"Cine s-a inscris in asociatie?'
Salut Sorin,
Eu m-am inscris in asociatie saptamana trecuta..;)..Taxa de inscriere ca mebru asociat standard-persoana fizica este in valoare de 10 lei iar cotizatia anuala in valoare de 150 lei, adica cca 12,5 lei/ luna! Un cost rezonabil, avand in vedere ca aceasta suma modica o cheltuim in fiecare luna si pe lucruri care nu ne sunt neaparat folositoare!
Exista si variante pentru familii, cupluri, studenti pensionari, etc. Deasemeni, exista si variante pentru persoanele juridice. Totodata, exista si varianta de membru sustinator, un fel de sponsor, pentru care taxa de inscriere este de 50 de lei.
Membrii asociati au si drept de vot in cadrul asociatiei, spre deosebire de mebrii sustinatori.
Am facut asta, atat pentru a sprijini financiar acest demers, dar si pentru a incerca sa dau o mana de ajutor pentru crearea de cat mai multe locuri pentru practicarea unui nudism sau naturism civilizat, estival, montan,urban sau rural, outdoor sau indoor sau cum vom vrea..:))
Am observat ca in polls , 79,1% au raspuns "DA" la intrebarea "Va inscrieti in asociatia Ronaturism ?"
Nu stiu cat de relevant este esantionul chestionat, dar daca 80% dintre membrii acestui site, femei, barbati sau cupluri, s-ar inscrie in asociatie, cred ca, incet incet, visele s-ar putea transforma in realitate.
Este importanta implicarea voluntara ( asa cum ati facut multi dintre voi, adminii si unii din userii de aici), dar si o implicare colectiva, care sa fie sustinuta si financiar! Este adevarat si ca, pentru a deveni asociat, aceasta nu se poate face sub anonimat. Deci trebuie sa existe si o asumare! ub anonimatDoar o sponzorizare , o sustinere finaciara este psoibila, sub anonimat. Dar este clar ca problemele si lucruruile nu se vor realiza de la sine! Nimic nu se rezolva de la sine!
Eu cred ca este un pas inainte, este o noua etapa, care nu exclude in niciun fel socializarea in continuare si stabilirea de diverse intalniri, (fie aici , fie pe alte site-uri dedicate nudismului si naturismului), dar care poate oferi in viitor ceva mai mult decat atat!
Eu cred ca merita incercat si consider ca vom avea cu toti mult mai mult de castigat, prin inscrierea in asociatiei a cat mai multi membrii, asociati sau sutinatori, decat ramanerea in anonimat si/sau neimplicare.
Detaliile pentru inscrieri in asociatie le gasiti mai sus, (vezi postarea lui Florin si Sorin) si pe site-ul asociatiei Ronaturism.
Intre timp asocitaia deja s-a afiliat la Federatia Internationala de Naturism, unde sunt inscrise federatii si asociatii corespondente din intreaga lume. Vor urma probabil invitatii de participare la diverse evenimente internationale, schimburi de experiente, know-how, diverse colaborari,etc.Lucrurile se misca, incet, incet, dar sigur!
Nici Croatia nu avea asociatie de naturism sau nudism in anii '90. Iar acum veniturile din turismul pentru naturism/nudism reprezinta cam 10-15 % din total venituri din turism. Din cate stiu, sunt resorturi si campinguri unde nu se poate face rezervare/cazare etc. decat pentru membrii afiliati ifn-fni, ce au un card special emis.Marea majoritate a clientilor provin din tarile germanice, dar si din nord-vest. Acum a devenit deja chiar o afacere importanta, curtata de marii operatori de turism, avand in vedere ca in Europa sunt peste 20 de milioane de nudisti. Au aparut si variantele de vacante nud pe vase de croaziera, pentru a diversifica oferta destinata acestui tip de turisti, al carui numar nu mai poate fi ignorat.
Ce vreau sa spun este ca nu s-a pocnit din degete si a aparut peste noapte tot ce este acolo. A fost nevoie de zeci de ani de vise , de munca, de efort, de bani pierduti. Dar este un exemplu bun ca se poate reusi!
Poate vom reusi si noi, macar sa amanajam niste locuri pentru noi, simple, cu bun gust, rustice sau elegante , dar cu impunerea unor reguli, a caror incalcare sa conduca la excludere si interzicerea accesului pe termen nelimitat!