|
|
Hai sa discutam despre a merge la sauna. Pe langa multimea de beneficii pentru sanatate, sauna e si un bun prilej de a face nudism, de a te bucura de libertatea corpului gol. Din pacate in Romania se face sauna cu multe rezerve, costum de baie, fete invelite in prosoape....offf, cumplit.
De abia am rezistat la sauna in Romania cu prosopul pe mine.
Acum sunt in Germania si aici exista peste 3000 de saune publice, unele de sine statatoare, altele in incinta salilor de fitness, altele in cluburi erotice. Dar NU e locul sa discut despre cele din urma.
Am fost in cateva saune si pot spune urmatoarele: nu exista costum de baie, putine fete stau invelite in prosop, toata lumea sta nud, asezata sau intinsa pe prosop. Exista dusuri comune, sala de dus are 3-4-5-6 dusuri, fara pereti despartitori. Am intalnit si vestiar la comun. (ce rost au 2 vestiare cu oameni care stau nud impreuna). La sauna vin oameni de toate varstele de la 20 la 70 ani si stau ore intregi, cu pauze de relaxare, desigur.
Pe siturile unor saune scrie clar: interzis accesul cu haine, dar eu n-am vazut scama de slip pe unde am fost in ultimele luni.
Ceva similar este in Austria, si din cate mi s-a spus....peste tot la vest de Romania. Noi ce facem? Stam imbracati ca fraierii care nu stiu ce e aia sauna?
|
|
da asa se pare ca stam imbracati ca fraierii in sauna si chiar stam fara a avea curajul de a ne da jos slipul sau prosopul ca nu cumva sa te trezesti ca esti scos afara din incinta sau cu politia pe cap , iar atata timp cat sunt cu milioanele de batuti in cap atata vom sta ca fraierii imbracati in sauna , astai romania si ne ocupa tot timpul |
|
sorinAdministrator884 posts
De multe ori totul tine de proprietarii spa ului si ce reguli aleg. Daca pui un anunt ca sauna se face nud, se rezolva problema :)
Eu unde merg lumea face sauna nud, nu toti dar o parte.
"www.ronudism.ro" |
|
Roamania e singura tara din Europa cu caini vagabonzi pe strazi si cu oameni imbracati in sauna (!!!). Asa se pare.
In Germania, imi povestea cineva, in sauna, ca la inceputuri, scandinavii se strangeau in cort, incalzeau pietre, facand un foc dedesupt si se rugau. Stateau nud in spiritul comuniunii cu natura, cu Creatorul la care se rugau, pt ca ei nu s-au nascut cu haine, deci se rugau asa cum au fost creati. Deci sauna era prilej de rugaciune, de curatenie sufleteasca si trupeasca.
Mai ganditi-va la idea asta, curatenie sufleteasca si trupeasca, relaxare, liniste, puritate si...fireste naturism.
|
|
sorinAdministrator884 posts Ma indoiesc ca suntem singura tara din Europa unde lumea sta "imbracata" la sauna. Avem tendinta sa spuneam mereu ca in Romania totul este cel mai rau din lumea/europa/galaxie desi nu este chiar asa :) "www.ronudism.ro" |
|
Sorin, si ti se pare normal sa stai imbracat si eventual invelit in prosop in sauna??? E stupid, crede-ma.
Si subliniez, stupizi sunt administratorii de saune care cer..."bun simt" adica sa stai iimbracat. Bun simt in sauna inseamna sa stai linistit. Oricum, n-am vazut in romania saune ca in Germania/Austria/Begia. La noi e doar tentativa. Aici (in Germania) langa sauna este o camera cu sezlonguri pentru relaxare intre reprizere de sauna. Exista saune unde ti se da halat si prosop. Exista sauna cu 60 grade, cu 80 grade, cu 95 grade, etc, saune cu sare, saune de 20-30 persoane.
Dusurile sunt la comun in majoritatea cazurilor, uneori si vestiarul e doar unul singur.
Exista saune cu curte interioara unde se iese la plimbare intre reprize.
Diferentele sunt uriase. Oare cei care administreaza saune in Ro n-au iesit si ei prin Europa sa ia exemple?
Daaaarrr, sa recunosatem ca cei care frecventeaza saune sunt pudici din cale afara in marea lor majoritate.
|
|
Germania este cunoscuta pentru fenomenul FKK. Nu poti sa compari Germania cu Romania. Romanii au fost invatati in comunism si inainte, sa-si puna 100 de haine pe el si eventual sa faca si baie imbracat :P
Tu ai spus ca Romania este singura tara din Europa unde se face sauna imbracat, ceea ce nu este adevarat :)
Germania este Germania :D si in Romania, pana acum, am vazut doar saune minuscule, potrivite pentru maxim doua persoane :(
"www.ronudism.ro" |
|
AnonymousUndefined0 posts SORINE ,UNDE POTI FACE TU SAUNA NUD IN ROMANIA? |
|
Hotel Radisson Bucuresti - Eu nu merg sa fac sauna, nu suport caldura puternica dar am vazut ca intra lumea nud pe acolo.
Club Daimon din Parcul Tineretului.
Din punctul meu de vedere nu este o super sauna, doua camerute minuscule ........
"www.ronudism.ro" |
|
Sauna se face nud.Punct.Eu fac sauna la Cluj la bazinul din Babes.Acolo desi e sauna separata in vestiarul barbatilor,totusi intra lumea cu slip.Eu scot slipul si ma infasor in prosop ca se gasesc destui cocliti sa comenteze la o adica.Mi se pare o porcarie sa faci sauna imbracat.Atunci de ce dracu nu intri in bazin imbracat in costum de haine?.O seara buna tuturor. |
|
sauna nud e se pate face la baia de la Neptun din Sibiu.Apopos.....nu facem o intilnire pe acolo?....ma tenteaza o plimbare pina la Sibiu intr-un weekend mai ales ca acuma de la Sebes este autostrada pina acolo. |
|
|
|
www.exposed.miricus.ro |
|
zi cind vii acolo si vin si eu...:)))
|
|
AnonymousUndefined0 posts mda,la noi,....nu am fost de mult timp.....se face gol,din cate stiu eu,doar ca....nu e mixt,exzistaa program,separat barbatiii si femeile....:) |
|
AnonymousUndefined0 posts asta tinand cont,ca e...baia comunala?parca:))))).....oricum nu vad rostul,la sauna,in haine sau prosop....mergi sa te relaxezi....sa te ..cureti,sa zic asa...in cada,cand faci baie?o faci cu slip?:)))) |
|
sorinAdministrator884 posts @Shopi: Mai functioneaza sauna? Merge lumea? Am fost doar cand eram mic, nu imi mai amintesc nimic :) "www.ronudism.ro" |
|
@Shopi: Mai functioneaza sauna? Merge lumea? Am fost doar cand eram mic, nu imi mai amintesc nimic :)
merge da..am fost acum vreo 3 sau 4 ani si era functionala...e defapt baia publica dra f ok...sauna cu abur calumea
|
|
AnonymousUndefined0 posts la noi in ploiesti nu ai unde sa faci sauna nud. daca stiti locuri in apropiere unde se poate face sauna nud.... |
|
SNAKE ba da ai, la 30 km. Se cheama Casa Augsburg in localitatea Banesti. Locatia e discreta cu 3 saune , una exterioara si au si piscina acoperita .Te duci intro zii cind nu e aglomeratie si faci sauna nud, daca ai noroc poate chiar si piscina pt tine si grupul cu care esti. Ti-o spun din experienta. |
|
AnonymousUndefined0 posts
@Shopi: Mai functioneaza sauna? Merge lumea? Am fost doar cand eram mic, nu imi mai amintesc nimic :)
functioneaza sorin,nici eu nu am fost de mult:)
|
|
Cum ii convingem pe administrataorii salilor de sport sau hoteluri unde exista saune sa nu mai impuna conditia absurda de a sta cu haine?. Este contrar spiritului in care a fost creeata sauna. Macar sa stea fiecare cum pofteste. In Germania scrie clar la intrare SAUNA =TEXTLIFREI.adica...n-ai ce cauta cu slip, e o insulta.
Si lumea sta linistita, fara sa se holbeze unii la altii.
Sorin, exista muuulte saune de 5-8 persoane in cadrul salilor de Fitness, nu de 2 pers cum spui tu.
Eu am stat nud in sauna cu acordul persoanelor de fatza cu mine. am cerut voie sa stau asezat pe prosop si atat. Mi s-a permis. Incercati si purtati-va linistit, cuviincios.
Mergem la sauna pt corpul nostru nu al celorlalti.
Alles gutte.
|
|
Nu prea am fost la multe sali de fitness sa stiu cum este. Fiecare spune din propria experienta :)
Unde am fost eu nu erau reguli care sa interzica sa faci sauna nud dar depindea de oameni,
In doua locuri erau saune in vestiar, deci separate pe sexe, si unele persoane intrau nud si in alte locuri toata lumea cu textila pe ei dar si cu prosopul in jurul taliei cand se schimbau in vestiar.
Depinde de cat de relaxati sunt oamenii care merg in acele locuri.
Si sunt si acele locuri care iti interzic nud la sauna si am vazut un bazin de inot unde interzicea nud si la dusuri :) Am ramas fara cuvinte :)
"www.ronudism.ro" |
|
AnonymousUndefined0 posts
Ce drac sa caut la sauna cu slip pe mine, doamne iarta-ma... hai pa :)))
|
|
In toata Europa fenomenul nudimului, naturismului in esenta regreseaza, numarul celor care practica nudismul este in scadere mai ales atunci cand vorbim de nudismul in familie, cel care practic asigura ,,natalitatea'' in acest domeniu. In Romania aceasta scadere este mult mai abrupta, la care putem adauga un regres si mai evident atunci cand vorbim de civilizatia si ceea ce presupune un astfel de cult.
In concluzie, avand nudisti pe cale de disparitie pe plaja, este foarte greu daca nu imposibil sa confundam ideea de sauna sau baie publica in Romania cu nuditatea. Pentru ca, din pacate, daca nudismul pe plaja este pe cale de disparitie, nudismul de sauna nici macar nu a inceput inca.
Nu hotelierii sunt de vina pentru faptul ca interzic nuditatea la sauna ci trendul la romani ca sa zic asa, iar trendul spune acum ca 99% din clienti vor cu slip si nu vor sa-i vada pe altii fara... Iar cum minoritatea se supune majoritatii...
Imaginati-va ca nu poti schimba omul printr-un anunt prin care il obligi sa se dezbrace, dupa cum niciun hotelier nu va face niciodata pe plac unui grup minoritar in defavoarea altuia.
|
|
Lion: Demografic vorbind, Romania e o tara extrem de dezechilibrata. Avem prea multi decretei=generatia intreruperilor avorturilor si prea putini copii facuti dupa 1990. Economic vorbind, e o aventura sa ai copii intr-o tara in care singurul lucru care se dezolta la scara larga e nesiguranta zilei de maine. Mai ales, pentru ca, de 25 de ani, singurele 'lucruri' care s-au dezvoltat exponential si au crescut cu 1000/% sunt: nesimtirea, tupeul si obraznicia. In rest, vorba lui Petre Tutea: "Daca tot nu murim, macar sa traim prost..." |
|
AnonymousUndefined0 posts Referitor la locuri unde se poate face nudism in Cluj, eu am fost la sauna la bazinul de la UBB, nu e loc anume pt nudisti, dar unii barbati stau la sauna nud. Asa ca am incercat si eu si a fost foarte ok. Iti dai jos slipul, intri in prosop si il intinzi sub tine. Exista 4 locuri daca stai la orizontala pe treptele de lemn, sau mai multe locuri daca stai in sezut. Programul la bazin e pana la 21.30 pana cand e deschisa si sauna. Sauna e la parter, unde sunt vestiarele [pentru bazinul mare, este vestiar/sauna pt femei si separat pentru barbati. Exista si cabine de dus si grupuri sanitare, iar tariful de intrare este 20 lei sau 15 lei cu abonament.Abonamentul intreg e 150 lei si contine 10 intrari valabile pe parcursul unui an. O intrare inseamna 150 minute, timp in care poti face bazin, sauna, dus si vara plaja pe terasa exterioara. Exista bazin mare cu adancime de la 1.80 la 2 m, si bazin mic cu adancime de la 0.80 la 1.20 m. E mai ok daca mergi seara, si in special in weekend ca e mai liber. |
|
Referitor la locuri unde se poate face nudism in Cluj, eu am fost la sauna la bazinul de la UBB, nu e loc anume pt nudisti, dar unii barbati stau la sauna nud. Asa ca am incercat si eu si a fost foarte ok. Iti dai jos slipul, intri in prosop si il intinzi sub tine. Exista 4 locuri daca stai la orizontala pe treptele de lemn, sau mai multe locuri daca stai in sezut. Programul la bazin e pana la 21.30 pana cand e deschisa si sauna. Sauna e la parter, unde sunt vestiarele [pentru bazinul mare, este vestiar/sauna pt femei si separat pentru barbati. Exista si cabine de dus si grupuri sanitare, iar tariful de intrare este 20 lei sau 15 lei cu abonament.Abonamentul intreg e 150 lei si contine 10 intrari valabile pe parcursul unui an. O intrare inseamna 150 minute, timp in care poti face bazin, sauna, dus si vara plaja pe terasa exterioara. Exista bazin mare cu adancime de la 1.80 la 2 m, si bazin mic cu adancime de la 0.80 la 1.20 m. E mai ok daca mergi seara, si in special in weekend ca e mai liber.
....MMMMMMM........ce frumos documentat esti....:))))).......date tehnice tot tot.....pina la cel mai mic amanunt........abia astept sa te intilnesc pe acolo sa stam la o poveste...:))))....Ca tot vorbim de sauna,simbata merg la sibiu la sauna de la baia Neptun.Cine e doritor poate veni,acolo chiar se face nud....
|
|
sorinAdministrator884 posts Asteptam articol despre SIBIU. Pret/Locatie/Pareri :) ETC :D "www.ronudism.ro" |
|
Asteptam articol despre SIBIU. Pret/Locatie/Pareri :) ETC :D
totul e pe siteul care l-am mai dat odata.Intrarea e 17 lei
stai 2 maxim 3 ore...in rest ce sa zic?...Vin barbati in general in virsta,dar si tineri.Sibienii cu siguranta pot spune daca le place sau nu.Is zile de barbati is marti,joi si vineri,......exista 2 saune una uscata si una umeda...doua bazine unul cu apa rece si unul cu apa calda.In cadrul complexului se gaseste si bazinul de inot.
http://aquagyms.ro/bazin/baia-neptun/....aici gasiti poze....tot tot tot.....Eu merg iar simbata cu un amic din cluj...inca odata invit doritorii sa vina daca au chef...:)
|
|
La orice sala de fitness care are sauna in vestiarele separate pe sexe, se poate face nud. Am fost pana acum la 3 sali de fitness din Bucuresti si in toate am facut nud si nu singur. Deci nu e mare branza. |
|
Nu stiu ce s-a intamplat dar astazi spre surpriderea mea cand am ajuns la baia neptun, ma intreaba la intrare daca am slip, logic raspund nu si imi spune ca nu mai e permis accesul la sauna fara slip. Acum nu stiu motiul, sa fi facut zile comune, femei-barbati, habar nu am, cert e ca slipul a devenit obligatoriu. |
|
adminAdministrator374 posts
Nu era mai simplu sa intrebi daca este valabil pentru orice zi de acum inainte? :) Te lamareau imediat :)
O fi de vina PDA urile :)
"www.ronudism.ro" |
|
Era o grupa de copii ce astepta sa cumpere bilet la innot. Oricum am vb ulterior cu cineva de acolo si am aflat. In continuare Marti, Joi si Sambata e zi pt barbati iar Miercuri si Vineri pentru femei. Asa intetioneaza, sa renunte la zile sa faca mixt doar ca inca nu se stie; din cate imi zicea respectivul luna martie a fost una cu incasari mult mai mici decat cele normale la sauna.(avand in vedere ca de la 1 martie e regula asta) |
|
Referitor la baia Neptun...eu am fost acolo saptamina trecuta ,simbata si in continuare se face nud sauna si dushul.Asa ca nu va mai aberati atita si tot dati cu presupusul.....:)))))))))))).Zilele au ramas aceleasi ca si pina acuma.Parca sta cineva sa verifice cum intri la sauna..... |
|
Dar daca i a spus ca nu mai este voie, atunci era clar ca este posibil sa ramana obligatia slipului. Stii ca prin unele locuri te da afara daca faci nud la sauna deci ..........
Ciudat. SIncer, eu nu am inteles nimic dar oricum nu intentionez sa merg pe acolo,, prea departe pt mine
In schimb, mi ar parea rau sa dispara un loc unde se mai face nud, mai ales ca este unul din putinele locuri existente :(
"www.ronudism.ro" |
|
Salutare!
Un paradox: in Romania toate plajele sunt pline de femei topless si cu un slip minuscul. Dar cand vine vorba de nudism toti devin extrem de pudici...
Germania, ca tot era vorba de ea. Zilele trecute am fost la o sauna in zona Nuremberg si, intr-adevar, nu ai acces cu slip acolo. Daca te prinde te da afara. Halat sau prosop. Atat. Un alt lucru interesant, in fiecare vineri, incepand cu ora 19:00 "textilfreies Baden", ceea ce inseamna ca in intreg complexul (piscine si saune) trebuie sa fi nud. NU este ceva optional. Nu iti convine, esti invitat sa iesi afara (fara a primi vreun ban inapoi). La intrare ti se spune acest lucru.
Link aici: http://www.palm-beach.de/
Ca sa revin la vizita mea. In jur de 18 saune (sper sa imi aduc aminte corect) pe toate nivelurile de temperatura. Una dintre ele de 120 si ceva de metri patrati detine recordul de cea mai mare in Guiness Book. Ce mi-a placut foarte mult a fost ca cele mai multe erau afara, intr-o gradina. Desi frig, a fost o placere. Intrai intr-una din saune. Stateai, te relaxai, apoi ieseai afara la o plimbare pana se facea racoare si mergeai la urmatoarea. Vizitatorii erau de toate varstele: de la copii sub 7 ani pana la persoane trecute de mult de varsta a doua. Excelent. Nu exista inhibitii, nu exista "cocalari", nu exista decat persoane care se bucura de un loc extraordinar, de un mic paradis. Ce mi-a mai atras atentia a fost o "camera de dormit" - adica: o camera cu temperatura de 30-40 de grade, cu nisip si sezlonguri si un semineu unde poti sa te duci si sa te odihnesti (asta daca te-a obosit turul saunelor).
Concluzie: mai avem asa de mult pana departe...
|
|
Bună seara, foarte interesanta postarea ta, mai ales linkul ce duce la acel aquapark, chiar mi-a venit o idee, de ce nu propunem un astfel de program si celor ce administrează și aqua parkurile de la noi, eu personal am să trimit un mail cu această sugestie și binențeles cu linkuri de la mai multe aqua parkuri din străinătate, poate dacă cu toții am lua inițiativă, nu este exclus să apară aceste oferte cu intervale de timp cănd poți să te bucuri de apă așa cum am venit pe lume, să fim una cu natura. Nu departe de mine la Satu Mare s-a deschis anul trecut un aqua park foarte modern, din ceea ce am văzut acolo ca inițiativă și tot felul de party organizate de cei ce administrează locația respectivă, nu este exclus să propună ca o zi pe săptămână de la o anumită oră să poți face baie si să te bucuri de saune nud! |
|
Asta ar fi doar una din actiunile pe care le-ar putea initia o asociatie a naturistilor. Eu vorbesc de mult, si alti cativa, dar majoritatea celor de pe aici nu vor sau nu inteleg rostul. Asta e, ramanem asa. doar visam sa ne bucuram de mai multe locuri pt relaxare naturista si vorbim pe aici.
Alles gutte!
|
|
M-a impins pofta si oferta de pe zumzi sa iau abonament la fittnes la sala Apolo, in zona Vitan. Dezastru fratilor. Ocoliti sala asta...chiar si cu masina luati-o pe alte strazi. Aparatele de sport sunt subtirele, firave, primitive, ieftine. Camere de filmat peste tot, haos total cand sunt competitii in sala de sport, la sauna e musai sa stau cu haine pe mine, si prosop. nu detaliez aici...e jale, sala construita de primaria s 3 si administrata de niste oameni care n-au nici o legatura cu conceptul de sauna. |
|
Este musai pt ca impun ei sau pt ca asa fac clientii?
Sauna comuna?
Nu cred ca exista sauna comuna nud in Romania :)
"www.ronudism.ro" |
|
Sorin, eu as prefera sa ne lase organizatorii sa stam la sauna fiecare cum vrea. Cine vrea sa respecte traditia saunei, adica NUD, cu prosop pe care sa te asezi, sa fie liber s-o faca, cine prefera slipul de nailon...n-are de cat, dar sa nu comenteze nimic despre cei ce traiesc adevarata "filosofie" a saunei.
Cred ca romanii au inventat statul in slip in sauna, mareata inventie. fi-le-ar...
|
|
AnonymousUndefined0 posts Salut, am fost si eu la Apollo la sala...jalnic intradevar. Cat despre sauna, am facut nud, nu a zis nimeni nimic, a fost foarte ok din punctul asta de vedere. Poate nu ai nimerit cand trebuie. Ce-i drept eram numai barbati... |
|
În experiența mea extrem de limitată, hotelurile n-au o problemă să stai gol la saună dacă ești singur, ceea ce se întâmplă cu mare probabilitate pentru că turiștii români pur și simplu n-au obiceiul de a merge la saună. În contexte sportive o fi altfel, dar acolo mă tem că se face și o saună gălăgioasă și ne-relaxantă, punctată de teribilisme gen turnat mult prea multă apă pe pietre.
Anul ăsta am încercat să stau cu prosop la brâu în timp ce restul aveau slip, dar nu cred că vreau să mai repet: dacă e să nu se poată sta cu toată pielea liberă să transpire, atunci prefer să acopăr cât mai puțină purtând și eu boxer de baie.
|
|
Salutare, eu as vrea sa merg in week end la bazin la UBB la CLuj si la sauna si as vrea sa stau nud la sauna ...daca mai vrea sa vina cineva, sa stam o poveste ar fii super. Lasati un semn. Seara faina. |
|
Si eu ma duc in bucuresti la sauna de la sala, umeda si uscata si niciodata nu stau imbracat. cu cat mai gol, cu atat mai bine. apropo de asta, si pe indicatiile de usa scrie sa scoti slipul si sa iti pui lejer un prosop. |
|
sorinAdministrator884 posts "www.ronudism.ro" |
|
|
|
|
|