Forums  ›  RONUDISM FORUM  ›  NUDISM IN ROMANIA
 

Asociatia RONATURISM

Asociatia RONATURISM - Asociatia nudistilor/naturisilor din Romania

Am fost informati ca incepand cu 26.01.2018 asociatia RONATURISM exista oficial.

"Admite apelul formulat de petiţionara Asociaţia RONATURISM împotriva încheierii civile nr. 3498/2017 pronunţată de Judecătoria Turda la data de 25 sept. 2017 în dosar nr. 5883/328/2017, pe care o schimbă în întregime în sensul că: Admite cererea formulată de petiţionarul _______________ şi în consecinţă: Încuviinţeză dobândirea personalităţii juridice de către Asociaţia RONATURISM cu sediul în____________. Dispune înscrierea asociaţiei în Registrul Asociaţiilor. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică din 25 ianuarie 2018." conform informatiilor de pe curteadeapelcluj.ro

Site: www.ronaturism.ro

Facebook: https://www.facebook.com/groups/1209278119147279/

Modalitati inscriere: www.ronaturism.ro/inscriere/

Donatii: www.ronaturism.ro/suporteri/donatii/

FELICITARI celor care au reusit sa infiinteze prima asociatie a nudistilor/naturistilor din Romania, dupa multe incercari esuate.

 

"www.ronudism.ro"

FELICITARI!!

WAAAW! TARE! FELICITĂRI TUTUROR CELOR IMPLICAȚI! 

25 IANUARIE 2018 VA FI O DATĂ CARE VA INTRA ÎN ISTORIE.

O SĂ PUN INFORMAȚIA ȘI PE WIKIPEDIA - DACĂ SUNTEȚI DE ACORD.

 

Au greșit un pic numele dar cred ca este o eroare de redactare :D

 

Da, este o greseala de redactare. Asociatia se numeste asa cum am si anuntat: RONATURISM.

 

- Eugen:  Multumim mult! Da, trebuie trecut si acolo cu data istorica de 25.01.2018 asa cum ai spus si tu. Deocamdata asteptam sa definitivam toata partea legala si tot ce trebuie pentru a incepe activitatea si atunci mai mult ca sigur iti cerem ajutorul. 

Felicitari pentru efortul depus,acum putem sa aveam in viitor si noi plaje de nudisti mai multe si centre spa la fel ca in occident

 

 

- Eugen:  Multumim mult! Da, trebuie trecut si acolo cu data istorica de 25.01.2018 asa cum ai spus si tu. Deocamdata asteptam sa definitivam toata partea legala si tot ce trebuie pentru a incepe activitatea si atunci mai mult ca sigur iti cerem ajutorul. 

 ok.

aștept feed back de la voi.

Felicitari!

În ce stadiu se mai află asociația? :) ♥

@ElefantulEugen, ARN a capatat personalitate juridica, adica EXISTA. Se parcurg ultimele proceduri de inregistrare.

A apărut și site ul

www.ronaturism.ro

"www.ronudism.ro"

Oficial au inceput si inscrierile in asociatie.

Modalitati inscriere: www.ronaturism.ro/inscriere/

Donatii: www.ronaturism.ro/suporteri/donatii/

"www.ronudism.ro"

Felicitari tuturor si spor la treaba! Vor fi inca multe de pus la punct.

Cine s-a inscris in asociatie?

"www.ronudism.ro"

O să ne înscriem. Unde aflăm și noi cam cât e cotizația?

Cred ca dacă intri pe link-ul spre pagina de înscriere ajungi la informațiile și cu plata . Asa îmi aduc aminte eu :) 

"www.ronudism.ro"

Toate detaliile le gasesti in fisierul atasat.

 

Dar se poate gasi si in urmatorul link (in dreapta la "documente", apoi se descarca fiecare formular, in acel PDF se gasesc toate detaliile necesare):

 

http://www.ronaturism.ro/

FMAPF.pdf687.1K10 downloads

Asociatia este membra a federatiei internationale

http://www.inf-fni.org/Home/Federations/Europe/RO-ASOCIA-IA-RONATURISM

 

@

"Cine s-a inscris in asociatie?'

Salut Sorin,

Eu m-am inscris in asociatie saptamana trecuta..;)..Taxa de inscriere ca mebru asociat standard-persoana fizica este in valoare de 10 lei iar cotizatia anuala in valoare de 150 lei, adica cca 12,5 lei/ luna! Un cost rezonabil, avand in vedere ca aceasta suma modica o cheltuim in fiecare luna si pe lucruri care nu ne sunt neaparat folositoare!

Exista si variante pentru familii, cupluri, studenti  pensionari, etc. Deasemeni, exista si variante  pentru persoanele juridice. Totodata, exista si varianta de membru sustinator, un fel de sponsor, pentru care taxa de inscriere este de 50 de lei.

Membrii asociati au si drept de vot in cadrul asociatiei, spre deosebire de mebrii sustinatori.

Am facut asta, atat pentru a sprijini financiar acest demers, dar si pentru a incerca sa dau o mana de ajutor pentru crearea de cat mai multe locuri pentru practicarea unui nudism sau naturism civilizat, estival, montan,urban sau rural,  outdoor sau indoor sau cum vom vrea..:))

Am observat ca in polls , 79,1% au raspuns "DA" la intrebarea "Va inscrieti in asociatia Ronaturism ?"

Nu stiu cat de relevant este esantionul chestionat, dar daca 80% dintre membrii acestui site, femei, barbati sau cupluri, s-ar inscrie in asociatie, cred ca, incet incet, visele s-ar putea  transforma in realitate.

Este importanta implicarea voluntara ( asa cum ati facut multi dintre voi, adminii si unii din userii de aici), dar si o implicare colectiva, care sa fie sustinuta si financiar!  Este adevarat si ca, pentru a deveni asociat, aceasta nu se poate face sub anonimat. Deci trebuie sa existe si o asumare! ub anonimatDoar o sponzorizare , o sustinere finaciara este psoibila, sub anonimat. Dar este clar ca problemele si lucruruile nu se vor realiza de la sine! Nimic nu se rezolva de la sine!

Eu cred ca este un pas inainte, este o noua etapa, care nu exclude in niciun fel socializarea in continuare si stabilirea de diverse intalniri, (fie aici , fie pe alte site-uri dedicate nudismului si naturismului), dar care poate oferi in viitor ceva  mai mult decat atat!

Eu cred ca merita incercat si consider ca vom avea cu toti mult mai mult de castigat, prin inscrierea in asociatiei a cat mai multi membrii, asociati sau sutinatori, decat ramanerea in anonimat si/sau neimplicare.  

Detaliile pentru inscrieri in asociatie le gasiti mai sus, (vezi postarea lui Florin si Sorin) si pe site-ul asociatiei Ronaturism.

Intre timp asocitaia deja s-a afiliat la Federatia Internationala de Naturism, unde sunt inscrise federatii si asociatii corespondente din intreaga lume. Vor urma probabil invitatii de participare la diverse evenimente internationale, schimburi de experiente, know-how, diverse colaborari,etc.Lucrurile se misca, incet, incet, dar sigur!

Nici Croatia nu avea asociatie  de naturism sau nudism in anii '90. Iar acum veniturile din turismul pentru naturism/nudism reprezinta cam 10-15 % din total venituri din turism. Din cate stiu, sunt resorturi si campinguri unde nu se poate face rezervare/cazare etc. decat pentru membrii afiliati ifn-fni, ce au un card special emis.Marea majoritate a clientilor provin din tarile germanice, dar si din nord-vest. Acum a devenit deja chiar o afacere importanta, curtata de marii operatori de turism, avand in vedere ca in Europa sunt peste 20 de milioane de nudisti. Au aparut si variantele de vacante nud pe vase de croaziera, pentru a diversifica oferta destinata acestui tip de turisti, al carui numar nu mai poate fi ignorat.

Ce vreau sa spun este ca nu s-a pocnit din degete si a aparut peste noapte tot ce este acolo. A fost nevoie de zeci de ani de vise , de munca, de efort, de bani pierduti. Dar este un exemplu bun ca se poate reusi! 

Poate vom reusi si noi, macar sa amanajam niste locuri pentru noi, simple, cu bun gust, rustice sau elegante , dar cu  impunerea unor reguli, a caror incalcare sa conduca la excludere si interzicerea accesului pe termen nelimitat! 

 

Peste cativa zeci de ani poate si la noi vom putea vorbi de resorturi de nudisti, pana atunci sa incercam sa iesim din anonimat :)

Corect..;)..Primul pas pentru iesirea din anonimat este inscrierea iin asociatie, fie ca membru asociat, fie ca sustinator.  Apoi putem vorbi si de pasii urmatori. Cum spuneam nimic nu se rezolva de la sine si nimic nu este gratuit..

Din pacate multi prefera sa nu isi dezvaluie identitatea si mai ales cand aud ca mai trebuie sa si plateasca se lasa pagubasi. Intr-adevar ca membru INF ai niste avantaje in momentul in care vizitezi alte resorturi de nudisti dar in Romania va mai dura mult timp pana asa ceva se va construi. Daca s-ar putea ceva moca cu siguranta lista ar fi plina...Sorin stie bine de atatia ani cu cate eforturi reuseste sa mentina pe linia de plutire acest site si totusi sunt foarte multi inscrisi...Lipsa de socializare reala dauneaza comunitatii...Si dupa cum am observat si la aceste intalniri ale ARN numarul este destul de redus al doritorilor. Dar speranta inca este...

Asa este, si eu am avut reticente, de exemplu, legate de identitate. Dar apoi mi-am spus ca daca nu fac asta, daca nu-mi asum asta in mod transparent, voi ramane printre cei care nu fac nimic, stau cu mainile in san si asteapta sa pice ceva din cer! Si mi-am zis ca asa nu se va intampla nimic, niciodata, in viata pe care o mai am de trait! Si apoi mi- am spus ca mai bine intru in randul celor care actioneaza, care fac ceva! Este un prim pas, cum spuneam.. Treaba cu ceva gratuit cred ca este valabila oriunde in lume. Cred ca sunt multi membrii ifn care platesc taxa si cotizatiile si nu fac nimic in plus, adica nu se implica altfel. 

 In orice caz , cred ca trebuie identificate adevaratele cauze ptr.care nu se doreste inscrierea la noi, care ar fi conditiile in care ar dori sa faca asta, etc. Sunt sigur ca este si comoditatea, si egoismul, de genul," pe mine nu ma intereseaza, eu ma duc in.. Spania" !. Si eu merg in fiecare an o parte din concediu afara!.Dar, chiar ma doare cand vad cum se degradeaza si cum se micsoreaza totul..sub ochii mei! Doar sa stau si sa ma plang, am zis ca nu este de ajuns! Este mai bine sa faci ceva, oricat de mic, decat nimic! Doar socializarea, aici, indoor sau outdoor, ca vorbim , aici sau la plaja impreuna, fara actiune, nu va conduce la mare lucru.

Poate ca ar fi bun un chestionar.Anonim! Fara semnaturi , acte, etc! Doar ptr.feedback. Apoi cred ca trebuie promovate mai mult avantajele cresterii numarului de membrii, atat cele individuale cat si cele colective. Nu neaparat cele imediate,  pe termen scurt, cat si cele pe termen lung!

Este adevarta ca Sorin, ceilalti admini si userii implicati de aici s-au implicat si lupta in continuare cu mentinerea site-ului! Felicitarile sunt de prisos poate, dar sunt pe deplin meritate! Mai ales ca partea finanicara de plata a drepturilor de utilizare a platformei a fost realizata din sponsorozarile venite dupa mobilizarea voastra, iar partea de administrare, de gestionare se face voluntar, sacrificand din timpul vostru, pentru noi toti! Jos palaria! Daca am participa cu toti  macar cu partea financiara, cu ceva bai, probabil ca s-ar putea face si angajari..:)).. 

In fine, fara voi probabil ca nu se realiza nici aceasta socializare! Si este mare nevoie si  de asa ceva, in continuare!  

Si eu am avut reticente referitoare la implicare, la sponzorizare, care presupunea iesirea din anonimat, plata nominala in contul indicat! Probabil ca daca exista optiunea de a achita cu telefonul, prin sms, as fi facut asta mai demult. O sa cer detalii lui Sorin ptr. a participa si aici la partea de sponsorizare, de sprijinire a site-ului. Mi se pare corect si necesar!

Oricum, am avut un imbold, un impuls care m-a facut sa sar ca arcul si sa fac ceva! Chestia cu inscrierea in asociatia a fost un prim pas.A fost ca si atunci cand te gandesti ca trebuie sa te ridici din pat si sa mergi sau sa te ridici de pe trepte si sa incepi sa urci scarile..;)..Voi vedea cum pot sa ma implic si voluntar.

Ar fi excelent, daca ar face asta cat mai multe persoane!  Nu neaparat maine, dar sa isi stabileasca mai intai in gand ca trebuiue sa faca ceva, sa participe cu ceva..;).. Apoi va veni si imboldul..;)..

Se poate!

Felicitări pentru implicare. Aștept sa aud numai de bine :)

"www.ronudism.ro"
  2018 2019
Indicatori din BILANT lei lei
A. Active imobilizate - total - -
B. Active circulante - total 2210 3340
C. Cheltuieli in avans - -
D. Datorii ce trebuie platite intr-o perioada de pana la un an 4230 2380
E. Active circulante nete, respectiv datorii curente nete -2020 960
F. Total active minus datorii curente -2020 960
G. Datorii ce trebuie platite intr-o perioada mai mare de un an - -
H. Provizioane - -
I. Venituri in avans - -
J. Capitaluri proprii - total -2020 960
Fonduri privind activitatile fara scop patrimonial 0 0
Capitaluri Total -2020 960
Indicatori din CONTUL REZULTATULUI EXERCITIULUI lei lei
Venituri din activitatile fara scop patrimonial - prevederi anuale 6659 6380
Venituri din activitatile fara scop patrimonial - la 31.12.2018 6659 6380
Cheltuieli privind activitatile fara scop patrimonial - prevederi anuale 8679 3400
Cheltuieli privind activitatile fara scop patrimonial - la 31.12.2018 8679 3400
Excedent din activitatile fara scop patrimonial - prevederi anuale 0 2980
Excedent din activitatile fara scop patrimonial - la 31.12.2018 0 2980
Deficit din activitatile fara scop patrimonial - prevederi anuale 2020 0
Deficit din activitatile fara scop patrimonial - la 31.12.2018 2020 0
Venituri din activitatile cu destinatie speciala - prevederi anuale - -
Venituri din activitatile cu destinatie speciala - la 31.12.2018 0 0
Cheltuieli privind activitatile cu destinatie speciala - prevederi anuale - -
Cheltuieli privind activitatile cu destinatie speciala - la 31.12.2018 0 0
Excedent din activitatile cu destinatie speciala - prevederi anuale 0 0
Excedent din activitatile cu destinatie speciala - la 31.12.2018 0 0
Deficit din activitatile cu destinatie speciala - prevederi anuale 0 0
Deficit din activitatile cu destinatie speciala - la 31.12.2018 0 0
Venituri din activitatile economice - prevederi anuale - -
Venituri din activitatile economice - la 31.12.2018 0 0
Cheltuieli privind activitatile economice - prevederi anuale - -
Cheltuieli privind activitatile economice - la 31.12.2018 0 0
Profit din activitatile economice - prevederi anuale 0 0
Profit din activitatile economice - la 31.12.2018 0 0
Pierdere din activitatile economice - prevederi anuale 0 0
Pierdere din activitatile economice - la 31.12.2018 0 0
Venituri totale - prevederi anuale 6659 6380
Venituri totale - la 31.12.2018 6659 6380
Cheltuieli totale - prevederi anuale 8679 3400
Cheltuieli totale - la 31.12.2018 8679 3400
Excedent/Profit - prevederi anuale 0 2980
Excedent/Profit - la 31.12.2018 0 2980
Deficit/Pierdere - prevederi anuale 2020 0
Deficit/Pierdere - la 31.12.2018 2020 0
ALTE INFORMATII    
CAEN privind activitatile fara scop patrimonial Alte activitati recreative si distractive n.c.a. Alte activitati recreative si distractive n.c.a.
Efectivul de personal privind activitatea fara scop patrimonial 0 0
CAEN privind activitatile economice sau financiare Fara activitate economica Fara activitate economica
Efectivul de personal privind activitatile economice sau financiare - -

6380 / 160 lei taxa individuala = 39 membrii

6380 / 283 lei taxa cuplu = 22 membrii

Ne bucuram ca un membru nou care nu are inca 24 ore de activitate in comunitate se intereseaza de singura asociatie a nudistilor din Romania. Bun venit in gasca.

Cine sunteți și ce va nemulțumește?

Avand in vedere ca este singura asociație a nudistilor, consider ca este important pentru comunitatea nudistilor sa știe cum sta singura asociație care o reprezintă. 

Rezultatele arată starea nudismului in Romania.

Undeva la 30 de membrii în doi ani de zile, poate spune multe.

15 membrii pe an

1,25 / luna de zile existență 

Nu ma nemultumeste nimic. Nici nu ma deranjeaza acele date publice. Dar vad ca aveti date si din interiorul asociatiei. Sa speram ca sunt si adevarate.

 

Banuiesc ca poti intelege ce inseamna asta? ca multi asteapta sa primeasca fara sa se implice.

Nu am date din interiorul asociației. 

Datele sunt publice de pe site ul ministerului finanțelor.

Numărul de membrii aproximativi este doar un calcul matematic. 

Am împărțit veniturile asociației la taxa de înscriere pentru persoanele singure și a ieșit un număr de membrii (dacă toți membrii ar fi persoane singure) 

Apoi am împărțit veniturile la taxa de cuplu și a ieșit un număr de membrii (dacă toti membrii ar fi doar cupluri) 

Având în vedere ca membrii sunt din ambele categorii, am făcut o medie între cele doua valori. A ieșit o valoare aproximativa de 30 de membrii (care poate fi mai mare sau mai mica, dar nu mai mare de 39 de membrii - valoarea obținută pentru situația în care toți membrii sunt singuri)

Numărul de membri ar putea fi mai mare dacă asociația acorda calitatea de membru și cu titlu gratuit (pe site nu este menționată posibilitatea dar nu știu regulamentul intern)

Ca și date aproximative cred ca sunt ok, pentru a vedea starea asociației la doi ani și jumătate (ca și număr de membrii) 

Valoarea numărului de membrii nu înseamnă si o calitate scăzută a acțiunilor asociației (nu le știu, nu sunt publice pe sute) dar este reprezentativa pentru comunitatea nudistilor din România.

O asociația care s a lăsat mult așteptată, care avea înainte de înființare sute de doritori (conform unui poll de aici) și care după 2 ani are undeva la maxim 40 de membrii, arata ca acesta comunitate nu este deloc unita și interesata sa își apere interesele.

Valoarea taxei este scăzută, deci nu cred ca o putem considera o piedica în calea aderării la asociație.

Deși ieșim din zona de calcule matematice, valoarea scăzută poate arăta în fapt inexistenta unei comunități reale a nudistilor în România, sau cel puțin o comunitate numeroasă. 

Nudiștii romani par a fi doar nudiști de litoral. 

ASOCIATIA RONATURISM

Sediu social: STR. PRINCIPALĂ NR. 13, SAT STEJERIȘ, COM. MOLDOVENEȘTI, JUD. CLUJ

 

 Sursa https://www.totalfirme.ro/asociatia-ronaturism-39076888

ronaturism 2020.jpg115.8K265 views

Numar membri aproximativi 

10702 / 150 lei taxa individuala = 71 membri (daca toti sunt membru "individual")

10702 / 263 lei taxa cuplu = 40 membri (daca toti sunt membru "cuplu")

Aproximativ 50 membri in anul 2020

Profit 4224 lei