Forums  ›  RONUDISM FORUM  ›  NUDISM IN ROMANIA

Asociatii de nudisti? - part 3

sau totul se discuta idoar n grupul creat de Silviu pe facebook?

soare

Este grup special. Se discuta acolo.

"www.ronudism.ro"

Grup? Ce grup?

Pe facebook innocent

"www.ronudism.ro"

Grupul : https://www.facebook.com/groups/1209278119147279/

In principiu asteptam ultimele modificari la statut de la Silviu iar eu am propus organizarea intalnirii in februarie pentru a putea indeplini toate conditiile pentru depunerea documentelor de infiintare, stabilirea presedintelui si a membrilor fondatori, etc.

care e varianta de statut la data de azi 8 ianuarie 2017?

soare

"Nudismul e legat de plaja in general"

Nu ştiu dacă-i chiar aşa, dar oricum termenul pe care s-a mers - naturism - sunt destul de sigur că nu e. Eu înţeleg că naturiştii susţin că nuditatea ar trebui să fie starea continuă a tuturor (când vremea de afară o permite), inclusiv acasă, pe stradă, la cumpărături, oriunde. De-asta naturiştii îşi fac staţiuni sau sate de vacanţă întregi în care să poată fi naturali non-stop. Deci dacă numele asociaţiei rămâne cel propus, nu cred că se va putea argumenta că ea trebuie să se ocupe numai de chestiunea locurilor de plajă.

S-a stabilit ca intalnirea pentru infiintarea asociatiei sa fie pe 11 martie, mai ramane sa alegem locul :) Ii rog pe cei care sunt dornici sa participe sa-l contacteze pe Silviu Sb in privat si sa-i comunice pentru a fi trecuti pe lista.

cate persoane au confirmat participarea?

soare

aminteles ca pe 11 martie  se constitie grupul de lucru pt inregistrare AND  cine ne reprezinta ?  Silviu ?

soare

În data de 11.03.2017 a avut loc prima întrunire a viitoarei ANR, la AFI Cotroceni - restaurantul "La Plăcinte". S-au făcut unele modificări la statut ce vor fi comunicate tuturor, s-a adoptat noua siglă a ANR și a fost desemnat responsabil pentru obținerea personalității juridice Alin. De asemenea, s-a stabilit o întâlnire peste două săptămâni la Cluj, pentru cei interesați care nu au putut participa cu această ocazie. Au participat, în ordinea în care apar în poză de la stânga: Sorin, Cristi, Ștefan, Alin, Subsemnatul, Sorin N, Dan, Florin și Eugen, care a făcut poza și din păcate nu apare, dar apare în poza următoare :-)

Adică aici.

Ce vesti mai sunt?

"www.ronudism.ro"

Asteptam raspuns de la SGG. Actele sunt depuse de 45 zile.

Ce oameni. :( Nu se consideră avizul acordat (tacit) sau asta se pune numai la legi? :))) 

In cazul nostru, eram obligati sa depunem actele in maxim 30 zile, si ei au acelasi tremen pentru raspuns dar se pare ca nu tine nimeni cont.

Au dat vina pe Guvern cu schimbarea care o stie toata lumea. Totusi trebuie sa ne aducem aminte ca traim in Romania.

Nu vreau sa par exagerat, dar eu as pune cativa la zid pentru exemplu....

Pentru cei interesaţi, apelul privind Asociaţia Ronaturism (ARN) se va judeca în Cluj pe data de 25.01.2018. Sper să revin cu veşti bune.

Sper că ceea ce se spune despre clujeni să fie adevărat, adică că-s open mind și deschiși la nou. Vă țin pumnii ca să ne aduceți vești bune.

NO... Hai Romania!

Asteptam vesti bune cool

"www.ronudism.ro"

Sa nu mori asteptand

La multi ani, ARN!!!

"www.ronudism.ro"

Și noi(el) cândva am făcut parte din acel grup. App.pana la ce data se plătesc cotizațiile pe anul 2021 (tarif cuplu) Mulțumim! 

Grupul de Facebook sau din asociație?

Cred că au anunțat pe site ul asociației.

Dacă găsesc, postez.

"www.ronudism.ro"

https://inf-fni.org/federations/

ASOCIATIA RONATURISM

Sediu social: STR. PRINCIPALĂ NR. 13, SAT STEJERIȘ, COM. MOLDOVENEȘTI, JUD. CLUJ

Sursa https://www.totalfirme.ro/asociatia-ronaturism-39076888

Numar membri aproximativi 

10702 / 150 lei taxa individuala = 71 membri (daca toti sunt membru "individual")

10702 / 263 lei taxa cuplu = 40 membri (daca toti sunt membru "cuplu")

Aproximativ 50 membri in anul 2020

Profit 4224 lei

Sursa https://www.totalfirme.ro/asociatia-ronaturism-39076888

Daca sunt persoane pe acest site care fac parte din Asociatia Ronaturism, ii rog sa imi spuna avantajele oferite de calitatea de membru in aceasta asociatie.

Ce evenimente au fost realizate de catre asociatie in ultimii 3 ani (la care ati participat)?

Hai sa taiem nodul Gordian.

Ca membru in ARN ai niste beneficii (care le cauta toata lumea) si indatoriri (de care fuge toata lumea).

Cel mai bun beneficiu este ca poti fi membru al INF cu o suma modica.

Alte beneficii si indatoriri sunt cuprinse in statul organizatiei.

Activitati realizate de catre ARN sunt destule, intalniri ale membrilor asociatiei, Slimnic, Tohanita, Sacele ( de 2 ori - ultima data a fost o intalnire deschisa si nudistilor din afara asociatiei). Au fost si intalniri publice la Golful Francezului si tabara nudista de la Vadu din 2020 care a fost realizata de catre nudisti cu sustinerea asociatiei.

Care sunt avantajele ? e usor amuzant sa auzi de multe ori aceasta intrebare . Prima intrebare ar trebui sa fie : ce pot face eu pentru asociatie ?   urmata de intrebarea : ce face asociatia pentru mine. Nu a venit nimeni , din cate stiu eu , si sa zica : vreau sa fac parte din asociatie pentru ca vreau sa ajut la promovarea naturisimului in Romania .  E usor sa vii dupa 3 ani si sa arunci niste numere . E usor sa sa vii dupa 3 ani si sa ceri avantaje .  Dar putini stiu ce lupta a fost pana la infiintarea asociatiei . Cati oameni au umblat prin tribunale , platind avocati din banii lor , pentru ca Romania sa se poata alinia altor tari cu naturism dezvoltat . E usor sa vii sa intrebi ce evenimente se organizeaza , cand strambi din nas la taxa anuala. Sper sa nu se supere pe mine , pomenindu-le numele Alin , Dani Gabi , Danut , Emil Nico Alex , pe ei i-a intrebat cineva cate sute de km au facut prin tara incercand sa promoveze naturismul in Romania ?  E usor sa vorbesti ca sunt putini oameni . Acei putini oameni sunt cei care au ales sa faca  ei ceva pentru asociatie , nu doar sa astepte beneficii . Sunt oameni care au ales sa ajute alti oameni sa inteleaga naturismul .  Dar pana la urma vorba cuiva : decat multi ... , mai bine putini si buni . 

Pace. 

IORE, nu am spus că sunt puțini sau mulți in asociație. De ce va deranjează niste cifre care sunt publice și pe marginea cărora nu am făcut nici un comentariu?

Un avantaj poate fi 

"Poți participa la promovarea nudismului prin înscrierea in asociație. In ultimii 3 ani am făcut următoarele campanii..." sau am incercat sa facem următoarele ....

Eu nu înțeleg atitudinea asta automat defensiva a celor din asociație. Da, întreb care sunt avantajele daca plătesc o taxa că să fac parte dintr-o asociație. Unde este "crima"?

Pot sa promovez naturismul și fără să mă înscriu în asociație. Nu mă interesează cardul INF.

Poate mă interesează oamenii care sunt in asociație. Până acum interacțiunea mea cu asociația a fost

- prin site ul oficial unde am primit îndrumare unde găsesc formularele și să plătesc taxa și asta a fost tot

- anul trecut am fost certat de Blănosul și alt domn din asociație, pentru că am postat date despre asociație (date publice postate și acum)

- anul acesta cu "cine ești tu să întrebi si cine este obligat să răspundă. De ce bagi batul prin gard?"

- și de la dumneavoastră "decât mulți și proști (mulțumesc) mai bine puțini și buni"

Din răspunsul dumneavoastră înțeleg că s au plimbat sute de km câțiva membrii sa promoveze naturismul, din păcate fara a da mai multe detalii.

Restul detaliilor cu cât de greu a fost, le știu și le am tot auzit.

Mulțumesc pentru răspunsuri.

Poate anul viitor mai întreb din nou și poate atunci vor răspunde niste oameni care nu te ceartă când adresezi o întrebare super simplă și care pot răspunde la respectiva întrebare.

Mult succes cu asociația.

Cel mai probabil, IORE nu se referă la tine când spune "decât mulți și prosti, mai bine puțini și buni" Aceasta este modul de gândire in asociație, fiind expresia folosita și de președintele asociației. Având în vedere taxa de 150 lei pentru o persoană, cel mai bine cred că este sa te înscrii în asociație și peste un an sa ne povestești experiența ta acolo. 

Cel mai probabil, atitudinea celor doi bullies nu este reprezentativă pentru asociatie in totalitatea ei.

Indiferent de cum îți povestește cineva propria experiență, cel mai probabil experiența ta va fi diferită.

Daca vrei să susții naturismul in Romania in mod organizat, singura ta posibilitate este această asociație.

Daca vrei să susții naturismul in general, poți alege o federație sau asociație din Uniunea Europeană care are o prezență activă online și desfășoară campanii.

Daca vrei să susții naturismul și vrei să primești un bonus, îți recomand British Naturism deoarece au un program de întâlniri online de o mare diversitate (gratuite pentru membrii lor)

Sau poti sa susții naturismul prin propriile acțiuni individuale. Nu te "împiedică" de lipsa falsa de alternative.

"www.ronudism.ro"

Cine dorește să promoveze nudismul este invitat să se implice cat mai mult în acțiunile/activitățile acestui site.

Așteptăm voluntari pentru 

- organizarea de întâlniri pe litoral (persoana de contact)

- scrierea de articole pentru revista noastră online

- propuneri de campanii de promovare a nudismului 

- organizator de întâlniri online prin zoom pe diverse tematici

- orice alta idee.

"www.ronudism.ro"

Pe zoom v-am dat și slaba participare..la mare tot anunță kosty ca merge și la fel altii nu vin..de întâlnirile Ronudism nu mai povestesc..

Propunerea este sa nu mai încercăm

"www.ronudism.ro"

Oameni au devenit mai reticenți,nu se mai fac întâlniri ca înainte.Nimic nu va mai fi ca înainte 

Citind mai sus raspunsurile unor cetateni, parca il vad pe Adrian Nastase prin anii 2000, cand il intreba vreo jurnalista de vreo autostrada sau ceva, el raspunzand de genul: ''Dar ce domnisoara, ati venit sa provocati scandal?'' . Nu s au schimbat multe in mentalitatea unor oameni. Din pacate.