Forums  ›  RONUDISM FORUM  ›  NUDISM IN ROMANIA

Despre Bucuresti si imprejurimi

Salutare!

Stiu ca s-a mai pus problema locurilor din jurul Bucurestiului dar ma gandesc ca au mai trecut ani de la ultima dezbatere si revin cu intrebarea:

Stie cineva unde se poate sta la soare in tihna pe langa capitala? ceva locuri frumoase, poienite, campuri mai curate, maluri de ape? orice pana la urma, dar mai pustii.

Salutare!

Din pacate, imprejurimile Bucurestiului raman aventura si nervi din punct de vedere al nudismului!Acum,depinde si ce intelegem prin "imprejurimi".Eu sunt un tip tenace,am avut rabdarea de a face sute de km in jurul Bucurestiului pt a gasi locuri tihnite pt nudism.Daca dorim ceva aproape de perfect(adica si apa si soare si un pic de umbra si nudism),nu gasim!Doar daca ne departam dincolo de 80 km,pe zona Argesului ,se mai gaseste cate ceva,dar culmea este ca locurile de genul acesta sunt vizate si de textilisti!!!.Am reusit sa mai facem ceva plaja nud prin zona Calugareni,pe Neajlov,dar si aici e chestie de bafta.Se poate intampla sa gasesti aglomeratie de textilisti uneori.Daca,de ex,suntem un grup de nudisti,textilistii nu "navalesc",ocolesc zona si isi cauta alte locuri.Dar daca sunt un cuplu...te trezesti inconjurat.Ca sa nu mai spun ca drumul e aventuros,eu am intrat cu autoturismul,dar e riscant ,sunt drumuri inguste prin padure,masina se zgarie,cioturi de lemn,etc,etc.Mai degraba se poate intra cu motocicleta.Deci,in concluzie,doar in zonele f greu accesibile se poate gasi loc de plaja pt nudisti.Asa cum spunea Cypry din Arad,ne trebuie o legislatie,ceva ca sa ne salveze.Ii invidiez pe prietenii din Braila,pt Lacul Sarat!Noi nu avem asa ceva in zona Bucurestiului si nu cred ca vom avea prea curand.Se pare ca sunt prea putini cei interesati de nudism.Trebuie din pacate,sa recunoastem ca suntem o minoritate.Si ca orice minoritate,ca sa rezistam,trebuie sa fim uniti(nu are rost sa dau exemple de minoritati...din toata lumea).Cam toate minoritatile au gasit ceva parghii prin care si-au rezolvat macar o parte din probleme.La noi,80% dintre nudisti se feresc sa o spuna din diverse motive(ori ca lucreaza in diverse locuri unde ar putea avea probleme,ori ca vis-a-vis de cei din jur,chipurile nu pot da exemplu "negativ"...s.a.m.d.).Si atunci? Cati sunt ca Cyprian din Arad,sau ca mine cu sotia,sau ca...altii si altii de aici de pe site pe care ii cunosc si care desi ocupa functii publice nu au nici un fel de reticente? Ca sa putem beneficia de legi pt nudism,ar trebui sa intrunim conditiile de aici.

Sau sa avem oameni deschisi la minte ,oameni care inteleg beneficiile nudismului si ce este el,ca aici. Nu se face primavara cu o singura floare,spun batranii.Este bine sa cititi aceste articole in totalitate si poate reusim sa ne sfatuim si sa gasim mijloacele adecvate pt ceea ce dorim.Daca stau sa ma gandesc bine,aici pe site am tot discutat despre locuri unde se poate face nudism,unde sa ne intalnim...dar mai nimic despre cum putem sa legiferam aceasta conditie.Sunt cam off topic cu ceea ce am scris aici,ar fi trebuit sa deschid o sectiune noua pt asa ceva.Dar am fost incitat putin de intrebarea lui @romeoelmagico,in sensul ca mi-am adus aminte de aventurile din toti acesti ani,cutreierand "imprejurimile" Bucurestiului.Au fost cazuri cand am petrecut ore in sir la volan,duminica, in cautarea unui loc si abia daca am mai apucat sa facem plaja o ora dezbracati.Legea ar trebui sa sune cam asa,in viziunea mea: Daca exista un grup de minim "x" persoane care fac nudism intr-o zona nepublica,acestia nu pot fi trasi la raspundere pt ca ar contraveni oricaror legi in vigoare.Sau daca exista zone speciale amenajate,ca in Munchen(6 zone speciale,amenajate pt nudisti),abia atunci poti trage la raspundere pe cineva care face nudism in alta parte...Sincer,eu inca nu vad o solutie viabila,ne lipseste initiativa si cred ca si banii necesari pt asemenea demersuri.Legislatia din Romania are multe subtilitati,orice interventie se soldeaza cu "talpi" care necesita timp si bani pt a fi inlaturate.In primul exemplu dat,avem nevoie de 100.000 de semnaturi(vedeti articolul de lege).Putem cere aparitia unei legi ca simpli cetateni,atata timp cat ea nu se refera la probleme fiscale,internationale sau amnistii.Deci,teoretic se poate.Practica insa e grea.Aici pe site suntem cam 1000,nu mai stiu exact,dar din toti pot spune ca nudisti adevarati sunt cam in jur de 100.Daca gresesc,scuze,dar combateti-ma!

P.S.Cu scuzele de rigoare,Cypry din Arad a fost dat exemplu de mine de mai multe ori,pt ca mi se pare reprezentativ pt nudisti.Familia lor este extraordinara,copiii sunt extrem de civilizati,se vede ca sunt bine crescuti si frumos educati.Si daca am ramas placut impresionat de ei,inseamna ca am avut termeni de comparatie.Asta nu inseamna ca nu sunt si altii pe-aici,de acelasi fel.Din pacate,cam putini.Putini,dar buni!!!!

am citit cu atentie randurile tale si constat, din pacate, ca ai dreptate in ceea ce priveste site-ul si nudistii reali de aici. cat despre o cale legala de a pune la punct o organizatie de acest gen, cred ca ne luptam cu morile de vant daca ne apucam intai de pix si hartie. in schimb, aceata activitate si anume nudismul, in ue si in genereal in lume tine de drepturile si libertatile omului. sincer, eu as opta pentru punerea in fata faptului implinit. cred ca nu ne trebuie o organizatie dedicata nudismului ci una dedicata drepturilor omului, si aici mai vorbim :) . o spun scu speranta deoarece, sincer, as vrea un azil politic in guineea franceza pe motiv ca am fost persecutat de statul roman cu privire la derpturi si libertati...etc. (vezi bivolaru-desi nu are nicio legatura cu nudismul, dar vorbim de libertati)

revenind la locuri din si de langa bucuresti, cred ca am mai putea gasi totusi ceva si mai aproape... eu am fost in mijlocul padurii cernica si am gasit niste poienite extraordinare. ce e drept e ca ar fi de mers la picior... si cred ca mai sunt zone...

Dragilor, chestia asta cu legile a devenit o boala psihica la romani. Cred ca e un defect genetic de cablare a neuronilor prin zona noastra. Altii i-ar zice lipsa de bun simt (in sensul englezesc de common sense). Din cauza asta exista si vorba aia la noi cu hotul neprins e negustor cinstit....care nu se aplica asa universal, in alte parti daca majoritatea crede ca esti hot esti hot si nu poti sa te ascunzi dupa legi...

Deci ca sa revin, dupa umila mea parere, orice discutie despre legi e futila si ridicola, iar lipsa sau nu a lor nu tine loc de traditie, acceptare sociala, sau interes al unei mase critice de oameni pentru nudism...daca asta ar exista totul ar fi foarte confortabil pentru noi.

In toate tarile exista in principiu legi contra relelor moravuri, indecenta, provocare, etc., toata diferenta sta intre cum interpreteaza societatea astea. In Arabia in unele locuri o femeie care nu isi acopera fata e considerata curva si poate omorata cu pietre, in Norvegia sau Finalanda, lumea merge la sauna dezbracata si nu vede nici o problema cu asta. In Ungaria sunt cam aceleasi legi ca si la noi, si la Balaton se face nudism si in Budapesta exista cluburi spa pentru nudisti, sau cu orar pentru nudism....Deci hai sa fim seriosi, legile sunt de vina, sau faptul ca lumea e din ce in ce mai infundata la cap prin RSR?

Cei care au macar 40 ani, poate isi aduc aminte cum erau 2Mai si Vama in anii 90. Nu vedeai picior de textilist si daca aparea timorat unul, se gasea cineva sa il ia peste picior...Azi e o maneleala totala prin zona...deja eu nu mai merg de multi ani ca e doar aglomeratie si in majoritate lume proasta si generatia noua de taranusi care acum au ceva bani sa vina la mare, si vin in masa....deci se constata o involutie sociala clara....Deci despre ce legi vorbim si cum ar ajuta astea la ceva in societatea asta in care traim de oameni din ce in ce mai prosti si pusi in tipare..???

Asa ca info, oficial in Grecia din cate stiu eu e "interzis" nudismul....are cineva vreo problema cu asta? Nu pentru ca grecii sunt greci nu romani......:))

Din cate stiu eu nu exista nici o lege care sa interzica deschiderea unui SPA nudist. Problema este cine se risca sa deschida asa ceva cand o amarata de terasa de la Eforie a iscat atata scandal deoarece cereau 10 lei pe un sezlong si nu stiu cat pe o bere si toata lumea era suparata ca vrea sa stea direct pe nisip si cu pachetelul de acasa :)

Daca exista cerere se deschide, daca nu exista cerere mai degraba se deschide un bar cu manele :) Macar stii ca ai o sansa sa nu dai faliment in prima luna.

In momentul actual eu nu am incredere ca o afacere legata de nudism poate fi profitabila ( site/spa/pisicina/camping) dar ii urez bafta lui Lion. Incearca pe banii lui si il apreciez.

"www.ronudism.ro"

Da si eu cred ca o afacere "cu nudism" nu prea ar rezista pe aici. Poate n-ar da faliment chiar asa in prima luna, dar sigur in cateva s-ar gasi un "inspector" de ceva sa o "rezolve".....:)) 

un ANAF :))

" ANAF: Unde este bonul fiscal?

Nudist: Nu vedeti ca nu am buzunare"  :D

"www.ronudism.ro"

Stiu un loc superb numai bun pentru nudism la cca 25 km de BUc. IN Domnesti (Ilfov) Hai sa dam o tura sa vedem locul. Cine e amator sa mergem pana acolo? Haideti sa ne cunoastem, sa fim mai uniti si mai hotarati pe actiuni concrete, comune.

id mess: amx10012001

Salutari