Salutare!
Din pacate, imprejurimile Bucurestiului raman aventura si nervi din punct de vedere al nudismului!Acum,depinde si ce intelegem prin "imprejurimi".Eu sunt un tip tenace,am avut rabdarea de a face sute de km in jurul Bucurestiului pt a gasi locuri tihnite pt nudism.Daca dorim ceva aproape de perfect(adica si apa si soare si un pic de umbra si nudism),nu gasim!Doar daca ne departam dincolo de 80 km,pe zona Argesului ,se mai gaseste cate ceva,dar culmea este ca locurile de genul acesta sunt vizate si de textilisti!!!.Am reusit sa mai facem ceva plaja nud prin zona Calugareni,pe Neajlov,dar si aici e chestie de bafta.Se poate intampla sa gasesti aglomeratie de textilisti uneori.Daca,de ex,suntem un grup de nudisti,textilistii nu "navalesc",ocolesc zona si isi cauta alte locuri.Dar daca sunt un cuplu...te trezesti inconjurat.Ca sa nu mai spun ca drumul e aventuros,eu am intrat cu autoturismul,dar e riscant ,sunt drumuri inguste prin padure,masina se zgarie,cioturi de lemn,etc,etc.Mai degraba se poate intra cu motocicleta.Deci,in concluzie,doar in zonele f greu accesibile se poate gasi loc de plaja pt nudisti.Asa cum spunea Cypry din Arad,ne trebuie o legislatie,ceva ca sa ne salveze.Ii invidiez pe prietenii din Braila,pt Lacul Sarat!Noi nu avem asa ceva in zona Bucurestiului si nu cred ca vom avea prea curand.Se pare ca sunt prea putini cei interesati de nudism.Trebuie din pacate,sa recunoastem ca suntem o minoritate.Si ca orice minoritate,ca sa rezistam,trebuie sa fim uniti(nu are rost sa dau exemple de minoritati...din toata lumea).Cam toate minoritatile au gasit ceva parghii prin care si-au rezolvat macar o parte din probleme.La noi,80% dintre nudisti se feresc sa o spuna din diverse motive(ori ca lucreaza in diverse locuri unde ar putea avea probleme,ori ca vis-a-vis de cei din jur,chipurile nu pot da exemplu "negativ"...s.a.m.d.).Si atunci? Cati sunt ca Cyprian din Arad,sau ca mine cu sotia,sau ca...altii si altii de aici de pe site pe care ii cunosc si care desi ocupa functii publice nu au nici un fel de reticente? Ca sa putem beneficia de legi pt nudism,ar trebui sa intrunim conditiile de aici.
Sau sa avem oameni deschisi la minte ,oameni care inteleg beneficiile nudismului si ce este el,ca aici. Nu se face primavara cu o singura floare,spun batranii.Este bine sa cititi aceste articole in totalitate si poate reusim sa ne sfatuim si sa gasim mijloacele adecvate pt ceea ce dorim.Daca stau sa ma gandesc bine,aici pe site am tot discutat despre locuri unde se poate face nudism,unde sa ne intalnim...dar mai nimic despre cum putem sa legiferam aceasta conditie.Sunt cam off topic cu ceea ce am scris aici,ar fi trebuit sa deschid o sectiune noua pt asa ceva.Dar am fost incitat putin de intrebarea lui @romeoelmagico,in sensul ca mi-am adus aminte de aventurile din toti acesti ani,cutreierand "imprejurimile" Bucurestiului.Au fost cazuri cand am petrecut ore in sir la volan,duminica, in cautarea unui loc si abia daca am mai apucat sa facem plaja o ora dezbracati.Legea ar trebui sa sune cam asa,in viziunea mea: Daca exista un grup de minim "x" persoane care fac nudism intr-o zona nepublica,acestia nu pot fi trasi la raspundere pt ca ar contraveni oricaror legi in vigoare.Sau daca exista zone speciale amenajate,ca in Munchen(6 zone speciale,amenajate pt nudisti),abia atunci poti trage la raspundere pe cineva care face nudism in alta parte...Sincer,eu inca nu vad o solutie viabila,ne lipseste initiativa si cred ca si banii necesari pt asemenea demersuri.Legislatia din Romania are multe subtilitati,orice interventie se soldeaza cu "talpi" care necesita timp si bani pt a fi inlaturate.In primul exemplu dat,avem nevoie de 100.000 de semnaturi(vedeti articolul de lege).Putem cere aparitia unei legi ca simpli cetateni,atata timp cat ea nu se refera la probleme fiscale,internationale sau amnistii.Deci,teoretic se poate.Practica insa e grea.Aici pe site suntem cam 1000,nu mai stiu exact,dar din toti pot spune ca nudisti adevarati sunt cam in jur de 100.Daca gresesc,scuze,dar combateti-ma!
P.S.Cu scuzele de rigoare,Cypry din Arad a fost dat exemplu de mine de mai multe ori,pt ca mi se pare reprezentativ pt nudisti.Familia lor este extraordinara,copiii sunt extrem de civilizati,se vede ca sunt bine crescuti si frumos educati.Si daca am ramas placut impresionat de ei,inseamna ca am avut termeni de comparatie.Asta nu inseamna ca nu sunt si altii pe-aici,de acelasi fel.Din pacate,cam putini.Putini,dar buni!!!!