Forums  ›  RONUDISM FORUM  ›  NUDISM IN ROMANIA
 

Baile Reci - Eforie Sud

Buna!

A fost cineva anul acesta la Baile Reci - Eforie Sud? Am gasit un link unde arata ca s-au modernizat si in plus dupa indicatoarele pe o poza s-ar intelege ca nudistii ar fi la comun? 

https://www.eforieonline.ro/bai-reci-la-namol-eforie-sud.html

 

Screenshot_5.png447.4K12 views

Separat!

Nu îmi dau seama când este postat anunțul. Se spune ca este "nou construit" și atunci nu are cum sa fie Băile Reci de stat. Nici din poze nu mi se pare ca seamănă. 

Poate ne spune cineva care a fost anul acesta. Eu am fost acum 2 ani la Băile reci și nu recunosc locația din poze.

"www.ronudism.ro"

Este un indicator ''Plaja pudici'' într-o poză pe site-ul respectiv... Nostim!

Am sunat la nr de tel dat pe ei a raspuns o doamna foarte amabila si a spus ca zona de nudisti este separat.Am intrebat daca cunoaste notiunea de nudisti ca daca este separat este doar un solar de femei respectiv barbati.Am intrebat de ce nu au mai tras un gard sa fie femei si barbati nud din motive de economie sau daca exista vreo lege sa nu -i lase?A raspuns ca nu au avut loc suficient.Locatia este la iesire din Eforie Sud spre Tuzla constructie noua.Mi-a parut rau ca au ramas la fel de incuiati ca aproape toti din zona respectiva.Cei de la Eforie nord(baile reci) isi fac reclama ca este singurul loc de pe litoral unde se poate face nudism legal dar ce nudism este acela daca Eu calatoresc 900 de km sa stau la barbati si sotia la femei vreo 3 ore pana sa se usuce namolul pe mine?Ne vorbind ca trebuie sa apelez la un strain sa ma faca pe spate cu namol sau sa ma spele in lac.Acum doi ani am fost la BAILE RECI din Eforie nord si era femei separat barbati iar la mix era afisat toples interzis amenzi usturatoare.A venit un cuplu de Italieni si doanma in tanga si fara sutien sa dat cu namol fara griji.Eram curios cum ii explicau ca nu are voie sa stea neagra de namol doar cu sutien.Restu doamnelor se chinuiau sa bage namolul sub sutien situatie chear penibila.Cand am povestit unui localnic de faza cu amenzi de tolpes taman la namol a raspuns ca cum cred eu sa fie femeia fara sutien ca sant si copii acolo.De suparare lam intrebat daca in partea asta de tara copii au supt de la tata ca nu au vazut un san.Si ironia a fost ca discutia cu localnicul a fost pe plaja La Ciocane eu nud el inbracat.

Am încercat eu să le testez, dar neavând reper exact pe hartă mi-am luat ţeapă şi am ajuns în Băile Reci comuniste, primele după gară cum o iei la pas lejer spre sud. Din fericire curgea apa la chiuvete şi duşuri, deci măcar atâta igienă există, dar de tras apa la WC mai greu. Barul e la intrarea complexului, unde e şi casa de bilete, deci nu se pune problema să ai acces nud (dar la urma urmei nici la chestia asta mai modernă "Băi Reci La Nămol" n-ai - se poate deduce din poze). Locul de plajă e împărţit în două zone mari doar-bărbaţi şi doar-femei la margini, şi o fâşie mai mică pentru textilişti la mijloc. Nămolul la bărbaţi e în două cuve pătrate din beton, intrarea în lac e lină. Înafară de starea deprimantă a construcţiilor şi toaletelor locul e totuşi utilizabil. Cât am văzut eu se stă 100% nud la bărbaţi, n-am văzut neam de textilist, indiferent de nămol sau ne-nămol. Duşul deschis e cu apă dulce, spre deosebire de băile reci de la Eforie Nord.

După ce-am dat rateul ăsta şi am observat din tren că de fapt existau băi reci şi mai aproape de mine la Eforie Nord, la următorul test am fost la Eforie Nord. La Eforie Nord e mai ciudat pentru bărbaţi pentru că au primit fâşia micuţă din centru, nu o zonă laterală mai largă, aşa că densitatea de populaţie pe metru pătrat merge binişor înspre ridicol. Nămolul e într-o singură cuvă metalică. La intrarea în apă este o podină din lemn cu nişte trepte după care trebuie să bâjbâi prin apa tulbure ca să nu calci greşit, dar după ce ajungi pe fundul lacului restul e lin ca la Eforie Sud. Duşuri deschise şi oglinzi există pe ambii pereţi laterali ai zonelor vecine, dar la duşurile astea curge apă sărată(!). Cred că într-una dintre sălile faianţate există şi duşuri cu apă dulce, parcă scria "duşuri" pe una dintre uşi, cealaltă fiind către toalete (unde se trage apa OK, apropo). Sunt şezlonguri de plastic peste tot, nu ştiu dacă trebuia să plătesc ceva ca să ocup unul, dar nici nu prea aveai loc unde să stai altundeva, aşa că am ocupat ce-am găsit mai la soare şi nu s-a plâns nimeni.

Per total experienţa de la BR/EN m-a ajutat să mă lămuresc mai bine că nu-mi place aglomeraţia nici la textilişti, nici la nudişti, că mă împiedică să mă relaxez simpla prezenţă a atât de mulţi oameni. Inclusiv pe plaja de nudişti de pe ţărm de la Eforie e aceeaşi problemă (în sezon, în august).