Suntem in seara primului tur al alegerilor prezidentiale.
Probabil, fie ca ati votat sau nu, nu politica e cea care v-a determinat sa va faceti profil aici.
Cand e vorba despre pretexte, romanii sunt campionii Universului la a-si gasi motive, care sa le justifice impasibilitatea, lipsa de reactie, lenea, dezinteresul. Mai grav e faptul ca, in ultimii 25 de ani, nu ne-am dezvoltat indeajuns anticoprii pentru a fi consecventi.
Alfel spus, daca nu votam sa nu ne batem cu pumnii in piept despre cat de imorali, lacomi, corupti sunt cei care ne conduc si, indeosebi, daca suntem inselati in asteptarile pe care le-am avut fata de cei votati sa ne depasim insatisfactia si sa ii tragem la raspundere pe cei care au ignorat votul nostru. Printre altele, avem dreptul si la initiative cetatenesti, nu trebuie sa mestecam de-a gata legi stupide, propuse de alesii poporului. Am sperat, probabil ca, daca: trecem cu vederea, injuram copios sau asteptam minuni de la stat(prin institutiile lui), de la Sfanta Paraschieva/ Arsenie Boca, lucrurile se vor rezolva.
Nu o sa va plictisesc cu detalii despre politica, in fond, inca e week-end.
M-as fi bucurat sa descopar printre cei care au profil aici, ca reusim sa ne cunoastem in numar mai mare, ca putem schimba cateva cuvinte si ca putem actiona impreuna.
Nu imi amintesc sa fi reusit sa ducem la bun sfarsit planul unui picnic nudist cu gratar la iarba verde in toiul verii, desi sunt destule vile care au curti in Bucuresti/ in imprejurimile lui, care puteau fi inchiriate un week-end de la agentii imobiliare. Nu cred ca am fi devalizat pusculita de vacanta a fiecaruia dintre noi, dar, nici hypermarketuri, daca le treceam pragul in cautare de carne de mici, fleici, legume pentru salata, bere, vin, apa minerala, bauturi racoritoare si tigari. Benzinarii nu si-ar fi golit rezervele de carburanti, daca ar fi avut o zi cu mai multa vanzare.
Practic, ajungeam sa trecem de la cuvinte si 'lecturi' de fotografii de pe acest site, la discutii fata in fata, de la rutina( "cum sa ies din casa singur, daca tot nu sunt locuri amenajate pentru nudism"), la un mod de a petrece 2 zile, fara telecomanda televizorului in mana, fara dependenta de laptopu-ul sau telefonul mobil proprii.
N-a fost sa fie.
Nu e nicio drama. Putem sa ne cunoastem si acum.
Printre noi, exista destui oameni, care se pot decide sa jucam o partida de carti/remmy sau sa ciocnim un pahar de vin si vorbe impreuna. Un nudist adevarat stie ca nu trebuie sa se teama de legi, de natura sau de oameni, ci, sa parieze pe oportunitatea de a nu i se ingradi libertatea. De a putea face, in orice anotimp, sa fie soare, bucurie si o companie placuta alaturi.
Intre oameni nu exista obstacole, ci, gandul ca noi le-am putea face sa existe!....