Forums  ›  RONUDISM FORUM  ›  DISCUTII GENERALE

Camparea pe plaja

Camparea pe plajele din Romnaia ar putea fi interzisa, potrivit unui proiect de lege postat pe site-ul Ministerului Turismului si Dezvoltarii Regionale. Cele mai afectate ar fi statiunile Vama Veche si 2 Mai unde exista o adevarata traditie referitor la "infigerea cortului in nisip".
vama_veche_corturi_agerpres.jpg&width=50

Potrivit articolului 21 din proiectul de act normativ, "este interzis utilizatorilor plajelor cu destinaţie turistică, precum şi oricăror altor persoane: a) camparea pe plajă; b) amplasarea şi/sau montarea de panouri publicitare, bannere, postere, şi orice alte tipuri de dispozitive care servesc publicităţii; c) accesul persoanelor însoţite de animale, cu excepţia câinilor din dotarea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a câinilor utilitari ai persoanelor cu dizabilităţi; d) circulaţia sau staţionarea vehiculelor, cu excepţia celor care asigură intervenţii operative şi a utilajelor de întreţinere a plajelor".

Mda... ca la noi:((

Ramane Ungaria si Croatia daca nu se mai poate campa la noi....

"www.ronudism.ro"

Ramane Vadu daca scot interdictia de anul trecut. Se refera la plajele turistice, adica este ok sa venim toti cu cortul si sa ne campam pe plaja? Este ieftin, frumos dar poate lumea vrea sa mai faca si plaja. Cred ca era ok daca stabileau statiuni unde sa se poata campa sau zone pe plaja. In rest pe plajele neturistice, pline de bolovani si jeg nu ne interzice nimeni

"www.ronudism.ro"

Mda... ca la noi:((

Ramane Ungaria si Croatia daca nu se mai poate campa la noi....

In Croatia, dupa stiinta mea, camparea (cu cortul sau rulota) offcamping este interzisa .

Dar au suficiente campinguri si pentru naturisti si pentru textilisti .

La campinguri ma refeream si eu ntsp1972..... la noi campam pe plaja pentru ca nu avem campinguri:((

"www.ronudism.ro"

Nu sunt pentru nudisti din pacate. Pentru textilisti mai gasesti :)

"www.ronudism.ro"

se pare ca acel proiect a fost aprobat , din cate am inteles incepand cu 1 mai nu se va mai lasa sa se puna cortul pe plaja , politia locala va face controale si va da amenzi usturatoare .Sunt curios daca se va si aplica iar daca va fi asa atunci nu ne mai ramane decat sa ne punem cortul pe plajele din Croatia

nu inteleg de ce nu se concesioneaza macar plaja din 2 MAI sau sa se puna o taxa la camparea pe plaja

@Ciprian: A aparut ceva in presa despre aprobare? Este vorba de toate locatiile de pe litoral?

"www.ronudism.ro"

la tv am vazut un reportaj cu un primar (parca era primarul din Limanu nu stiu exact) pe plaja din Vama si el zicea ca incepand cu 1 Mai nu va mai permite camparea pe plaja din cauza mizeriei si lipsei de igiena pe care o lasa cica cei cu corturile si ca vor fi controale ale politiei locale , nu am vazut tot reportajul , doar putin am prins din reportaj era parca pe PRO TV la stirile de seara

Despre Vama  nu am ce comenta , orice am intreprinde noi - e in van. Haideti sa ne gandim ce solutii NE raman pt Vadu si Corbu. Nici acolo n-om avea viata usoara , mai ales ca fara masina -pe-plaja , camparea e nonsens. Ma gandesc si la Rulote ... Deci : Cum facem, cui si ce propunem , ca sa se instituioe o taxa / cort si / masina ... sau sa stabileasca primaria o zona de parcare la X m. de mal... cu taxa , evident ... Sa aduca toalete eco, platite de primarie - din taxa luata de la noi .. s.a.m.d. Daca e cazul, facem o gasca si mergem noi la Primarie si discutam. Opinii constructive, va rog , mersi.

Ramane Vadu daca scot interdictia de anul trecut. Se refera la plajele turistice, adica este ok sa venim toti cu cortul si sa ne campam pe plaja? Este ieftin, frumos dar poate lumea vrea sa mai faca si plaja. Cred ca era ok daca stabileau statiuni unde sa se poata campa sau zone pe plaja. In rest pe plajele neturistice, pline de bolovani si jeg nu ne interzice nimeni

Care ar fi acelea ?

La Vadu nu se va face nimic, niciodata, interesul lor este sa tina zona salbatica, este Rezervatie Naturala drept urmare nu vor aduce nicidata ecopubele sau alte "necesitati" turistice. RBDD va face tot posibilul  ca acea zona sa ramana nepopulata, lipsita de turisti, "necomercializata" etc. NU stiu care este interesul domnilor de la biosfera DD dar poate vom afla la un moment dat. Pacat, din punctul nostru de vedere era cea mai frumoasa plaja pt nudisti si din pacate nu stiu cat timp vom mai putea beneficia de ea.

am gasit pe site-ul RBDD cateva nivormatii despre permise, avize etc. cred ca ar fi interesat de sunat si discutat cu cei de la relatiile cu publicul detaliile privind camparea pe plajele salbatice si alte reguli. Cred ca ar putea domnul Admin sa sune in numele organizatiei si sa poarte niste discutii, poate se ajunge la un consens.

link: http://www.ddbra.ro/reglementare-autorizare.php

numai bine

Nu o sa se intample nimic in 2Mai sau  in Vama.Ce era sa zica primarul din Limanu la tv,la o intrebare tendentioasa?...ca incalca legea.O sa ramana totul cum a fost.Chiar credeti ca o sa vina comunitarii si intr-un weekend aglomerat se vor apuca sa faca ordine pe plaja?La textilisti(2Mai)camparea se face tot pe plaja...vor fi amendati si ei?

Problema e alta:nu avem plaje exclusiv pt.nudisti.

@Stefan: Nu suntem o organizatie care sa poata purta o discutie cu cineva :) pentru ca nu avem nici o forma de organizare "Buna ziua, sunt administratorul unui site si vrem.............................."

Au sunat cei de la Asociatia .............( am uitat numele, celor care campeaza cu rulote prin tara ) si raspunsul a fost ca nu se mai poate campa in Vadu sau in rezervatie si singura solutie este sa se plateasca permisul de intrare in rezervatie si sa se mearga pe jos din sat pana pe plaja "

Bun si atat decat nimic?

"www.ronudism.ro"

Distrugem tot. Inclusiv aceasta chestie, aproape unica in Europa, prin care se poate veni cu cortul pe plaja si se poate campa acolo. Mai este - din ce am inteles eu - o plaja de genul asta undeva in Bulgaria, dar nu stiu exact unde. Acum, ca se strica Vama sau 2 Mai-ul este relativ. Acestea au fost stricate de alcoolistii, drogatii si mai stiu eu cine care inteleg gresit ideea de libertate. In fine, sa inteleg ca nu vor mai fi catei pe plaja? Adica nici catei comunitari? Mai sa fie, sa o vad si pe asta. Pana la urma in Vama e destul loc pe iarba, deasupra plajei. Dar madam udrea spunea ca ea a fost si ea nudista, acum vrea sa strice imaginea asta boema din plajale unde spunea ca a mers toata copilaria? Oricum nu mai conteaza. Prmaria Limanu probabil ca vrea sa isi ascunda incompetenta in a face curatenie, caci baietii aia de sunt angajati sa dea cu grebla pe plaja au 3 stari: ametiti, beti si rupti. Inutil sa va spun cum fac curatenie si ca sunt zone ale plajei care nu sunt curatate cu zilele intregi. Despre glumele pe seama doamnelor si domnisoarelor ce faceau plaja goale la momentul aparitiei lor, nu vreau sa pomenesc nimic, caci m-as cobora la un nivel unde pute a petrol... Logic ca daca turistul nu are un cazan sa puna gunoiul ca il strange si el frumos intr-un colt al plajei care devine cos de gunoi. Daca s-ar face curatenie zilnic... cine stie. Mai ales la nudisti unde sunt foarte multi oameni cu educatie peste medie, nu cred eu ca turistii de la cort lasa asa jeg incat sa dai o astfel de lege.

In legatura cu "rezervatia" de la Vadu, dupa parerea mea este bull-shit complet. Cred ca problema nu e ca se face rezervatie (ca si cand in tara asta s-ar putea respecta o rezervatie, macar de ar fi asa ceva). Mai degraba cred ca pe de o parte e spiritul sa le-o taiem astora care pun corturi daca putem ca de ce sa puna ei corturi, iar pe de alta parte deja in zona aia care e destul de aproape de Mamaia sunt alte interese.

S-au cumparat bulk terenuri de catre afaceristi imobliiari (mama lor de capitalisti, nu ca as avea ceva impotriva capitalismului...:))) si sunt o multime de anunturi de vanzari pentru constructii de case.

Deci ideea e mai degraba sa se faca acolo o zona "selecta" de manelisti si tovarasi de bine cu bani si vile, care evident ca nu vor vrea sa vada corturi pe plaja din fata casei...Aceasta varianta, pe langa interesul in spagile pe care le miros cei de prin primaria din zona, probabil le suna unor oameni de bine de la tara ce sunt si ca o dezvoltare buna pentru comuna lor si o cale de iesire din stadiul ramas in urma al zonei (cine a fost pe acolo acum 10 ani si poate si mai recent stie cum arata Vadu, ca un sat uitat de lume si cam ocolit si de drumul cu asfalt spart care trece pe langa...).

Uitati de exemplu aici...http://www.terenlamare.ro, sau http://teren-la-mare.reneuve.ro, si mai sunt si alte situri care propun acelasi lucru...deci daca va fi rezervatie o sa fie una cu vile ca si la vama sau 2 Mai, ca spaga la primarie rezolva orice...

@

"www.ronudism.ro"

Si eu vazusem un mare si grandios proiect de dezvoltare a zonei Vadu, cu hoteluri, piscine (!!!!!!), trilibombe, restaurante si tot ce inseamna pentru unii concediu la mare....

Ahhhh, am uitat unde am vazut, dar caut, fac asta si de ar fi sa imi ia o luna....

Da, a fost prezentat si la TV. Este clar ca unele persoane au interese sa distruga zona respectiva prin scoaterea ei din rezervatie si astfel dat drumul la constructii. Din acest motiv apreciez decizia celor de conduc Rezervatia ( cei care erau inainte nu au luat nici o masura, probabil asteptau sa se distruga tot si sa spuna "uite ca nu mai e nimic aici decat gunoi, ce ar fi sa scoatem asta din rezervatie si sa facem mega ultra statiunea de lux )

Pana la urma cred ca o sa cedeze si o sa scoata zona din Rezervatie :(

"www.ronudism.ro"

@Sorin.

De acord sa respectam si natura si legea si Rezervatia, dar - scuze, nu pot sa ma simt bine mergand la plaja >3+3 km pe jos, in ideea ca doresc sa stau acolo minimum pana seara (ca doar nu fac 6 km d/i pentru doar o baie si PA, fara un umbrar / cort, saltea, apa potabila, minime provizii (fructe/salate, orice ), total 20 kgr garantat...

Revin si tot nu pricep d c nu se poate face o parcare - fie si non-oficiala , dar care sa poata fi apreciata ca nontoxica de "controlori" la 100 m de plaja, iar de acolo - fiecare dupa posibilitati.

Ocolesc - desigur - polemicile referitoare la interese locale, - care nu cred ca sunt importante pt noi . Noi trebuie DOAR  SA AVEM UNDE NE SIMTI BINE.