http://www.farabarbati.ro/articole/486/care-i-faza-cu-nudismul?page=4
Nu sunt o tipa pudica... de fapt, sunt exact la polul opus. Dar asta nu inseamna ca nu am cateva indoieli asupra nudismului. Cand eram mica (sau, hai, sa punem mai tanara), imi aduc aminte ca pe litoral erau cateva portiuni de plaja, destinate persoanelor... libertine. Adica, acolo, dupa gardurile din stuf sau rafie, orice barbat putea sa stea cu cocoselul in razele soarelui, la fel de bine cum o femeie putea sa se bronzeze pana in adancul... sufletului. Pe acele portiuni de plaja nu exista absolut nimic amenajat. Adica, nu erau decat amatorii de goliciune si prosoapele pe care stateau intinsi la soare. Stiu ca l-am intrebat pe tata de ce unele persoane prefera nudismul. Raspunsul a fost scurt dar logic (pentru mine la vremea aia): "pentru ca vor sa se bronzeze complet". Anii au trecut si, odata cu evolutia tehnologiei, ma asteptam sa dispara acest fenomen. Ca deh, la ce bun sa te expui in toata splendoarea ta cand acum exista solare. Dar de unde... nudistii exista si tare ma tem ca tata m-a mintit. Si, mai mult, chiar am vazut anul asta cum nudistii se protejau de razele soarelui sub umbrele. Pai... cum ramane cu bronzul uniform? Deci nevoia de exhibitonism nu a disparut, ba chiar a luat amploare. Pana la urma, care este motivatia logica pentru care trebuie sa ne afisam public ce avem sau, mai rau, ce nu avem? Intreb asta pentru ca la nudisti am vazut doar barbati ce se incadreaza din start in categoria "moartea pasiunii". Nici cu femeile nu imi este rusine, pentru ca majoritatea erau precum focile esuate pe ghetari. Deci, pana la urma care-i faza cu nudismul? Este un soi de targ de vechituri sau de rebuturi? Acolo merg oamenii fara sanse, oamenii care isi ghideaza viata dupa principii gen "uratul la urat trage"? Poate ca nudismul in sine este o simpla forma de protest. Ceva de genul... daca tot nu intoarce nimeni capul dupa noi, atunci refuzam sa ne indesam suncile in petecelele astea mici de panza.