Camparea este interzisa in Vadu si Corbu iar accesul se poate face doar dupa achitarea taxelor in Tulcea pentru acces persoane/automobil.
Amenzile au inceput sa fie aplicate:
Postare de pe motociclism.ro
"Mai nou atat la Corbu, cat si la Vadu, comisarii Garzii de Mediu aplica amenzi pentru camparea pe plaja. Am incasat una vineri si una ieri, fiecare a cate 130 lei pentru incalcarea OUG 202/2002 art.77 alin 2 si 3 litera B, Legea 82/1993 art. 12 pct 11 si OUG 57/2007. Inca nu am aflat ce spun legile cu pricina, dar maine ma voi documenta.
Probabil coplesiti de gloata adunata sambata si duminica, nu s-au dat amenzi, desi ei sustin ca au fost si in weekend la datorie. In urma refuzului unora de a se legitima, ieri au venit insotiti si de jandarmi. Imi pare rau sa va dau vestile proaste, dar ma gandeam ca ar fi bine sa le stiti. Se pare ca Vadu si Corbu in curand vor deveni istorie...."
Motociclism.ro:
"Sustin cele spuse de Uriciosul, nu se mai poate campa in Vadu sau Corbu.Vineri, garda de mediu plus politia erau prezente la datorie pe plaja si iti dadeau de ales: amenda de 130 ron valabila 48 de ore si ramai ori pleci.
Oamenii mi-au spus ca aceste zone sunt protejate din 1993 si se trecea cu vederea camparea, insa lumea a devenit din ce in ce mai pestrita, unii preferand mizeria pe plaja, muzica tare si gratarul incins."
:Amenda este de 130 de lei/cort, rulota, masina, moto etc care se afla pe plaja, la mai putin de 100m de apa, indiferent daca se afla in zona cu vegetatie sau nu. Acolo unde la locul de campare exista si mizerie, deseuri etc, aplica amenda maxima, adica 400 lei. Desi ar avea dreptul sa aplice amenzi zilnic, iar pe recidivisti sa-i "taxeze" cu 400 lei la urmatoarea abatere (a doua zi), totusi inchid ochii si ai liniste cel putin 48 de ore, dupa care o iei de la inceput."