cu copii de toate varstele. Dar asta era...pe vremuri. Acum tineretul e sigur o exceptie, pe vremuri era o obisnuinta. Iar cupluri exista ai dreptate, dar in majoritate formate din...gay.

va multumesc :)

daca sunt persoane care ajung prin Eforie sau Costinesti,in perioada asta, ii rugam sa posteze impresii :)

@Mihaisimihaela, noi informatii in curand aici http://comunitate.ronudism.ro/forum/#topic/Statistica-Nudism-minut-cu-minut.htm

Eu anul trecut am vazut cupluri tinere la 2 Mai :)

Acum eu nu am nici o problema cu acele cupluri de 80 de ani :) Este o problema in toate tarile cu lipsa noului val de nudisti dar nudismul/naturismul inseamna si sa ti accepti corpul tau si a altora indiferent ca ai/au 10 ani sau 90 de ani.

"www.ronudism.ro"

lion, e clar ca esti impotriva plajei de la Eforie Nord. Noi mergem frecvent la Eforie, iar faptul ca tu la ora 10:30 dimineata nu prea ai vazut cupluri este pentru ca e in cursul saptmanii, iar apa marii a inceput sa se reincalzeasca relativ reent. Am fost in weekend si la Vama Veche si la 2 Mai.

La Vama Veche printre foarte multi textilisiti erau doar cateva persoane nud si te cam simti privit, iar la 2 Mai in afara de faptul ca poti sa iti rupi picioarele in pietre cand intri in mare, tot la fel plaja a inceput sa fie acaparata de textilisiti.

In concluzie eu recomand cu caldura plaja de la Eforie Nord unde este mai populata decat ce am vazut in weekendul trecut pe plajele spuse mai sus. Au inceput sa apara si cupluri mai tinere, dar oameni buni nu e sezonul concediilor acum, se stie ca august e perioada concediilor.

Deci mihaisimihaela, nu e chiar asa cum spune lion la Eforie. Daca aveti posibilitatea, vizitati fiecare plaja in parte si alegeti voi.

Salutari noi anul trecut am fost la Eforie si au fost multi de toate virstele nu stiu cum nu a vazut asta lion. saptamina viitoare mergem iar acolo .

Interesanta dezbatere, eu am fost in urma cu 2 ani in Vama, au fost nudisti de toate varstele, anul trecut am fost pentru prima data in Eforie, de asemenea au fost cupluri, barbati singuri, femei singure, de toate varstele, nu inteleg de unde pana unde se vorbeste de Eforie ca de o plaja de pensionari, cei drept este putin cam expusa plaja, dar este frumoasa, mai curata decat plaja amenajata, nisipul este foarte fin, apa curata si nu atat de multe alge precum in Mamaia sau Vama, pana la urma este clar ca fiecare are o statiune preferata :P

si o apara cu pretul vietii :P

"www.ronudism.ro"

Asa este domnule ADMIN :P, de parca am primi reducere la cazare :)))

, cei drept este putin cam expusa plaja, dar este frumoasa, mai curata decat plaja amenajata, nisipul este foarte fin, apa curata si nu atat de multe alge precum in Mamaia sau Vama

Nu  mai  este  asa  expusa

S-au  pus  niste  garduri  din  stuf  si  nu  se  mai vede  din  sosea  nimic

Mai  nou a  aparut  si  un  mic  comerciat  cu  cafea,bere  si  altele

Singura  problema  este  sa  nu  se  populeze  si  asta  cu  textilisti

Am si eu o rugaminte pentru cei subiectivi sau cu reminiscente daca au informatii despre plajele romanesti PE ANUL 2013 sa le publice aici: http://comunitate.ronudism.ro/forum/#topic/Statistica-Nudism-minut-cu-minut.htm Ne facem mult mai utili asa , mai ales pentru altii. Restul e poveste ...Va multumesc !

Un exemplu in acest sens: Tiboro, eu nu am cum sa vad anul asta la Eforie Nord ce ai vazut tu anul trecut si nici viceversa. Voi toti care sunteti intrigati observ ca vorbiti doar la trecut !

Cistian_71 asteptam o relatare de la tine in sensul acesta pe threadul postat mai sus, se pare ca Eforie Nord a devenit un fel de Vama Veche iar eu sunt singurul de pe aici care nu a observat. Ceea ce nu e rau deloc ! Te rog, cu amanunte picante daca se poate... Cu faptul ca in weekend o plaja sau alta poate fi aglomerata sunt 100% de acord insa eu vorbesc depre ce am vazut intr-o zi anume si acesta este motivul pentru care am deschis si un thread in acest sens.

Eu232, ai mare dreptate cu subiectivismul unora privitor la apartenenta la o plaja sau alta insa chiar nu e cazul meu. Dupa cum vezi eu ma plimb pentru a surprinde cat mai multe momente de pe cat mai multe plaje pentru ca lumea sa isi faca o impresie obiectiva. Daca cineva ma intreaba ,,unde pot sa merg daca am varsta cutare?" insa nu cred ca este asa de greu de raspuns. In afara de plaja respectiva mai conteaza si atmosfera, statiunea.

A, si inca ceva, ,,prin tinerete'' eu personal inteleg under 30 (cu multa indulgenta ca sa nu zic ,,studentie''), cu siguranta ca multi dintre voi inteleg altceva. Eu de exemplu sunt mult up to 30 so I don't give a...and I don't mind at all...Iar ,,tineretea'' persoanelor gay eu personal niciodata nu am luat-o in calcul la capitolul statistica.

Este bine sa fie cat mai multe pareri.

Lion, eu iti multumesc ca esti alaturi de mica noastra comunitate, ca ai ales sa faci parte din ea si mai mult decat atat ai ales sa ajuti si lumea care cauta informatii aici. Un mare multumesc :)

Despre varsta    32 de ani si ma simt tanar, ca la 22. Sper sa ma simt mereu asa :) sau macar pana la 40 de ani :P Un articol interesant AICI

"www.ronudism.ro"

Sorin, eu ma simt tanar ca la 18 ani insa ,,statistic'' ma apropii de 40. De mare ajutor imi este alimentatia sanatoasa si activitatile zilnice. Nici un munte nu este prea inalt pentru mine.

Multumesc mult pentru aprecieri si sper sa va fiu de folos in continuare.  Si eu sunt pentru mai multe pareri desi subiectivitatea de cele mai multe ori persista.