Austria si Ungaria sunt membre ale spatiului Schenegen , astfel incat intre cele doua state nu mai exista puncte de trecere a frontierei la care sa trebuiasca sa opriti. Cu toate astea politia de frontiera austriaca face uneori filtre la intrarea in tara . Iarna , de la 1 noiembrie , sunt obligatorii cauciucurile de iarna si lanturile . Pentru a circula pe autostrazile austriece se cumpara vigneta , care este obligatoriu sa fie lipita pe parbriz . Atentie la viteza ,de exemplu : limitarile de viteza de 60 km/h inseamna ca trebuie sa mergeti cu maxim 60 km/h nu cu 65 km/h ,63 km/h 61 km/h etc. Din 2010 pentru amenda neplatita in Austria, riscati inchisoarea la urmatoarea intrare in aceasta tara.
Capitala tarii Viena , se vorbeste peste tot de ea asa ca nu voi insista prea mult , eu zic sa va faceti timp s-o vizitati in preajma Craciunului , merita . Tot la Viena este Praderul ( parc de distractii ), pe care noi nu am ajuns sa-l vizitam dar ne straduim sa ajungem si acolo cat mai devreme , este inchis in perioada iernii. Tot Viena este capitala valsului si al muzici clasice, pentru cei interesati de astfel de activitati .
Din masina , Austria pare o tara utopica . Totul este exact asa cum ar trebui sa fie , dimensiunea ierbii pe camp , marcajul pe sosele , zambetul in statiile peco , dimensiunea muscatelor in ferestrele caselor , ne asteptam ca vacile sa fie mov si sa scrie pe ele Milka.
Noi am ales sa vizitam zona Keutschach am See . Fara GPS nu am fi gazit campingul Mullerhof, unde ne-am campat In realitate insa intreaga parte sudica a lacului langa care este campingul este dedicata nudismului . O salba de campinguri dedicate nudismului .
Campingul este destul de intins, parcelele sunt mari, au curent pe ele. Daca doriti o parcela anume se inchiriaza pe internet cu ceva timp inainte,. Campingul dispune de mese de tenis de masa, care sunt gratis, teren de volei cu nisip , gratis si el , loc de joaca pentru copii.Un restaurant cu o terasa foarte frumoasa .Doua corpuri de cladire destinate wc-urilor si dusurilor . Un plus mare de tot il au la dusuri , unde gasesti inclusiv uscator de par . Wc-urile sunt foarte curate si nu au miros specific .Inca un lucru de remarcat este un congelator pus la dispozitia oaspetiilor , noi l-am apreciat foarte tare .Rezidenti sunt austrieci si cu asta am spus tot despre ei .Magazin de suveniruri se mai gaseste in camping . Au venit si cu o rulota de haine in camping dar preturile sunt facute pe buzunarul lor .
Campingul nu are alimentara , dar se gasete la campingul de langa.Nu am prins activitati organizate acolo dar cu siguranta sunt. Noua ne-a fost foarte frig noaptea .
Perioada in care am stat acolo : 27 iulie -30 iulie 2010.
Campingul dispune si de o pensiune unde se pot inchiria camere de doua persoane. Internetul se plateste din pacate .
La campingul de langa , gasiti hotspot wi-fi....este doar pentru oaspetii campingului Sabotnik ,dar la plecare si noi am intrat de acolo pe net si nimeni nu a zis nimic.
Zona montana , multe trasee te imbie la plimbari lungi , zmeura la tot pasul , lacul are o apa limpede ( e dulce si buna de baut ) si nu e rece . Multi biciclisti , foarte multi.
Preturile gasite de noi sunt mari . parcela de cort 40 euro , cazare prin pensiuni peste 100 euro camera . Cu siguranta o sa gasiti mai ieftin daca ajungeti sa cautati pe indelete. Sau poate la anul o sa avem timp sa cautam mai mult si o sa va putem informa mai pe larg .Camerele se inchiriaza pe persoane , astfel incat daca sunteti trei persoane o sa platiti 0 camera si jumatate de exemplu in cazul in care nu este camera de trei persoane. V-am spus: sunt enervanti de perfecti.
Traseele montane sunt marcate,sunt cu pietris, sunt prevazute cosuri de gunoi si bancute , au santuri de drenare a apei de ploaie , au zmeura pe margine , minus ...nu sunt dozatoare de bere si nici fete in port popular sa-ti faca masaj .
De vizitat : TOT , plus turnul Pyramide Kogel, o vedere panoramica a intregii zone de la o inaltime de 54 m.
Cumparaturile sa le faceti in Aldi , eu am cumparat un corn , in camping, cu 2,50 euro. Folositi cu incredere cardul .