Forums  ›  RONUDISM FORUM  ›  DISCUTII GENERALE

Nevoie de ajutor

Buna ziua!

Am intrat pe Ronudism dupa multe ezitari si dupa multe inscieri si retrageri... Acum doresc sa raman.

Ultima mea oprire inainte de Ronudism a fost rec.nude, unde am postat urmatorul mesaj. Sorry k e in engleza, il iau exact asa cum e. De altfel, el poate fi gasit la http://bit.ly/lUUID4. De ce il repostez aici? Pentru ca nu am primit un raspuns satisfacator.

Va multumesc pentru intelegere!

Hello!
I am Andrei-Liviu Sarb, and I am from Romania (and, of course, I am
Romanian). I found this group through a series of sites starting at
the INF.
I am gathering information about nudity and naturism, because I want,
sometime in the future, to give it a try somewhere in nature or at the
seaside, and I have a number of issues...
If there are some nice people in this group who could help me, I'd be
grateful.
So, here's what I've got:
1. I life in a non-nudist family. The following attributes apply for
them: traditional, blocked in conceptions, about 55 (my parents),
raised without nudity.
2. I am married. I, as well as my wife, are 23. We married last year
(4th of July). I'd like to make her come with me if I'd go at a
naturist location, but her first reaction is somewhat reluctant. The
society in which we both have grown up sees nudity, nudism and
naturism as taboo (and someone who practice it as a freak).
3. I live in Romania (Bucharest). I'm guessing that Romania has the
poorest legislation in this area: NONE. NO whatsoever OFFICIAL
NATURIST/NUDIST FACILITIES! There are some beaches at the Black Sea,
unofficial, and with no boundaries - i. e. Vama Veche, but they turned
to something for swingers, perverts and all that crap. Going to a
remote beach is hard, and you can go only with a tent (which I'm not
happy to do).
4. I could try somewhere in the mountains or in the fields, but no-one
could grant me that I (or we, for that matter) am/are fully alone. You
might never know when someone comes, and it becomes soooooo
embarasing.
5. These days (end of April, beginning of May) is quite cold: around
12 - 15 deg. Celsius outside, around 20 inside. If I get naked indoors
(only when my parents are away - by the way, I live with my wife AND
my parents), I get cold. And my wife even colder than me. Also at
night - I have to wake up in the middle of the night and get dressed.

So, can someone help me? Please...

Thank you in advance!
Andrei-Liviu Sarb,
Bucharest, Romania.

Am citit discutia de pe grupul unde ai postat si este foarte interesanta.

Imi este greu sa postez acolo in limba engleza dar un lucru este sigur: nuditatea in Romania este mult mai acceptata decat in USA.

Vezi locatiile pentru nudism de pe litoral ( nu exista nici un semn ca urmeaza o zona nudista ) sau sa ne uitam la presa din Romania.

In USA nu vede nimeni pe prima pagina o femeie dezbracata sau un barbat complet dezbracat ( un fotbalist - Cristea - in CanCan )

Acum despre mesajul tau, poate nu ai primit raspunsul care sa te multumeasca pentru ca acesta nu exista :)

1. Majoritatea nudistilor ( nu vorbim de cazurile fericite ) provin din familii care nu au practicat nudismul ( desi cred ca in comunism se practica mai mult decat acum, in zonele special amenajate )   Daca acum nu se poati sta nud in casa pentru ca stai cu parintii, poate in viitor va mutati si se rezolva problema :) sau astepti vara si vizitati litoralul.

2. Daca sotia ta este reticienta sa practice nudismul/naturismul, poate este o idee mai buna sa i propui sa mearga cu tine si doar tu sa fii nudist si ea textilista :) Daca se va simti confortabil in zona respectiva poate va incerca si ea.   Fiecare alege pentru el daca doreste sa incerce si sa fie un nudist si in viitor.   Eu am mers pe ideea "hai cu mine in zona nudistilor, eu vreau, daca nu te simti confortabil sa incerci atunci ramai textilista :D " Pana la urma a incercat si a fost placut si pentru ea.

3. Eu am fost la Costinesti, Vadu Veche si Vadu. La Vama Veche am dat peste ceva drogati si persoane care au baut peste masura. Nu am vazut swing, gay ( nici nu i am intrebat pe fiecare daca este gay str8 sau swinger ) Atmosfera a fost decenta pe plaja , doar nudism si atat ( singurul nesimtit a fost un textilist care mai mergea in apa pe la fete sa le invite la un suc ) Unde ai fost tu si era plin de perversi, swingeri, gay si restul?

Te deranjeaza, ca si idee, ca sunt swingeri, gay daca acestia nu te abordeaza cu nimic pentru sex? La mine nu a venit nimeni pana acum ( dar poate sunt eu mai urat :D

4. Exista (inca) locatii pe litoral unde sunt ceva nudisti si personal ma simt mai bine intr-o zona unde sunt nudisti decat sa incerc eu de capul meu, in alte zone, singur.

Alte persoane de pe site au povestit ca merg sa practice nudism pe munte si se simt super ok, chiar daca sunt singuri pe acolo si exista un risc sa apara altcineva

5. Daca este frig in casa, nu stai dezbracat. Iti pui 100 de haine pe tine pana vine o temperatura mai potrivita.  Nu aveti camera voastra? Parintii tau nu obisnuiesc sa bata la usa? Banuiesc ca aveti un grad minim de intimitate asa ca nu vad de ce nu puteti sta nud in camera voastra, cand temperatura va fi potrivita :)

Altceva nu stiu ce pot sa mai spun.

Multe persoane sunt/au fost in situatia ta dar au incercat sa gaseasca solutii in limitele posibile. Exista locatii oficiale pentru nudism dar sunt separate pe sexe si neingrijite ( le gasesti pe ronudism.com , despre care am vazut acolo ca stii )

In rest cred ca atata timp cat sunt multi nudisti pe litoral, inseamna ca se poate practica inca nudism si tine doar de fiecare daca vrea sa incerce. Locuri exista, oameni seriosi exista.

"www.ronudism.ro"

Multumesc pentru sfaturi! Chiar o sa incerc sa le aplic!

Am gresit cu report-ul, credeam k e reply. Sorry! Won't happen again!

"Vezi locatiile pentru nudism de pe litoral ( nu exista nici un semn ca urmeaza o zona nudista ) sau sa ne uitam la presa din Romania."

Poate ca aceasta lipsa de semne este un exemplu de lipsa a legislatiei in acest domeniu. Exista in Romania o lege care sa reglementeze nudismul/naturismul? In alte tari, precum Grecia sau Franta, exista.

"In USA nu vede nimeni pe prima pagina o femeie dezbracata sau un barbat complet dezbracat ( un fotbalist - Cristea - in CanCan )"

Mda... Un fotbalist fara neuroni intr-un tabloid de scandal. Foarte bun exemplu...

"2. Daca sotia ta este reticienta sa practice nudismul/naturismul, poate este o idee mai buna sa i propui sa mearga cu tine si doar tu sa fii nudist si ea textilista :) Daca se va simti confortabil in zona respectiva poate va incerca si ea.   Fiecare alege pentru el daca doreste sa incerce si sa fie un nudist si in viitor.   Eu am mers pe ideea "hai cu mine in zona nudistilor, eu vreau, daca nu te simti confortabil sa incerci atunci ramai textilista :D " Pana la urma a incercat si a fost placut si pentru ea."

Foarte buna ideea! Mi-a placut, si chiar nu m-am gandit la ea. :)

"Unde ai fost tu si era plin de perversi, swingeri, gay si restul?

Te deranjeaza, ca si idee, ca sunt swingeri, gay daca acestia nu te abordeaza cu nimic pentru sex?"

Da, ma deranjeaza, pentru ca eu merg sa practic nudismul pentru libertate, liniste si placere. Un gay sau un swinger (sau orice altceva de acest fel) ma deranjeaza, pentru ca, din cate stiu eu, nudismul inseamna o activitate nonsexuala, familiala, benefica (celebrele 205 argumente ale INF). Iar daca aceia vor altceva, n-au decat sa mearga in cluburi. Eu ma astept la ceva de tipul Vritomartis (Creta), Valalta (Croatia) sau Cap d'Adge. Ceva specializat pe nudism, si nu pe "party baby"

"4. Exista (inca) locatii pe litoral unde sunt ceva nudisti si personal ma simt mai bine intr-o zona unde sunt nudisti decat sa incerc eu de capul meu, in alte zone, singur."

Chiar, unde? Am auzit (in afara de Vama Veche) de Gura Portitei, Vadu, Corbu, Sf. Gheorghe in Delta... Ideea e sa fie liniste.

E o diferenta intre ronudism.ro si ronudism.com? Designul e acelasi.

"Unde ai fost tu si era plin de perversi, swingeri, gay si restul?

Te deranjeaza, ca si idee, ca sunt swingeri, gay daca acestia nu te abordeaza cu nimic pentru sex?"

Da, ma deranjeaza, pentru ca eu merg sa practic nudismul pentru libertate, liniste si placere. Un gay sau un swinger (sau orice altceva de acest fel) ma deranjeaza, pentru ca, din cate stiu eu, nudismul inseamna o activitate nonsexuala, familiala, benefica (celebrele 205 argumente ale INF). Iar daca aceia vor altceva, n-au decat sa mearga in cluburi. Eu ma astept la ceva de tipul Vritomartis (Creta), Valalta (Croatia) sau Cap d'Adge. Ceva specializat pe nudism, si nu pe "party baby"

Gay , swingeri etc. ... nu au voie sa faca nudism ? Nu ma intereseaza orientarea sexuala a persoanelor ce fac plaja pe cearceaful de langa mine . Daca ma intereseaza ii intreb ...daca nu .... sigur nu au scris pe corp :bi,gay,swinger, onanist . La Valalta dar si in campingul din Szeged , am intalnit cupluri care erau de acelasi sex...ba mai mult la Valalta ,  era o doamna insotita de doi barbati , comportamentul lor nu era cu nimic deosebit fata de cuplurile celelalte asa zise "normale" .Ca nudist militez pentru un comportament tolerant fata de aceasta comunitatea de nudisti . Consider ipocrizie ,  ca eu sa cer de la societate  toleranta fata de nudism si sa  manifest  dezacord fata de un alt grup social de orice natura ar fi el . In schimb nu tolerez nici o forma de comportament antisocial indiferent de zona din care provine .

Eu merg de 10 ani in Vama si nu am avut niciodata probleme cu nimeni. Vorba lui Sorin, oi fi eu mai bocciu. Mai degraba m-au deranjat cei care confunda libertatea cu alcoolismul sau libertatea cu drogurile. Altfel, nu am avut probleme. Si daca m-ar intreba cineva ceva pe acesta tema (gay, swinger, etc) cred ca as gasi o modalitate de a-i spune ca nu-i impartasesc convingerile si am ramane in continuare la plaja linistiti. Dar inca odata spun, nu cred ca sunt asa de agresivi cum spui.

Nu stiu nimic despre cele 205 argumente ale INF. Poti reveni cu mai multe amanunte?

1 . "In USA nu vede nimeni pe prima pagina o femeie dezbracata sau un barbat complet dezbracat ( un fotbalist - Cristea - in CanCan )"

Nu are legatura ca este un fotbalist sau un manelista sau................. Am dat exemplu doar ca si idee ca un corp nud de barbat ( de femeie cred ca nu mai este cazul sa spun ) nu scandalizeaza la fel de tare ca in USA. Nu apar sute de plangeri si altele.

Un exemplu, in USA un afis cu un barbat in slipi clasici dintr un magazin a fost dat jos in urma plangerilor ca se vede forma penisului prin slip. Pe Magheru in Bucuresti ( tot intrun magazin ) este tot un afis cu un nenea in niste chiloti uzi sau ceva de genul si se vede prin material. Nu am auzit pe nimeni sa faca plangeri peste plangeri. :) Ma refeream la cum vede lumea nuditatea in Romania si cum se vede in USA ( oricum mi se pare ca mergem in directia celor din USA, mai pudici si mai paranoici )

2. "Te deranjeaza, ca si idee, ca sunt swingeri, gay daca acestia nu te abordeaza cu nimic pentru sex? La mine nu a venit nimeni pana acum ( dar poate sunt eu mai urat :D"

Nu vad cum poate sa te deranjeze ceva daca nu te abordeaza cu nimic. Te deranjeaza doar faptul ca sunt gay, swingeri sau stiu eu ce? Ce treaba am eu cu ce face fiecare in patul lui daca pe plaja se prezinta decent?

3. Da, Ronudism.com si Ronudism.ro apartin de noi :)  Adresa cu com este folosita doar pentru redirectionare.

"www.ronudism.ro"

Cele 205 argumente ale Federatiei Naturiste Internationale (INF/FNI) in favoarea naturismului/nudismului:

www.naturistsociety.com/resources/PDF/205ARGUE.pdf

Le-a

O intrebare: mai exista plaja de nudisti de la Costinesti - Epava? E ok acolo?...

Nu mai stiu cum sta situatia. Iarna arata cam .......... ocupata de apa si dig.

Eu recomand perioada cand sunt cei de la MISA, alte persoane de aici nu merg special cand sunt ei :)

Fiecare cu parerile lui, pana nu incerci nu ti faci una personala

"www.ronudism.ro"