|
|

Corporatiştii au pus stăpânire pe Vama Veche, 2 Mai şi pe plaje care până nu demult aparţineau nudiştilor. Plajele din nordul litoralului românesc sunt acum refugiul nudiştilor.
Plajele populate altădată de nudişti, din zona de sud a litoralului românesc, sunt acum acaparate de corporatişti. Vama Veche, considerată ultima redută de libertate pentru cei care fac plajă dezbrăcaţi, a devenit suprapopulată de corporatişti care nu vor să renunţe la şezlonguri, termopane, aer condiţionat şi haine.
Nudiştii au fost împinşi, încet-încet, spre capătul plajei. În plin sezon, când spaţiul devine insuficient, ei sunt nevoiţi să se amestece printre „textilişti”, adică printre cei care poartă costume de baie.

La câţiva kilometri distanţă, în staţiunea 2 Mai, situaţia este aceeaşi. Pe zona de plajă de „la groapă”, aşa cum este cunoscută bucăţica de nisip pentru nudişti, turiştii în costum de baie i-au depăşit numeric pe cei complet dezbrăcaţi. Şi aşa mult îngustată după lucrările de consolidare a digului, plaja „de la epavă”, din Costineşti, este şi ea foarte puţin frecventată acum de nudişti, după ce a fost „invadată” de corporatişti.
La Eforie Nord, gardul de stuf care separa cândva plaja de nudişti de cea de „textilişti” nu mai există, iar familiştii au început să-şi facă apariţia în număr tot mai mare pe zona în care altădată făceau plajă românii fără inhibiţii.
Corbu, noua Vamă
Nudiştii au dat plajele din sudul litoralului, cum sunt Vama Veche şi 2 Mai, pe cele din nord, care sunt ferite de privirile iscoditoare. „Plaja Corbu, aflată la aproximativ opt kilometri de Mamaia, tinde să devină noua Vama Veche. Vadu şi Gura Portiţei, unde există zone cu plaje virgine, sunt alte locuri în care nudiştii se refugiază, mai nou”, spune Traian Bădulescu, consultant în turism. Însă, numărul turiştilor care vin aici a crescut şi aici în ultimii ani şi a atras atenţia organizatorilor de evenimente.
Plaja Sulina, aflată la aproximativ doi kilometri de oraşul Sulina, a devenit o altă opţiune în ultima vreme pentru nudiştii care vor să se bronzeze pe litoralul românesc.
Plaja Corbu, aflată la aproximativ opt kilometri de Mamaia, tinde să devină noua Vama Veche. Vadu şi Gura Portiţei, unde există zone cu plaje virgine, sunt alte locuri în care nudiştii se refugiază, mai nou.
Corporatiştii au pus stăpânire pe Vama Veche, 2 Mai şi pe plaje care până nu demult aparţineau nudiştilor. Plajele din nordul litoralului românesc sunt acum refugiul nudiştilor. Citeste mai mult: adev.ro/n83evc
|
|
Si totusi e mare diferenta intre toate plajele astea...
La Vama se socializeaza, se vine in grupuri, si se formeaza grupuri de prietenie ad-hoc Vadu e mostly pentru singuratici si razleti...
Eforie e comerciala, asa a fost tot timpul, e plaja de oras, Golful e cum era 2 Mai pe vremuri, nici o apa plata n-ai de unde sa-ti iei decat daca mergi ceva ...
|
|
Cred ca acei care vin in Vama stiu bine ca e un loc unde apar nudisti pe juma de plaja de la Arca pana dupa cherhana...
Sunt si nudisti total nepasatori ca unii, multi... sunt imbracati la plaje. Asa cum sunt si textilisti dincolo de biblioteca, unde sunt in absoluta minoritate. E un amestec interesant, inclusiv grupuri in care 1-2 sunt goi si ceilalti intoliti.... Vama e super, pacat ca nu poti lua o bere/cafea la nudu gol, aia se stramba agresiv...
|
|
Vama a ajuns din pacate o cloaca de pseudo hipi cocalari care de hipi ce sunt nu se dezbraca ca le e jena...
Eu imi aduc aminte vremurile cand stateam ori la 2 Mai ori la Vama si ne plimbam dezbracati pe toata coasta de la 2 Mai pana la granita bulgareasca si de intalneai mai mult cu nudisti pe tot traseul asta, era normal sa fi dezbracat pe toata zona aia.
Acum daca te duci rezbracat in mijlocul plajei din Vama, cred ca incep cretinii aia sa te si buuie, si se iau de tine....un mare regres, dealtfel in oglinda cu regresul general al societatii noastre in care cocalarii sunt la putere numeric si din toate punctele de vedere...
|
|
Vama este poate singurul loc de planeta asta, unde sub pretextul unui sezlong, sau a unui umbrar, oamenii imbracati vin fara jena ca sa stea la un metru-doi in special de femei dezbracate complet...
Este deosebit de hilar cum gasesc unii barbati imbracati exact acele pozitii si exact acele femei in dreptul carora se aseaza fara absolut nicio jena, mai ceva ca la ginecolog...
De asemeanea si cei care stau imbracati pe prosop sau altceva, vor sa ne faca sa credem ca e atat de aglomerata plaja, ca n-au gasit loc decat in spatiul destinat in mod traditional nudistilor (se stie care sunt zonele). Vai, cata naivitate din partea noastra, a tuturor !
Deci Vama este raiul textilistilor de pretutindeni, daca vrei sa admiri oameni goi free of charge, poti sa vii asa cum fac destui, sa stai cu o bere in mana si sa predai eventualilor copii pe care ii iei cu tine, ceva educatie sexuala si anatomie !
Evident ca dupa atata benoclare poti sa ai si o partida de sex nebun cu nevasta personala, dupa orele de bronzare, atunci cand copii dorm, si puteti in sfarsit sa stati amandoi dezbracati deci nudisti, intr-un pat oarecare al unui hotel plin cu oameni imbracati...
|
|
sorinAdministrator884 posts "www.ronudism.ro" |
|
Yesterday we went to Corbu Beach as last year, and still cannot find the nudist part.
I even asked two guys there and looked at me strange and told me no nudist there.
Then we walked about a km to the far beach going to bangalows where the was crowd and still no nudists there.
Dissapointed and had again a swim with swimsuit this year again in Corbu :( .
For us this years top 2 is
1.Eforie
2.Vama Vehe (dirty sea this year).
pity Frenchmans Golf destroyed both from workers and dirty sea
Pity Continesti dirty sea
eg. when i say dirty sea i mean Green sea , maybe not really dirty but surely scares you to get in...
|
|
Yeah, Vama Veche it's heavy on algae. But if you go a bit further towards 2 Mai, the water is shallow and it's very clear and kinda clean. Although there are plenty of rocks on the bottom. So I would recommend some water shoes if you got to Vama Veche. The good part is that you can even sit on some of those big rocks and the water is just above your waist. It's a great feeling sitting there as waves pass by. |
|
AnonymousUndefined0 posts
M-am intors de cateva zile din Vama. Nudismul se mai practica doar pe plaja "La carte" (langa corturile din nord) si pe marginea falezei spre 2 Mai. Poate putin in sud (nu am fost decat seara in plimbare), dar acolo plaja, in mare perte, a fost "acaparata" de cei cu hotelurile de lux ...
Zilnic erau cel putin 20-30 nudisti, dar si textilisti. Si bineinteles, privitori - un fel de labagii, carora li se scurg balele cand vad o "beep" ....
In rest.....mizerie. Foarte multa mizerie. Pe unde tu uiti vezi diverse ambalaje, resturi, saci de gunoi rupti, pubele puturoase la vedere, etc ... Si masini peste masini. Multi lenesi care, parca vor sa faca plaja din masina ....
:(((((
|
|
M-am intors de cateva zile din Vama. Nudismul se mai practica doar pe plaja "La carte" (langa corturile din nord) si pe marginea falezei spre 2 Mai. Poate putin in sud (nu am fost decat seara in plimbare), dar acolo plaja, in mare perte, a fost "acaparata" de cei cu hotelurile de lux ...
Zilnic erau cel putin 20-30 nudisti, dar si textilisti. Si bineinteles, privitori - un fel de labagii, carora li se scurg balele cand vad o "beep" ....
In rest.....mizerie. Foarte multa mizerie. Pe unde tu uiti vezi diverse ambalaje, resturi, saci de gunoi rupti, pubele puturoase la vedere, etc ... Si masini peste masini. Multi lenesi care, parca vor sa faca plaja din masina ....
:(((((
Am fost In Vama Veche in weekend-ul 6-7august adica varf de sezon si a fost absolut dezolant. O mizerie de neacceptat, degringolada totala, nesimtire la rang de arta. Cat despre nudisti erau cativa acolo "La carte" si atat, cativa insemnad sub 10 amestecati cu ceilalti. Cu parere de rau, dar nu o sa mai merg vreodata prin statiunea aia, sau localitate ca statiune nu poti sa-i zici.
|
|
Am fost In Vama Veche in weekend-ul 6-7august adica varf de sezon si a fost absolut dezolant. O mizerie de neacceptat, degringolada totala, nesimtire la rang de arta. Cat despre nudisti erau cativa acolo "La carte" si atat, cativa insemnad sub 10 amestecati cu ceilalti. Cu parere de rau, dar nu o sa mai merg vreodata prin statiunea aia, sau localitate ca statiune nu poti sa-i zici.
In partea de nord a plajei "La carte", langa corturi erau mai mult de 10 nudisti. Poate 15 :)
Si noi printre ei :)
Oricum, e dezastru ...
|
|
Mai ok am vazut ca era la 2 Mai (cateva cupluri cu corturi si fara iar plaja era curata), vorbesc la trecut pentru ca era prin iunie si parca am fost anul trecut, tot atunci am fost si la Vama de am stat cateva zile si a fost cat de cat ok, lume putina si nudisti cam la fel la numar printre care ne numaram si noi (2pers), cred ca e mai bine in extrasezon din punctul asta de vedere. Dar mizerie destula..
Nici eu nu cred ca o sa mai merg la Vama Veche, din pacate asta e realitatea.
|
|
AnonymousUndefined0 posts Dar, daca nu in Vama atunci unde? Noua nici nu ne plac locurile pustii. Ne place sa stam intre oameni .... Fir-ar sa fie de ghiolnani care distrug tot in jurul lor ... |
|
sorinAdministrator884 posts 2 Mai si poti socializa. Din pacate, se observa ca de la an la an sunt mai putini nudisti si putinele locuri de nudism devin mai mici si mai putin populate :) "www.ronudism.ro" |
|
eu am fost in Vama de Sf. Maria
mega aglomerata si foarte foarte murdara (la plaja ma refer aici)
s-a cam dus plaja de nudisti, foarte putini oameni comparativ cu anii trecuti
erau mai multi nudisti intre Vama si 2 Mai decat pe toata plaja din Vama Veche.
tind sa cred ca incet, incet dispar nudistii din Vama
|
|
Dar, daca nu in Vama atunci unde? Noua nici nu ne plac locurile pustii. Ne place sa stam intre oameni .... Fir-ar sa fie de ghiolnani care distrug tot in jurul lor ...
Pai ce sa zic. Anul asta am fost multe weekenduri in Eforie chiar si in weekendul asta si mi-a placut atmosfera. Anul asta a fost mai populata plaja decat in anii trecuti. Multe cupluri de tineri chiar si familisti cu copii. Plaja este delimitata de gard, exista pancarde de atentionare, beach baruri, sezlonguri pentru cine vrea, per ansamblu e frumos dar de pe la jumatea sezonului si-a facut prezenta mizeria specifica litoralului romanesc. Administratorii plajei ar putea face totusi mai mult.
|
|
daca cel ce face plaja nu are bunul simt sa-si adune gunoiul , sau chistoacele de tigari , cojile de seminte etc atunci administratorii plajelor de ce sa o faca? Administratorii ar putea sa le dea amenzi usturatoare nesimtitilor care lasa mizeria pe plaja . Locuri de aruncat gunoiul sunt destule. Multi nesimtiti si pe plaja de la eforie , dar inca mai sunt destui nudisti pe acolo....... |
|
AnonymousUndefined0 posts Administratorii plajelor nu pot sa dea amenzi. Amenzi nu pot da decat politistii ca reprezentanti ai primariei. Adminstratorii plajelor au obligatia sa faca curat, iar ca masura administrativa impotriva nesimtirii au dreptul sa restrictioneze accesul celor certati cu bunul simt. Pe plajele din strainatate am vazut cum turistii care nu respecta reguli clare de bun simt sunt dati afara de pe plaja. Problema in Eforie este ca eu nu am vazut ca administratorul sa curete vreo data plaja aia in intreg sezonul. Si surprinzator atat cat am stat eu pe plaja am observat ca toata lumea duce mizeria la cos sau o ia in punga cu ei, si majoritatatea care mancau seminte aruncau cojile in paharele de bere, chiar weekendul trecut am observat un cuplu care aveau cu ei scrumiera si atunci cand fumau aruncau srumul in scrumiera. Deci in marea lor majoritate oamenii au bunul simt cu ei. Atunci de unde e mizeria .....? Adminstratorul nu se sinchiseste sa stranga macar o hartiuta seara dupa ce pleaca turistii. |
|
sorinAdministrator884 posts Administratorul La Hamace este printre noi. Sper ca urmareste discutia. "www.ronudism.ro" |
|
un nudist adevarat nu va lasa niciodata pe plaja sau oriunde ar campa fie si in mijlocul padurii sau in varful muntelui nici cea mai mica hirtiuta , nici un muc de tigara,nimic altceva,el are intodeauna grija sa si le adune cu grija sa le transporte intro pungulita in rucsacul sau pina la containerul adecvat intalnit poate numai in oras
soare |
|
Asta pare să fi fost făcută pe Plaja de Carte, sper că nu împotriva voinţei celor care apar. (Am găsit-o pe Tumblr, eventual dacă se recunoaşte cineva dintre membrii de pe-aici o poate reclama sau ceva.) http://nudist-beach-voyeur-daily.tumblr.com/post/156031503353/naked-horny-amateur-girls-on-their-webcams-for |
|
Administratorii plajelor nu pot sa dea amenzi.
Corect, dar in rest se pot comporta ca si adevarati proprietari, cu drepturi si obligatii, inclusiv sa subconcesioneze daca contractul stipuleaza asa ceva.
De exemplu te pot da afara de pe plaja daca nu respecti regulile impuse in calitate de administrator, evident reguli conform conduitelor si uzantelor in vigoare.
O regula in cazul in care plaja respectiva este frecventata de nudisti ar trebui sa fie interzicerea fotografierii sau filmarii nudistilor, nu am vazut inca asa ceva intrucat se considera probabil ca acele plaje nu sunt destinate, ci frecventate in mod traditional cu acceptul tacit al administratiei plajei.
Daca arunci mucuri de tigara pe jos, iarasi nu vad de ce nu ai primi un sut in dos pe motiv de incalcare a unor reguli de conduita.
|
|
AnonymousUndefined0 posts Corecta afirmatia. Administratorii plajelor pot sa-si foloseasca dreptul de a selecta clientii pe plaja. Singura plaja de nudisti concesionata este in Eforie, restul sunt zone publice unde fiecare face ce vrea. |
|
sorinAdministrator884 posts
Administratorii plajelor din Vama Veche si-au exercitat drepturile cand au pus anunturi ca pe plaja lor nu este permis nudismul, asa s-a ajuns sa fie dus in "periferia" statiunii
La fel au facut si administratorii din Mamaia, cand au preluat plaja de nudism au interzis nudismul si au chemat politia cand cineva indraznea sa faca nudism.
La Hamace se face nudism pentru ca, INCA, vrea administratorul. Dupa primul an de administrare se spunea ca va interzice nudismul pentru ca nudistii vor totul gratis :)
"www.ronudism.ro" |
|
In general pe plajele romanesti majoritatea turistilor sunt cu plasa cu produse alimentare sau de baut de la LIDL sau alte supermarketuri, atunci de unde sa aiba administratorul venituri sa poata sa plateasca si curatenie si securitate etc. Surprinzator este ca atunci cand mergem in strainatate ni se pare normal sa platim servicii pe plaja pentru a le avea, dar la noi acasa vrem totul moca.
Eu personal in ultimul timp am vazut totusi o evolutie in bine, cel putin pe plaja de nudism din Eforie, sper sa fi simtit si administratorii asta si sa continue amenajarea si pastrarea ei.
|
|
Mai bine să fie periferice plajele de nudiști, măcar așa poate nu se mai plimbă tot timpul înainte și-napoi peste zonă toți textiliștii, stricând atmosfera, ca la Eforie. La Hamace e glumă proastă care nu oferă nici delimitare calumea, dă și muzica tare să-ți spargă capul, nici nu are personal angajat nudist, deci și ei strică atmosfera. Or nu mă duc acolo să mă dezbrac în fața lu' mr. Hamacu' și el să stea îmbrăcat. Anul ăsta mai testez Golful Francezului, dar dacă nici acolo nu-i OK... |
|
Dupa parerea mea tot personalul care deserveste o plaja de nudisti ar trebui sa fie selectati din rindul celor care agreaza expunerea nud, deci ei serveasca nud din respect pt oameni si locul aparte in care isi presteaza munca . soare |
|